Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 3

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 3

Hoofdklasse

De Hoofdklasse B begint warm te draaien. Drie speelrondes zijn er nu afgewerkt. DSC, Rohda, en TOP (A) zegevierden tijdens de derde regenachtige speelronde. Tweemaal Zes en Avanti speelden in een mooi duel gelijk. Rohda is de trotse koploper met een perfecte score, DSC volgt op één punt. SDO is als enige nog puntloos.

DSC - Fiks
Je zou het een vroege topper mogen noemen, maar dan doe je een klein beetje aan scorebordjournalistiek. Fiks won zijn eerste twee duels als promovendus. Dat is geweldig knap, maar hoelang is dit vol te houden? DSC verspeelde tot zaterdag één punt tegen Avanti. Fiks startte de wedstrijd goed: zij kwamen op voorsprong. Renée Kuin maakte namens DSC gelijk. Fiks kwam daarna op een 1-3 voorsprong en zette door. Het leek DSC over de knie te hebben op 6-10. Maar DSC kwam voor rust nog terug tot 7-10. Na rust kwam Fiks meteen op 7-11, gevolgd door de 8-11 en 9-11. De ploeg uit Oegstgeest bleef daarna het initiatief nemen. Het kwam op 11-14, zag het 14-14 worden, om vervolgens weer 14-16 voor te komen. Daarna was het klaar. De Eindhovenaren van Wouter Blok maakte gelijk en kwam later op 19-17. Die voorsprong werd nog teruggebracht tot 19-18, maar het laatste doelpunt was voor DSC, waardoor de overwinning toch in Eindhoven bleef. DSC-trainer Wouter Blok: “Het was moeizaam. In de eerste helft was het aanvallend slap en gaven we verdedigend te weinig druk. In de tweede helft hebben we er lang achteraan gelopen. Uiteindelijk pakken we de wedstrijd vooral op karakter. Vanaf 11-13 is het wachten op dat wij gelijk komen en eroverheen klappen. Dat lukte. En dan winnen we.” (Uitslag 20-18)

Rohda - Sporting Delta
Een clash tussen Amsterdam en Dordrecht. Rohda begon het seizoen sterk met twee overwinningen, Sporting Delta pakte vorige week zijn eerste belangrijke punten. De ploegen bleven in de beginfase dichtbij elkaar. Tot en met de 8-8 lieten de ploegen elkaar niet los. Maar daarna zette Rohda door tot en met rust, met een 12-9 stand tot gevolg. Na rust kon Delta wel nog aanhaken tot 14-12, maar daarna bleef Rohda met drie of vier punten voorstaan. Het leverde uiteindelijk de overwinning op. Een prima overwinning voor Rohda en zeker geen slechte wedstrijd van Sporting Delta. Rohda-trainer Taco Poelstra: “We hebben vrij makkelijk gewonnen. We spelen een heel goede eerste helft en waren de tweede helft misschien iets minder. Maar het was meer dan genoeg. We spelen tot nu toe heel aardig.” Jan Bongers van Sporting Delta was ook niet ontevreden. “Afgelopen zaterdag gingen we met het gevoel richting Amsterdam dat we een zware middag zouden krijgen. Dat was zeker ook zo. Rohda heeft een sterke ploeg, die over alle schijven kunnen scoren. Ik vind dat we prima partij hebben geboden en aanvallend weer stappen hebben gezet. Ik kijk met vol vertrouwen naar de volgende wedstrijden uit. We hebben nu twee zware uitwedstrijden gehad (TOP en Rohda). De komende weken willen we punten pakken.” (Uitslag 21-18)

Tweemaal Zes - Avanti/Flexcom
In Maartensdijk namen twee ploegen die nog niet hadden gewonnen het tegen elkaar op. Avanti pakte alleen een punt tegen DSC en Tweemaal Zes pakte tot dan toe geen punten. De bezoekers uit Pijnacker waren in de beginfase sterker. Zij namen een 0-4 voorsprong en konden die uitbreiden naar een 3-10 stand. Na een blessure van Linda van der Zijden aan de kant van Avanti en een herenwissel bij ‘TZ’ kon Tweemaal Zes opeens weer aanhaken. Er werd dan ook met 8-10 gerust. Na rust ging de ploeg van Arjen van Ginkel door. Ze kwamen op een knappe 16-12 voorsprong. Maar ook Avanti bleek te beschikken over veerkracht. Zij verkleinde achterstand. Met één minuut te spelen stond het nog maar 20-19 in het voordeel van Tweemaal Zes. Avanti forceerde daarna ook nog de gelijkmaker in dit uiterst boeiende gevecht. TZ-trainer Van Ginkel: “Over het geheel was het een boeiende wedstrijd en een terechte uitslag.” Marrien Ekelmans, trainer van Avanti: “De eerste helft was prima. We hadden een ruime voorsprong, maar die geven we in een te kort tijdbestek weg. De flinke blessure van onze dame kan hier wellicht een rol in hebben gespeeld. In de tweede helft hebben we zelfs achter gestaan, maar hebben we wel karakter getoond door terug te komen.” (Uitslag: 20-20)

TOP (A) - SDO/Blijwerkt
TOP verloor vorige week verrassend van promovendus Fiks en treft nu een andere promovendus: SDO. Heel snel kwam TOP niet van SDO af. De ploeg uit Kamerik bleef redelijk dichtbij, maar moest in de eerste helft wel zijn meerdere herkennen in de Zeeuwen. Met een 14-9 tussenstand, was er in de tweede helft echter nog wel wat mogelijk. Maar onder aanvoering van Jeanine Marijs (die in totaal acht keer scoorde) bleef TOP constant op voorsprong. De ploeg van Kees Jan Oppe breidde de voorsprong zelfs uit en kon daardoor zijn tweede overwinning van het seizoen bijschrijven. Het staat het op de derde plek in de Hoofdklasse B. SDO heeft als enige in de Hoofdklasse B nog geen punt verzameld. TOP-trainer Kees Jan Oppe: “De start was nu fel en fanatiek. Jeanine Marijs was heel scherp met 8 goals en 2 stippen mee. We stonden binnen 12 min 8-3 voor. Daarna de wedstrijd uitgespeeld. Maar natuurlijk zijn er verbeterpuntjes. Ik heb het zeker naar mijn zin in Zeeland bij TOP (A).” TOP speelt tussen het veld en de zaal ook ‘Europees’. “Voor de teambuilding gaan wij, tijdens de voorbereiding op het zaalseizoen, met de selectie naar Lissabon om tegen de top-4 van Portugal te spelen.” (Uitslag: 23-17)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. Rohda 3 6
2. DSC 3 5
3. TOP (A) 3 4
4. Fiks 3 4
5. Avanti 3 2
6. Sporting Delta 3 2
7. Tweemaal Zes 3 1
8. SDO 3 0

 

Programma:    
Rohda - Fiks
DSC - Tweemaal Zes
SDO - Sporting Delta
Avanti - TOP (A)

 

 

Datum: 24 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.