Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 3

Hoofdklasse

De Hoofdklasse B begint warm te draaien. Drie speelrondes zijn er nu afgewerkt. DSC, Rohda, en TOP (A) zegevierden tijdens de derde regenachtige speelronde. Tweemaal Zes en Avanti speelden in een mooi duel gelijk. Rohda is de trotse koploper met een perfecte score, DSC volgt op één punt. SDO is als enige nog puntloos.

DSC - Fiks
Je zou het een vroege topper mogen noemen, maar dan doe je een klein beetje aan scorebordjournalistiek. Fiks won zijn eerste twee duels als promovendus. Dat is geweldig knap, maar hoelang is dit vol te houden? DSC verspeelde tot zaterdag één punt tegen Avanti. Fiks startte de wedstrijd goed: zij kwamen op voorsprong. Renée Kuin maakte namens DSC gelijk. Fiks kwam daarna op een 1-3 voorsprong en zette door. Het leek DSC over de knie te hebben op 6-10. Maar DSC kwam voor rust nog terug tot 7-10. Na rust kwam Fiks meteen op 7-11, gevolgd door de 8-11 en 9-11. De ploeg uit Oegstgeest bleef daarna het initiatief nemen. Het kwam op 11-14, zag het 14-14 worden, om vervolgens weer 14-16 voor te komen. Daarna was het klaar. De Eindhovenaren van Wouter Blok maakte gelijk en kwam later op 19-17. Die voorsprong werd nog teruggebracht tot 19-18, maar het laatste doelpunt was voor DSC, waardoor de overwinning toch in Eindhoven bleef. DSC-trainer Wouter Blok: “Het was moeizaam. In de eerste helft was het aanvallend slap en gaven we verdedigend te weinig druk. In de tweede helft hebben we er lang achteraan gelopen. Uiteindelijk pakken we de wedstrijd vooral op karakter. Vanaf 11-13 is het wachten op dat wij gelijk komen en eroverheen klappen. Dat lukte. En dan winnen we.” (Uitslag 20-18)

Rohda - Sporting Delta
Een clash tussen Amsterdam en Dordrecht. Rohda begon het seizoen sterk met twee overwinningen, Sporting Delta pakte vorige week zijn eerste belangrijke punten. De ploegen bleven in de beginfase dichtbij elkaar. Tot en met de 8-8 lieten de ploegen elkaar niet los. Maar daarna zette Rohda door tot en met rust, met een 12-9 stand tot gevolg. Na rust kon Delta wel nog aanhaken tot 14-12, maar daarna bleef Rohda met drie of vier punten voorstaan. Het leverde uiteindelijk de overwinning op. Een prima overwinning voor Rohda en zeker geen slechte wedstrijd van Sporting Delta. Rohda-trainer Taco Poelstra: “We hebben vrij makkelijk gewonnen. We spelen een heel goede eerste helft en waren de tweede helft misschien iets minder. Maar het was meer dan genoeg. We spelen tot nu toe heel aardig.” Jan Bongers van Sporting Delta was ook niet ontevreden. “Afgelopen zaterdag gingen we met het gevoel richting Amsterdam dat we een zware middag zouden krijgen. Dat was zeker ook zo. Rohda heeft een sterke ploeg, die over alle schijven kunnen scoren. Ik vind dat we prima partij hebben geboden en aanvallend weer stappen hebben gezet. Ik kijk met vol vertrouwen naar de volgende wedstrijden uit. We hebben nu twee zware uitwedstrijden gehad (TOP en Rohda). De komende weken willen we punten pakken.” (Uitslag 21-18)