Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 4

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 4

Hoofdklasse

De Hoofdklasse B begint een beetje vorm te krijgen. In de top van de poule staat alles dichtbij elkaar en doet TOP Arnemuiden het tot nu toe goed. Het pakte zaterdag de eerste ruime overwinning van het seizoen en staat nu alleen aan kop. Verder streek DeetosSnel het verschil in punten met Tempo glad, won DSC weer eens en bood Sporting Delta brutaal weerstand aan Dalto, dat er wel met de punten vandoor ging.

TOP (A) - Nieuwerkerk
TOP won tot zaterdag alle wedstrijd met minimaal verschil, terwijl Nieuwerkerk juist moed putte uit de resultaten tot nu toe, ondanks dat er alleen verloren werd. De ploeg van Leon Simons bleef vaak lang dichtbij hun tegenstanders. Maar dat was zaterdag even anders. In de eerste helft bleven de ploegen nog wel dichtbij elkaar. De 11-10 ruststand was dan ook niet verrassend. De tweede helft bleek voor Nieuwerkerk echter opnieuw een probleem. Tegen Tempo werd er in de tweede helft amper gescoord en dat was zaterdag opnieuw het grootste probleem. Slechts drie treffers werden er in de tweede helft geproduceerd en dan ga je van niemand winnen. TOP scoorde er negen en zo was er bij het laatste fluitsignaal een duidelijk verschil tussen beide ploegen. Jeanine Marijs liet op het einde nog wat van haar klasse zien, door vanaf grote afstand raak te schieten. Dit terwijl zij maar heel weinig kon aanvallen in de tweede helft. Arco Goedkoop sprak van een terechte uitslag. “Terechte overwinning voor de enige ploeg die speelde om te winnen. Nieuwerkerk stopte vooral veel energie in temporiseren en intimideren en benutte nauwelijks hun talentvolle heren spitsen. TOP blijft wel moeite houden met het bijna wekelijkse temporiseren. Het tweede aanvalsvak had veel tijd nodig om te scoren. Verdedigend stond met name het eerste aanvalsvak als een huis.” (Uitslag 20-13)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Sporting Delta
Dalto was vorige week flink op schot tegen Nieuwerkerk en wilde die lijn zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Sporting Delta voortzetten. Sporting Delta wilde zaterdag van de nul af en had daar een plan voor. Eric Geijtenbeek stelde een aangepaste opstelling op, om zoveel mogelijk druk te kunnen geven en het een wedstrijd te laten worden. En dat lukte de ploeg Dordrecht goed. Ondanks wat blessure en ziektegevallen, bleef de ploeg dichtbij Dalto. Daardoor gingen de ploegen dan ook met 17-15 rusten. In tweede helft bleef dat beeld zich herhalen. Dalto behield de voorsprong, maar had het moeilijker dan ze vooraf gedacht zouden hebben. Zeven minuten voor tijd stond er een doelpuntrijke 26-25 tussenstand op het scorebord. Maar vanaf dat moment kon er maar één ploeg doordrukken. Dalto scoorde nog vijfmaal, Sporting Delta nog maar één keer. Trainer van Sporting Delta Eric Geijtenbeek had na afloop vooral complimenten over voor zijn ploeg. “We hebben gebracht wat we konden brengen. Het levert weer geen punten op, maar wel complimenten aan mijn ploeg, dat we er weer zo lang een wedstrijd van kunnen maken.” (Uitslag: 31-26)

DeetosSnel - Tempo
Het verrassende ‘perfecte’ Tempo maakte zich zaterdag op voor een heuse topper in de Hoofdklasse B. DeetosSnel, met twee punten minder, was in Dordrecht de tegenstander. Voor de ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld was de opdracht dus duidelijk: winnen om weer helemaal aan te haken. Zoals verwacht ging de eerste helft gelijk op. De ploegen scoorden om en om tot de 10-10. Een tijd lang scoorden beide ploegen daarna niet. Evelien Arnold zette voor rust Tempo toch nog op een voorsprong, maar die werd weer gecounterd door DeetosSnel. Een 11-11 ruststand dus. Tempo kwam vervolgens goed uit de startblokken. De ploeg kwam op een 13-16 voorsprong en leek de wedstrijd even naar zich toe te trekken. Maar door wisselingen van Gert-Jan Kraaijeveld kwam DeetosSnel terug tot 16-16. Een goedkope strafworp deed de wedstrijd nog verder kantelen. DeetosSnel kwam voor en kwam in een goede flow. Tempo liet het vervolgens ook goed afweten. In het laatste kwartier scoorde het slechts twee goals. Het werd een topper, die nooit écht een topwedstrijd werd, waarin DeetosSnel er met de winst vandoor ging en het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst gladstreek. DeetosSnel-trainer Gert-Jan Kraaijeveld: “Na een gelijk opgaande strijd, kreeg tempo halverwege de tweede helft een kleine voorsprong. Na wat omzettingen bij ons werd het heft in handen genomen. De verdedigende druk bleef en aanvallend kwamen we in een goede fase van vijftien minuten en daarin werd het verschil terecht gemaakt. Het spelen in meerdere aanvallende opties maakte het verschil in de wedstrijd.” (Uitslag: 23-18)

DSC – Die Haghe
DSC werd van tevoren getipt als kanshebber voor de play-offs, maar maakte dat nog niet waar. Alleen van Sporting Delta werd in de eerste speelronde gewonnen. Dde volgende wedstrijden tegen Tempo en TOP werden verloren. Zaterdag was Die Haghe de tegenstander, dat ook alleen tegen Sporting Delta punten had gepakt. De eerste vijf minuten waren voor de Hagenezen nog goed. De ploeg van Jennifer Tromp bleef toen bij, maar zag het daarna misgaan. Na dertien minuten stond het 7-2 achter. DSC was veel beter en bouwde de voorsprong uit naar een 13-6 ruststand. In de tweede helft had de ploeg van André Kuipers wel iets meer moeite met Die Haghe, maar de tegenstand van die ploeg mocht ook in het tweede bedrijf geen naam hebben. In het laatste kwart was het verschil tussen beide ploegen acht punten en was de wedstrijd beslist. Toch vielen er nog een aantal goede goals aan beide kanten. Maar de ruime overwinning van DSC was uiteindelijk dik verdiend. Na afloop zei trainer Kuipers tegenover het Eindhovens Dagblad dat zijn ploeg vooral van zichzelf heeft gewonnen.We hebben als team gepresteerd met verdedigende press en aanvallende frisheid. Het was vooral een revanche op onszelf, zo moeten we elke training en wedstrijd laten zien dat we graag willen. Aram Brouwers was de man of the match met negen goals. Thije Antheunisse bracht als basisspeler veel energie en strijd.” (Uitslag: 28-19)

Stand Hoofdklasse B:

  W P
1. TOP (A) 4 8
2. Dalto 4 6
3. DeetosSnel 4 6
4. Tempo 4 6
5. DSC 4 4
6. Die Haghe 4 2
7. Sporting Delta 4 0
8. Nieuwerkerk  4 0

Programma:

Nieuwerkerk – DSC
Dalto – Die Haghe
Tempo – TOP (A)
DeetosSnel – Sporting Delta

Datum: 4 december 2017 - 21:00 uur
Door: Redactie Korfbal.