Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 4

Hoofdklasse

De Hoofdklasse B begint een beetje vorm te krijgen. In de top van de poule staat alles dichtbij elkaar en doet TOP Arnemuiden het tot nu toe goed. Het pakte zaterdag de eerste ruime overwinning van het seizoen en staat nu alleen aan kop. Verder streek DeetosSnel het verschil in punten met Tempo glad, won DSC weer eens en bood Sporting Delta brutaal weerstand aan Dalto, dat er wel met de punten vandoor ging.

TOP (A) - Nieuwerkerk
TOP won tot zaterdag alle wedstrijd met minimaal verschil, terwijl Nieuwerkerk juist moed putte uit de resultaten tot nu toe, ondanks dat er alleen verloren werd. De ploeg van Leon Simons bleef vaak lang dichtbij hun tegenstanders. Maar dat was zaterdag even anders. In de eerste helft bleven de ploegen nog wel dichtbij elkaar. De 11-10 ruststand was dan ook niet verrassend. De tweede helft bleek voor Nieuwerkerk echter opnieuw een probleem. Tegen Tempo werd er in de tweede helft amper gescoord en dat was zaterdag opnieuw het grootste probleem. Slechts drie treffers werden er in de tweede helft geproduceerd en dan ga je van niemand winnen. TOP scoorde er negen en zo was er bij het laatste fluitsignaal een duidelijk verschil tussen beide ploegen. Jeanine Marijs liet op het einde nog wat van haar klasse zien, door vanaf grote afstand raak te schieten. Dit terwijl zij maar heel weinig kon aanvallen in de tweede helft. Arco Goedkoop sprak van een terechte uitslag. “Terechte overwinning voor de enige ploeg die speelde om te winnen. Nieuwerkerk stopte vooral veel energie in temporiseren en intimideren en benutte nauwelijks hun talentvolle heren spitsen. TOP blijft wel moeite houden met het bijna wekelijkse temporiseren. Het tweede aanvalsvak had veel tijd nodig om te scoren. Verdedigend stond met name het eerste aanvalsvak als een huis.” (Uitslag 20-13)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Sporting Delta
Dalto was vorige week flink op schot tegen Nieuwerkerk en wilde die lijn zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Sporting Delta voortzetten. Sporting Delta wilde zaterdag van de nul af en had daar een plan voor. Eric Geijtenbeek stelde een aangepaste opstelling op, om zoveel mogelijk druk te kunnen geven en het een wedstrijd te laten worden. En dat lukte de ploeg Dordrecht goed. Ondanks wat blessure en ziektegevallen, bleef de ploeg dichtbij Dalto. Daardoor gingen de ploegen dan ook met 17-15 rusten. In tweede helft bleef dat beeld zich herhalen. Dalto behield de voorsprong, maar had het moeilijker dan ze vooraf gedacht zouden hebben. Zeven minuten voor tijd stond er een doelpuntrijke 26-25 tussenstand op het scorebord. Maar vanaf dat moment kon er maar één ploeg doordrukken. Dalto scoorde nog vijfmaal, Sporting Delta nog maar één keer. Trainer van Sporting Delta Eric Geijtenbeek had na afloop vooral complimenten over voor zijn ploeg. “We hebben gebracht wat we konden brengen. Het levert weer geen punten op, maar wel complimenten aan mijn ploeg, dat we er weer zo lang een wedstrijd van kunnen maken.” (Uitslag: 31-26)