Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 4

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 4

Hoofdklasse Korfbal

Speelronde vier in de Hoofdklasse B. Koploper Rohda won zaterdag moeizaam van Fiks, nummer twee DSC rekende makkelijke af met Tweemaal Zes, Sporting Delta pakte twee heel belangrijke punten en TOP versloeg Avanti met zes punten verschil. Rohda, DSC en TOP lijken de ploegen te zijn die in de top-4 gaan spelen. Verrassend genoeg kan Avanti niet mee.

Rohda – Fiks
De trotse Amsterdamse koploper Rohda nam het zaterdag op tegen Fiks, dat het tot nu toe erg goed deed. De ploeg van Taco Poelstra schoot de eerste helft slecht, net als Fiks. Daardoor bleven de ploegen ook lang bij elkaar en liep Rohda pas na rust uit naar een stevige voorsprong. Met een 15-10 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld, maar scoorden alleen nog de bezoekers uit Oegstgeest. Ze kwamen nog op 15-14, maar verder kwam Fiks niet, waardoor de punten in Amsterdam blijven. Rohda-trainer Taco Poelstra: “We speelden een periode voor en net na rust wel aardig. Maar beide ploegen schoten slecht. We scoorden de laatste tien minuten niet en daardoor werd het nog spannend.” (Uitslag 15-14)

DSC – Tweemaal Zes
Het goed draaiende DSC kreeg Tweemaal op bezoek. Trainer Arjen van Ginkel ontbrak bij ‘TZ’ en werd vervangen door Marcel Bos. DSC nam al snel een voorsprong in de wedstrijd. Onder mooie weersomstandigheden bleef Tweemaal Zes wel meescoren: 5-3. Daarna sloeg DSC een gat van vier: 7-3. Later werd het gat zelfs 9-3 en werd er uiteindelijk met 13-8 gerust. Na rust was het beeld niet echt anders. De Eindhovenaren waren duidelijk de baas op eigen veld en bouwenden de voorsprong uit naar een een 20-10 tussenstand. Uiteindelijk bleef de doelpuntenproductie steken op 27. Die van Tweemaal Zes bleef haken op 16. DSC-trainer Wouter Blok: “Na rust hadden we een 7-0 run en was de wedstrijd gespeeld. Het meest tevreden ben ik over de teamprestatie en hoe we tot onze kansen komen.” Vervangend trainer van Tweemaal Zes, Marcel Bos, zag het vooral misgaan na rust. “Natuurlijk hadden zij een beter schotpercentage en hielden wij te weinig over in de rebound. Maar na rust schieten ze in 2.15 minuten er drie ballen achter elkaar in. Het was al gespeeld, denk ik. Maar dat was de definitieve nekslag. Het was een terechte overwinning voor DSC, dat op zeven van de acht plekken beter was.” (Uitslag: 27-16)

SDO/Blijwerkt – Sporting Delta
Een wedstrijd die achteraf weleens heel belangrijk zou kunnen zijn. Sporting Delta won tot zaterdag al wel, maar kon de punten, net als het puntloze SDO, heel goed gebruiken. Een moeizame wedstrijd van beide kanten leverde bij rust een 8-10 stand op. SDO verdedigde achter en speelde vertragend en daar had Sporting Delta moeite mee. Toch slaagde de ploeg van Jan Bongers erin om de overwinning binnen te slepen, mede door de zes treffers van Laurens Tijhuis. Een gat van twee bleek uiteindelijk het verschil tussen beide ploegen. Sporting Delta trainer Jan Bongers: “Een goede en belangrijke overwinning. We gaan met een goed gevoel de komende twee thuiswedstrijden in. Ik hoop de komende twee weken te kunnen verrassen.” (Uitslag 15-17)

Avanti/Flexcom - TOP
TOP Arnemuiden trok zaterdag naar Pijnacker voor de wedstrijd tegen Avanti, dat nog niet helemaal draaide. Het pakte tot dan toe slechts twee punten. Daar tegenover zette TOP vier punten. De eerste 20 minuten bleven de ploegen in evenwicht. Maar TOP begon daarna aan een run van vier doelpunten, waardoor er met 6-10 gerust werd. Avanti scoorde na rust meteen twee goals, maar zag daarna de wedstrijd uit de handen glippen. TOP nam definitief afstand van de ploeg uit Pijnacker en zegevierde met 11-17. Avanti-trainer Marrien Ekelmans vindt dat zijn ploeg aanvallend te weinig bracht. “De percentages moeten beter. TOP op 17 houden is prima, maar dan moet je er zelf niet maar elf maken.” Kees-Jan Oppe, trainer van TOP, is logischerwijs meer tevreden. “De sfeer in het team is erg positief. Onderling analyseren we tegenstanders en dat voerden ze zaterdag goed uit. Iedereen heeft gescoord en dat is onze bedoeling: veel variatie, zodat wij niet afhankeling zijn van bepaalde spelers of speelsters.” (Uitslag: 11-17)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. Rohda 4 8
2. DSC 4 7
3. TOP (A)  4 6
4. Fiks 4 4
5. Sporting Delta  4 4
6. Avanti 4 2
7. Tweemaal Zes 4 1
8. SDO 4 0

 

Programma:

 

 

Fiks

-

Avanti

Tweemaal Zes

-

SDO/Blijwerkt

TOP (A)

-

Rohda

Sporting Delta

-

DSC

Datum: 1 oktober 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.