Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 4

Hoofdklasse Korfbal

Speelronde vier in de Hoofdklasse B. Koploper Rohda won zaterdag moeizaam van Fiks, nummer twee DSC rekende makkelijke af met Tweemaal Zes, Sporting Delta pakte twee heel belangrijke punten en TOP versloeg Avanti met zes punten verschil. Rohda, DSC en TOP lijken de ploegen te zijn die in de top-4 gaan spelen. Verrassend genoeg kan Avanti niet mee.

Rohda – Fiks
De trotse Amsterdamse koploper Rohda nam het zaterdag op tegen Fiks, dat het tot nu toe erg goed deed. De ploeg van Taco Poelstra schoot de eerste helft slecht, net als Fiks. Daardoor bleven de ploegen ook lang bij elkaar en liep Rohda pas na rust uit naar een stevige voorsprong. Met een 15-10 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld, maar scoorden alleen nog de bezoekers uit Oegstgeest. Ze kwamen nog op 15-14, maar verder kwam Fiks niet, waardoor de punten in Amsterdam blijven. Rohda-trainer Taco Poelstra: “We speelden een periode voor en net na rust wel aardig. Maar beide ploegen schoten slecht. We scoorden de laatste tien minuten niet en daardoor werd het nog spannend.” (Uitslag 15-14)

DSC – Tweemaal Zes
Het goed draaiende DSC kreeg Tweemaal op bezoek. Trainer Arjen van Ginkel ontbrak bij ‘TZ’ en werd vervangen door Marcel Bos. DSC nam al snel een voorsprong in de wedstrijd. Onder mooie weersomstandigheden bleef Tweemaal Zes wel meescoren: 5-3. Daarna sloeg DSC een gat van vier: 7-3. Later werd het gat zelfs 9-3 en werd er uiteindelijk met 13-8 gerust. Na rust was het beeld niet echt anders. De Eindhovenaren waren duidelijk de baas op eigen veld en bouwenden de voorsprong uit naar een een 20-10 tussenstand. Uiteindelijk bleef de doelpuntenproductie steken op 27. Die van Tweemaal Zes bleef haken op 16. DSC-trainer Wouter Blok: “Na rust hadden we een 7-0 run en was de wedstrijd gespeeld. Het meest tevreden ben ik over de teamprestatie en hoe we tot onze kansen komen.” Vervangend trainer van Tweemaal Zes, Marcel Bos, zag het vooral misgaan na rust. “Natuurlijk hadden zij een beter schotpercentage en hielden wij te weinig over in de rebound. Maar na rust schieten ze in 2.15 minuten er drie ballen achter elkaar in. Het was al gespeeld, denk ik. Maar dat was de definitieve nekslag. Het was een terechte overwinning voor DSC, dat op zeven van de acht plekken beter was.” (Uitslag: 27-16)