Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 5

Hoofdklasse

In speelronde 5 van de Hoofdklasse B is DSC op gelijke hoogte gekomen met koploper Rohda, door te winnen bij Sporting Delta. Rohda speelde op zijn beurt gelijk in Zeeland, tegen TOP. Verder dendert promovendus Fiks door: zij wonnen met 16-11 van Avanti. Verder pakte Tweemaal Zes enorm belangrijke punten door te winnen van SDO.

Fiks - Avanti/Flexcom
Fiks heeft de verhoudingen in Hoofdklasse B flink opgeschut. De ploeg van Rick Nell verloor alleen nog maar van de top-2 ploegen DSC en Rohda en kon zich ook met die ploegen meten. Avanti heeft een nieuwe ploeg en moet duidelijk nog wennen aan elkaar. De ploeg uit Pijnacker pakte nog maar twee punten en wilde na zaterdag graag weer eens naar boven kijken. Fiks begon wat moeizaam aan de wedstrijd. Avanti schoot scherp aan het begin, maar Fiks kon dat wel weer gelijktrekken voor rust. In acht minuten veranderde de 3-7 tussenstand in een 7-7 ruststand. Na rust viel meteen de 8-7, nog gevolgd door de 8-8. Maar daarna nam Fiks de regie over. Het liep via goals van Jan Anholts, Melissa Heijne en Michelle Rozenbroek (tweemaal) uit naar 12-8. Avanti kon daarna niet meer écht aanhaken, waardoor Fiks weer twee punten kon bijschrijven. Fiks-trainer Rick Nell ziet bij zijn ‘stuntploeg’ vooral de dames het verschil maken. “We hebben echt goede dames. De heren kunnen hun eigen tegenstanders prima bijbenen, maar in de Hoofdklasse maak je het verschil met de dames. Dat blijkt ook. We wonnen al van Tweemaal Zes en TOP en nu ook van Avanti. We hebben zoiets van: we zien het wel elke week. We maken plezier en kijken waar het schip strandt. Maar natuurlijk wil ik in het linkerrijtje eindigen!” Avanti-trainer Marrien Ekelmans ziet patronen terug komen bij zijn ploeg. “Weer een prima start; na 20 minuten zeven goals en daarna stagneerde de score helaas. We hebben weer prima verdedigd. We moeten alleen meer scoren.” (Uitslag: 16-11)

Tweemaal Zes - SDO/Blijwerkt
Een wedstrijd in de onderste regionen van de Hoofdklasse B. Tweemaal Zes had voor zaterdag één punt verzameld, SDO haalde nog geen punt. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide ploegen. ‘TZ’ ging goed van start met een 3-0 voorsprong. SDO wist deze achterstand om te zetten in een 5-6 voorsprong. Maar daarna gebeurde hetzelfde als in het begin van de wedstrijd. Tweemaal Zes gaf weer gas en kon een voorsprong van vier punten pakken bij rust. Nog voor rust wisselde SDO-trainer Jesper Oele dan ook. Aimee Hoogeveen en Luka van der Vliet kwamen in het veld. Na rust was het dan ook weer tijd voor SDO. Met de wisselingen in het team kwam SDO terug tot 14-12. Daarna schommelde de voorsprong van Tweemaal Zes tussen de twee en vier punten. Op het einde kwam SDO wél weer erg dichtbij. Met twee minuten te spelen stond er een 20-19 stand op het bord, maar beide ploegen scoorden daarna niet meer. Tweemaal Zes trainer Arjen van Ginkel: “Afgelopen zaterdag dan eindelijk de eerste overwinning voor TZ. Een zeer sterk begin met een snelle 3-0 voorsprong werd gevolgd door een sterke eerste helft, waarbij weinig werd weggegeven. Het dames viertal had duidelijk de overhand en aanvallend ging de score over veel schijven. Tot vijf minuten voor tijd steeds 3 à 4 doelpunten voor. Aan het eind van de wedstrijd nog enige onnodige spanning, maar overall een terechte overwinning voor TZ.” SDO-trainer Jesper Oele zag een wedstrijd met twee gezichten. “In de eerste helft een zwak SDO en scherp TZ gezien. In de tweede helft rechtte SDO de rug. TZ wankelde, maar het eindsignaal kwam net op tijd.” (Uitslag: 20-19)