Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 5

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 5

Hoofdklasse

In speelronde 5 van de Hoofdklasse B is DSC op gelijke hoogte gekomen met koploper Rohda, door te winnen bij Sporting Delta. Rohda speelde op zijn beurt gelijk in Zeeland, tegen TOP. Verder dendert promovendus Fiks door: zij wonnen met 16-11 van Avanti. Verder pakte Tweemaal Zes enorm belangrijke punten door te winnen van SDO.  

Fiks - Avanti/Flexcom
Fiks heeft de verhoudingen in Hoofdklasse B flink opgeschut. De ploeg van Rick Nell verloor alleen nog maar van de top-2 ploegen DSC en Rohda en kon zich ook met die ploegen meten. Avanti heeft een nieuwe ploeg en moet duidelijk nog wennen aan elkaar. De ploeg uit Pijnacker pakte nog maar twee punten en wilde na zaterdag graag weer eens naar boven kijken. Fiks begon wat moeizaam aan de wedstrijd. Avanti schoot scherp aan het begin, maar Fiks kon dat wel weer gelijktrekken voor rust. In acht minuten veranderde de 3-7 tussenstand in een 7-7 ruststand. Na rust viel meteen de 8-7, nog gevolgd door de 8-8. Maar daarna nam Fiks de regie over. Het liep via goals van Jan Anholts, Melissa Heijne en Michelle Rozenbroek (tweemaal) uit naar 12-8. Avanti kon daarna niet meer écht aanhaken, waardoor Fiks weer twee punten kon bijschrijven. Fiks-trainer Rick Nell ziet bij zijn ‘stuntploeg’ vooral de dames het verschil maken. “We hebben echt goede dames. De heren kunnen hun eigen tegenstanders prima bijbenen, maar in de Hoofdklasse maak je het verschil met de dames. Dat blijkt ook. We wonnen al van Tweemaal Zes en TOP en nu ook van Avanti. We hebben zoiets van: we zien het wel elke week. We maken plezier en kijken waar het schip strandt. Maar natuurlijk wil ik in het linkerrijtje eindigen!” Avanti-trainer Marrien Ekelmans ziet patronen terug komen bij zijn ploeg. “Weer een prima start; na 20 minuten zeven goals en daarna stagneerde de score helaas. We hebben weer prima verdedigd. We moeten alleen meer scoren.” (Uitslag: 16-11)

Tweemaal Zes - SDO/Blijwerkt
Een wedstrijd in de onderste regionen van de Hoofdklasse B. Tweemaal Zes had voor zaterdag één punt verzameld, SDO haalde nog geen punt. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide ploegen. ‘TZ’ ging goed van start met een 3-0 voorsprong. SDO wist deze achterstand om te zetten in een 5-6 voorsprong. Maar daarna gebeurde hetzelfde als in het begin van de wedstrijd. Tweemaal Zes gaf weer gas en kon een voorsprong van vier punten pakken bij rust. Nog voor rust wisselde SDO-trainer Jesper Oele dan ook. Aimee Hoogeveen en Luka van der Vliet kwamen in het veld. Na rust was het dan ook weer tijd voor SDO. Met de wisselingen in het team kwam SDO terug tot 14-12. Daarna schommelde de voorsprong van Tweemaal Zes tussen de twee en vier punten. Op het einde kwam SDO wél weer erg dichtbij. Met twee minuten te spelen stond er een 20-19 stand op het bord, maar beide ploegen scoorden daarna niet meer. Tweemaal Zes trainer Arjen van Ginkel: “Afgelopen zaterdag dan eindelijk de eerste overwinning voor TZ. Een zeer sterk begin met een snelle 3-0 voorsprong werd gevolgd door een sterke eerste helft, waarbij weinig werd weggegeven. Het dames viertal had duidelijk de overhand en aanvallend ging de score over veel schijven. Tot vijf minuten voor tijd steeds 3 à 4 doelpunten voor. Aan het eind van de wedstrijd nog enige onnodige spanning, maar overall een terechte overwinning voor TZ.” SDO-trainer Jesper Oele zag een wedstrijd met twee gezichten. “In de eerste helft een zwak SDO en scherp TZ gezien. In de tweede helft rechtte SDO de rug. TZ wankelde, maar het eindsignaal kwam net op tijd.” (Uitslag: 20-19)

Sporting Delta - DSC
DSC kwam zaterdag op bezoek in Dordrecht. De toenmalig nummer twee van de Hoofdklasse B was de competitie goed gestart, Sporting Delta had de smaak ook te pakken na de overwinning op SDO van vorige week. De start was duidelijk voor DSC; zij kwamen op een 5-0 en 6-1 voorsprong. Maar het Sporting Delta van Jan Bongers kon zich daarna prima herstellen. Het leverde uiteindelijke een 8-10 ruststand op. Na rust zette Sporting Delta door en kon het op 14-14 komen. Na de 15-15 nam DSC wel weer een voorsprong van twee goals: 15-17. Sporting Delta miste daarna een belangrijke stip en veel kansen, waardoor DSC nog verder kon uitlopen en de zege kon binnenhalen. DSC-trainer Wouter Blok vond het een moeizame wedstrijd. “We komen relatief makkelijk met 5-0 voor. “En op dat moment beginnen we te veel weg te geven. Zowel aanvallend als verdedigend. Daarmee geef je een signaal aan de tegenstander. Bij 14-14 komen ze dan gelijk. Gelukkig zijn we dan in staat de wedstrijd naar ons toe te trekken en uiteindelijk in ons voordeel te beslissen.” Sporting Delta-trainer Jan Bongers had dubbele gevoelens. “De dramatische start nekt ons, omdat de inhaalrace dan zoveel kracht vergt. Als we vanaf het begin er direct staan, dan kunnen we ons dus meten met DSC. Aan de andere kant hebben we laten zien over een enorme dosis vechtlust te beschikken, wat mij wel tot tevredenheid stemt.” (Uitslag: 15-18)

TOP (A) - Rohda
Op bezoek in Zeeland is het traditioneel weinig ploegen gegeven om punten te pakken. Maar als er een ploeg is die het kan is het wel koploper Rohda. De ploeg van Taco Poelstra won tot nu toe alles en zal bulken van het zelfvertrouwen. TOP scoorde daarentegen tot dan toe niet veel, maar won wel bijna al zijn wedstrijden. Het werd zoals vaker bij TOP weer een wedstrijd met weinig goals. De ploegen gaven verdedigend erg weinig weg en daardoor bleven de ploegen heel dichtbij elkaar in de eerste helft. De Amsterdamse bezoekers stonden bij rust wel op een kleine voorsprong: 6-7. Na rust was er hetzelfde beeld: twee ploegen die goed verdedigden. Maar Rohda wist uiteindelijk toch een gaatje te slaan. Het werd 10-13 en daarna leek het gespeeld, gezien het gering aantal goals in het duel. Met nog slechts een paar minuten spelen wist de ploeg van Kees-Jan Oppe echter terug te slaan en er nog een gelijkspel uit te slepen. Taco Poelstra (trainer van Rohda) vatte de wedstrijd kort samen: “Beide ploegen waren verdedigend goed, aanvallend matig. We stonden 13-11 voor, dus we hadden hem wel moeten winnen. We speelden het de laatste minuten onhandig uit.” (Uitslag: 13-13) 

Stand in de Hoofdklasse B:

 

W

P

1. DSC

5

9

2. Rohda

5

9

3. TOP (A) 

5

7

4. Fiks

5

6

5. Sporting Delta 

5

4

6. Tweemaal Zes

5

3

7. Avanti

5

2

8. SDO

5

0

 

Programma:

 

 

SDO/Blijwerkt

-

Avanti

DSC

-

Rohda

Tweemaal Zes

-

TOP (A)

Sporting Delta

-

Fiks

 

Datum: 8 oktober 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.