Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 6

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 6

Hoofdklasse

In speelronde 6 geen grote verrassingen in de Hoofdklasse B. De op papier favoriet teams deden zaterdag allemaal hun werk. Dus dat betekent overwinningen voor DSC, Rohda, Avanti en DeetosSnel.

OVVO/De Kroon – DSC
DSC revancheerde zich op de uitglijder van een week geleden bij Sporting Trigon. Met een sterke openingsfase legden de Eindhovenaren de basis voor de 19-22 zege. DSC speelde niet sprankelend, maar was bijzonder effectief. Binnen nog geen twintig minuten leidde DSC met 2-9. Maar gedurende de tweede helft sloop OVVO voorzichtig dichterbij en naderden ze de koploper van de Hoofdklasse B tot op twee punten. Op 17-19 herstelde DSC zich op tijd en stelde de overwinning veilig. (Uitslag: 19-22)

Rohda – Oost-Arnhem
Ook Rohda herstelde zich van een teleurstellende nederlaag. Een week eerder hadden de Amsterdammers tegen Avanti een zeker overwinning laten glippen. De zege kwam in eigen huis tegen Oost-Arnhem niet in gevaar. Dat was mede te danken aan een veel te slappe start van de bezoekers uit Arnhem. Net als DSC in Maarssen, zette Rohda een 9-2 tussenstand op het scorebord. Oost-Arnhem knokte zich nog in de tweede helft terug tot 11-9. Vanaf dat moment brachten de gastheren de marge terug tot vier en de hele wedstrijd hield Rohda dat verschil vervolgens vast. Rohda won met 24-21 en blijft zodoende goed in het spoor van DSC. (Uitslag: 24-21)

DeetosSnel – Sporting Trigon
Sporting Trigon staat na de stunt van vorige week tegen DSC weer met beide benen op de grond. De Leidenaren kregen op bezoek bij DeetosSnel een flink pak slaag (25-12). Vooral in de tweede helft was er voor de promovendus geen houden meer aan. In de eerste helft kon Sporting Trigon bijblijven. Na rust trapte DeetosSnel het gaspedaal in. Van een 9-7 ruststand ging de ploeg naar een 19-8 tussenstand. Sporting Trigon had simpelweg niets in te brengen en moest de vierde nederlaag van het seizoen lijden. (Uitslag: 25-12)

Avanti - SDO/VerzuimVitaal
Avanti komt voorzichtig weg uit de onderste regionen. De club uit Pijnacker deed goede zaken tegen SDO, dat voor het treffen evenveel punten had. Beide ploegen openden stug, met name de bezoekers uit Kamerik. In de eerste helft slaagde SDO erin slechts één velddoelpunt te maken. Toch stond er halverwege een 9-7 tussenstand op het scorebord. In de tweede helft gaf Avanti er een beslissende klap op en liet SDO volkomen kansloos. De Kamerikkers staan samen met Oost-Arnhem en Sporting Trigon onderaan. Avanti nestelt zich in de middenmoot. (Uitslag: 28-17)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DSC 6 10
2. Rohda 6 8
3. DeetosSnel 6 7
4. Avanti 6 6
5. OVVO/De Kroon 6 5
6. Oost-Arnhem 6 4
7. Sporting Trigon 6 4
8. SDO/VerzuimVitaal 6 4

 
Programma:
DSC - DeetosSnel
SDO - Rohda
Sporting Trigon - OVVO
Oost-Arnhem - Avanti

Datum: 10 oktober 2016 uur
Door: Redactie Korfbal.nl