Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 6

Hoofdklasse

In speelronde 6 geen grote verrassingen in de Hoofdklasse B. De op papier favoriet teams deden zaterdag allemaal hun werk. Dus dat betekent overwinningen voor DSC, Rohda, Avanti en DeetosSnel.

OVVO/De Kroon – DSC
DSC revancheerde zich op de uitglijder van een week geleden bij Sporting Trigon. Met een sterke openingsfase legden de Eindhovenaren de basis voor de 19-22 zege. DSC speelde niet sprankelend, maar was bijzonder effectief. Binnen nog geen twintig minuten leidde DSC met 2-9. Maar gedurende de tweede helft sloop OVVO voorzichtig dichterbij en naderden ze de koploper van de Hoofdklasse B tot op twee punten. Op 17-19 herstelde DSC zich op tijd en stelde de overwinning veilig. (Uitslag: 19-22)

Rohda – Oost-Arnhem
Ook Rohda herstelde zich van een teleurstellende nederlaag. Een week eerder hadden de Amsterdammers tegen Avanti een zeker overwinning laten glippen. De zege kwam in eigen huis tegen Oost-Arnhem niet in gevaar. Dat was mede te danken aan een veel te slappe start van de bezoekers uit Arnhem. Net als DSC in Maarssen, zette Rohda een 9-2 tussenstand op het scorebord. Oost-Arnhem knokte zich nog in de tweede helft terug tot 11-9. Vanaf dat moment brachten de gastheren de marge terug tot vier en de hele wedstrijd hield Rohda dat verschil vervolgens vast. Rohda won met 24-21 en blijft zodoende goed in het spoor van DSC. (Uitslag: 24-21)