Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 6

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 6

Hoofdklasse

Op een regenachtige zaterdag met gladde ballen en natte korven, keken veel korfballers waarschijnlijk uit naar de zaalperiode. Maar sommige ploegen hielden aan zaterdag 7 oktober juíst een goed gevoel over. Dat geldt vooral voor DeetosSnel, TOP Arnemuiden en Rohda. Zij wonnen hun wedstrijden en OVVO en Tweemaal Zes deelden de punten. TOP pakt daardoor de tweede plek, Rohda is van de zevende plek af en DeetoSsnel leidt nog steeds soeverein in de Hoofdklasse B. Volgende week is de laatste speelronde van de veldcompetitie en zoeken de ploegen de zaal op. 

Oranje Wit - DeetosSnel
Tijd voor een derby in de Hoofdklasse B. De hekkensluiter versus de koploper. Onder natte omstandigheden hadden beide ploegen het lastig om tot echt goede aanvallen te komen. Ondanks veel regen en hevige wind, vielen er toch nog genoeg ballen in. Oranje-Wit kwam nog op 1-0 voorsprong, maar zag daarna dat DeetosSnel veel beter was. De ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en ging dan ook met vijf punten verschil rusten: 5-10. In een wedstrijd waar de omstandigheden alsmaar slechter werden, liep DeetosSnel gestaag uit naar een 14-20 overwinning. Voor Oranje-Wit zijn de weersomstandigheden demonstratief voor de staat van de ploeg. De ploeg van Mady Tims staat stijf onderaan en zag concurrent Rohda ook punten pakken. DeetosSnel verloor nog steeds geen enkel punt en maakt zich volgende week op voor de volgende Dordtse derby, tegen Sporting Delta. (Uitslag: 14-20)

OVVO/De Kroon - Tweemaal Zes
Nummer drie OVVO/De Kroon kreeg deze zaterdag nummer vijf Tweemaal Zes op bezoek. Laatstgenoemde ploeg kwam de laatste weken in vorm en pakte daarin vier punten. OVVO behaalde tot nu toe zes punten en voegde daar zaterdag  één bij. In Maarssen bleven de ploegen in de beginfase dichtbij elkaar. OVVO kwam daarna wel los van ‘TZ’. De ploeg van Kees-Jan Oppe was veel scherper en kon een voorsprong nemen van 10-5. Een time-out bood voor Tweemaal Zes vervolgens uitkomst. De ploeg van Iwan Hazendonk kwam terug tot 10-9 en zocht met die tussenstand de kleedkamers op. Tweemaal Zes ging na rust door. Het leek de wedstrijd definitief om te keren en kwam zelfs met 12-17 voor. Maar ook OVVO toonde daarna karakter. De ploeg uit Maarssen scoorde maar liefst zes keer op rij. Met een 18-17 achterstand, leek Tweemaal Zes zich over te geven. Maar niks bleek minder waar. De ploeg uit Maartensdijk kwam op een 19-21 voorsprong én zag ongelofelijk maar waar; OVVO wéér terug komen. De ploegen speelden in een wedstrijd met bizar scoreverloop uiteindelijk met 21-21 gelijk. (Uitslag: 21-21)

Sporting Delta - TOP (A)
Op het terrein van nummer twee Sporting Delta, kwam TOP Arnemuiden op bezoek. Zij stonden voor zaterdag nog op de derde plek. Op het eerste gezicht was dit dus een echte topper in de Hoofdklasse B. Niks bleek minder waar. TOP liet helemaal niks heel van Sporting Delta. Voor rust was het verschil al flink (13-6), mede door de goals van Dylan Gilissen, die viermaal wist te scoren. En de tweede helft was eigenlijk een exacte kopie van de eerste. TOP was de bovenliggende partij en scoorde op de goede momenten. Sporting Delta liep in de tweede helft nog één puntje in op TOP, maar dat mocht geen naam hebben. Eric Geijtenbeek sprak van een totale off-day van zijn ploeg. “Daarmee hebben we ons zelf tekort gedaan. En daar heeft TOP optimaal gebruik van gemaakt. We zijn echt door de ondergrens gezakt”, zegt hij tegenover Korfbal. (Uitslag: 13-25)

Rohda - DOS (W)
Zaterdag stond er in Amsterdam de zesde plek op het spel. Rohda en DOS Westbroek maakte daar aanspraak op. Voorafgaand aan de wedstrijd had DOS één punt meer verzameld en was het voor Rohda zaak om weer aan te haken bij de middenmoot. Voor beide ploeg stond er dus veel op het spel. En dat was ook te zien aan de wedstrijd: er werden pittige duels uitgevochten. De beginfase was voor DOS. Zij kwamen op een 2-4 voorsprong, maar wisten de korf vervolgens niet meer te vinden. Rohda nam over en kwam op 6-4 voor. Maar de stand werd via 7-7 en 10-10 weer helemaal in evenwicht gebracht. Het leverde na rust een spannende wedstrijd op. Halverwege de tweede helft stond het dan ook nog gelijk. Maar Rohda was de ploeg die de gelijke stand uiteindelijk kon doorbreken. Het kwam op 16-14, gaf die voorsprong nog even weg, maar wist weer op 18-16 te komen. Beide ploegen scoorden daarna nog eenmaal en daardoor ging Rohda er met 19-17 met de winst vandoor. (Uitslag: 19-17)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DeetosSnel 6 12
2. TOP (A) 6 8
2. Sporting Delta 6 8
4. OVVO/De Kroon 6 7
5. Tweemaal Zes 6 5
6. Rohda 6 4
7. DOS (W) 6 3
8. Oranje Wit 6 1


Programma:
DOS (W) – OVVO/De Kroon
Tweemaal Zes – Rohda
DeetosSnel – Sporting Delta
TOP (A) – Oranje Wit

Spelers, coaches en scheidsrechters, geef elkaar de hand tijdens de Week van de Scheidsrechter (7 – 15 oktober)! #scheidsbedankt

Datum: 9 oktober 2017 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.