Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 6

Hoofdklasse

Op een regenachtige zaterdag met gladde ballen en natte korven, keken veel korfballers waarschijnlijk uit naar de zaalperiode. Maar sommige ploegen hielden aan zaterdag 7 oktober juíst een goed gevoel over. Dat geldt vooral voor DeetosSnel, TOP Arnemuiden en Rohda. Zij wonnen hun wedstrijden en OVVO en Tweemaal Zes deelden de punten. TOP pakt daardoor de tweede plek, Rohda is van de zevende plek af en DeetoSsnel leidt nog steeds soeverein in de Hoofdklasse B. Volgende week is de laatste speelronde van de veldcompetitie en zoeken de ploegen de zaal op.

Oranje Wit - DeetosSnel
Tijd voor een derby in de Hoofdklasse B. De hekkensluiter versus de koploper. Onder natte omstandigheden hadden beide ploegen het lastig om tot echt goede aanvallen te komen. Ondanks veel regen en hevige wind, vielen er toch nog genoeg ballen in. Oranje-Wit kwam nog op 1-0 voorsprong, maar zag daarna dat DeetosSnel veel beter was. De ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en ging dan ook met vijf punten verschil rusten: 5-10. In een wedstrijd waar de omstandigheden alsmaar slechter werden, liep DeetosSnel gestaag uit naar een 14-20 overwinning. Voor Oranje-Wit zijn de weersomstandigheden demonstratief voor de staat van de ploeg. De ploeg van Mady Tims staat stijf onderaan en zag concurrent Rohda ook punten pakken. DeetosSnel verloor nog steeds geen enkel punt en maakt zich volgende week op voor de volgende Dordtse derby, tegen Sporting Delta. (Uitslag: 14-20)

OVVO/De Kroon - Tweemaal Zes
Nummer drie OVVO/De Kroon kreeg deze zaterdag nummer vijf Tweemaal Zes op bezoek. Laatstgenoemde ploeg kwam de laatste weken in vorm en pakte daarin vier punten. OVVO behaalde tot nu toe zes punten en voegde daar zaterdag  één bij. In Maarssen bleven de ploegen in de beginfase dichtbij elkaar. OVVO kwam daarna wel los van ‘TZ’. De ploeg van Kees-Jan Oppe was veel scherper en kon een voorsprong nemen van 10-5. Een time-out bood voor Tweemaal Zes vervolgens uitkomst. De ploeg van Iwan Hazendonk kwam terug tot 10-9 en zocht met die tussenstand de kleedkamers op. Tweemaal Zes ging na rust door. Het leek de wedstrijd definitief om te keren en kwam zelfs met 12-17 voor. Maar ook OVVO toonde daarna karakter. De ploeg uit Maarssen scoorde maar liefst zes keer op rij. Met een 18-17 achterstand, leek Tweemaal Zes zich over te geven. Maar niks bleek minder waar. De ploeg uit Maartensdijk kwam op een 19-21 voorsprong én zag ongelofelijk maar waar; OVVO wéér terug komen. De ploegen speelden in een wedstrijd met bizar scoreverloop uiteindelijk met 21-21 gelijk. (Uitslag: 21-21)