Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 7

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 7

Hoofdklasse

Na het kerstreces mochten de ploegen in de Hoofdklasse B weer los. In deze speelronde won koploper Tempo vrij gemakkelijk, verloor TOP Arnemuiden de derde topper op rij, won Nieuwerkerk voor het eerst en is DSC nu écht terug in de strijd om de bovenste twee plekken. De ploeg van André Kuipers staat nu slechts één punt van een play-off plek. Zetten zij deze inhaalslaag voort?

Nieuwerkerk – Die Haghe
Twee keer speelde Nieuwerkerk voor de wedstrijd tegen Die Haghe gelijk, terwijl de Hagenezen twee keer de volle winst pakten. Het verschil tussen beide ploegen was van te voren dus twee punten. Beide ploegen hadden dus eigenlijk alleen wat aan een overwinning. In sporthal De Kleine Vink beten beide ploegen zich in elkaar vast. Constant als er een ploeg een voorsprong nam, counterde de ander weer. Het was dat er niet meer minuten in de eerste helft zaten, waardoor Nieuwerkerk met een 10-9 voorsprong ging rusten, maar anders was de stand ongetwijfeld weer snel gelijk zijn geweest. Die Haghe boog die achterstand in de tweede helft wel om naar een 12-13 stand, maar zag het even daarna weer 14-14 worden. Vanaf dat punt scoorden de Hagenezen echter nog maar twee keer en rekende Nieuwerkerk af met het eigen ‘tweede helft-syndroom’, waardoor het vaak punten misliep. Zij bleven wel scoren en liepen uiteindelijk uit naar een 21-16 overwinning, die vervolgens uitbundig gevierd werd. Nieuwerkerk continueert daardoor een mooie serie. Sinds de terugkeer van hoofdtrainer Leon Simons werden de laatste drie wedstrijden niet verloren. (Uitslag: 21-16)

Dalto - DSC
DSC verloor sinds de winstpartij tegen Die Haghe geen wedstrijd meer en trad zaterdag aan tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen, dat een wisselvallig seizoen doormaakt. Zo werd er tegen Die Haghe en Tempo verloren, maar gewonnen van DeetosSnel en TOP Arnemuiden. Op voorhand dus een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. En dat ging het uiteindelijk ook. Dalto nam in de eerste helft vooral het initiatief. Zij kwamen op 2-0, zagen daarna DSC terugkomen tot 5-4, maar liepen daarna uit naar vijf punten verschil (14-9). Dat verschil was bij rust iets kleiner. De ploegen gingen met 16-12 rusten. Na rust moest DSC dus vooral achtervolgen. Dat laatste zou wel lukken, maar steeds bleef Dalto terugkomen naar een veilige voorsprong van vier à vijf punten. Maar toen gebeurde het onverwachte. Op 25-22 dacht Dalto de overwinning nog binnen te gaan slepen. Maar vanaf dat moment schoot DSC vier keer op rij raak. Net zoals tegen Tempo, waar Dalto heel de wedstrijd had voorgestaan, ging de overwinning toch naar de tegenstander. Een bizarre conclusie na een geweldig slot. (Uitslag: 25-26)

Tempo – Sporting Delta
Trotse koploper Tempo trof het tegen degradatie strijdende Sporting Delta, dat tot nu toe één punt pakte in de Hoofdklasse B. De ploeg van Eric Geijtenbeek bood tot en met 11-8 leuk weerstand, maar kon daarna Tempo niet meer stoppen. Zij namen een 17-8 voorsprong en dat was logischerwijs een te grote tussenstand om nog te kunnen repareren. In de tweede helft scoorden beide ploegen nog wel veel doelpunten en kreeg het publiek dus genoeg te zien om van te genieten. De tweede helft eindigde voor Tempo in 12-12. De ploeg uit Alphen aan den Rijn laat nu écht zien een van de favorieten voor promotie te zijn. Door de overwinning staat de ploeg van Frits Wip alleen aan kop, met twee punten voorsprong op DeetosSnel. Sporting Delta-trainer Eric Geijtenbeek, die na tweemaal geel het veld moest verlaten, net als Senna Roggeveen die een rode kaart ontving: “Het is zaak om een goede reeks neer te gaan zetten. Tegen Tempo lukte het om tot 11-8 bij te blijven. Maar aanvallend konden wij te weinig een vuist maken, wat resulteerde in te korte en te weinig dreigende aanvallen. Na rust werd dat beter.” (Uitslag 29-20)

DeetosSnel - TOP
Niet lang geleden leek TOP Arnemuiden nog één van de ploegen die serieus kans maakte op de titel in de Hoofdklasse B. Maar na nederlagen tegen topploegen Tempo en Dalto, zag het er opeens minder rooskleurig uit voor de Zeeuwen. Zaterdag was het weer tijd voor een topper. Nu was DeetosSnel in Dordrecht de tegenstander. Zij verloren vorige week van het opgefriste DSC, maar stonden er net als TOP nog prima voor op de ranglijst. TOP leek in de eerste helft een prima basis te leggen voor misschien wel een heel goed resultaat. Zij stonden bij rust namelijk met 10-11 voor. Dat beeld veranderde echter na rust. DeetosSnel had de controle en liep uiteindelijk uit naar een voorsprong van vijf punten, dat voor TOP te machtig was. Jimin de Vries had daar een groot aandeel in. Hij eindigde in de dubbele cijfers. TOP-trainer Arco Goedkoop zocht het na de nederlaag tegenover Omroep Zeeland niet alleen bij zijn eigen ploeg. “Het begint bij onszelf. Wij moeten gewoon rustiger en selectiever zijn. Maar er gebeuren ook dingen, rondom de wedstrijd, die behoorlijk in ons nadeel waren.” (Uitslag: 24-19)

Stand in de Hoofdklasse B:

 

W

P

1. Tempo

7

12

2. DeetosSnel

7

10

3. DSC

7

9

4. Dalto

7

8

5. TOP (A)

7

8

6. Nieuwerkerk

7

4

7. Die Haghe

7

4

8. Sporting Delta

7

1Programma:    
Die Haghe - TOP (A)
Tempo - Dalto
DeetosSnel - Nieuwerkerk
DSC - Sporting Delta


Foto: Joost van Steen

Datum: 8 januari 2018 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.