Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 7

Hoofdklasse

Na het kerstreces mochten de ploegen in de Hoofdklasse B weer los. In deze speelronde won koploper Tempo vrij gemakkelijk, verloor TOP Arnemuiden de derde topper op rij, won Nieuwerkerk voor het eerst en is DSC nu écht terug in de strijd om de bovenste twee plekken. De ploeg van André Kuipers staat nu slechts één punt van een play-off plek. Zetten zij deze inhaalslaag voort?

Nieuwerkerk – Die Haghe
Twee keer speelde Nieuwerkerk voor de wedstrijd tegen Die Haghe gelijk, terwijl de Hagenezen twee keer de volle winst pakten. Het verschil tussen beide ploegen was van te voren dus twee punten. Beide ploegen hadden dus eigenlijk alleen wat aan een overwinning. In sporthal De Kleine Vink beten beide ploegen zich in elkaar vast. Constant als er een ploeg een voorsprong nam, counterde de ander weer. Het was dat er niet meer minuten in de eerste helft zaten, waardoor Nieuwerkerk met een 10-9 voorsprong ging rusten, maar anders was de stand ongetwijfeld weer snel gelijk zijn geweest. Die Haghe boog die achterstand in de tweede helft wel om naar een 12-13 stand, maar zag het even daarna weer 14-14 worden. Vanaf dat punt scoorden de Hagenezen echter nog maar twee keer en rekende Nieuwerkerk af met het eigen ‘tweede helft-syndroom’, waardoor het vaak punten misliep. Zij bleven wel scoren en liepen uiteindelijk uit naar een 21-16 overwinning, die vervolgens uitbundig gevierd werd. Nieuwerkerk continueert daardoor een mooie serie. Sinds de terugkeer van hoofdtrainer Leon Simons werden de laatste drie wedstrijden niet verloren. (Uitslag: 21-16)

Dalto - DSC
DSC verloor sinds de winstpartij tegen Die Haghe geen wedstrijd meer en trad zaterdag aan tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen, dat een wisselvallig seizoen doormaakt. Zo werd er tegen Die Haghe en Tempo verloren, maar gewonnen van DeetosSnel en TOP Arnemuiden. Op voorhand dus een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. En dat ging het uiteindelijk ook. Dalto nam in de eerste helft vooral het initiatief. Zij kwamen op 2-0, zagen daarna DSC terugkomen tot 5-4, maar liepen daarna uit naar vijf punten verschil (14-9). Dat verschil was bij rust iets kleiner. De ploegen gingen met 16-12 rusten. Na rust moest DSC dus vooral achtervolgen. Dat laatste zou wel lukken, maar steeds bleef Dalto terugkomen naar een veilige voorsprong van vier à vijf punten. Maar toen gebeurde het onverwachte. Op 25-22 dacht Dalto de overwinning nog binnen te gaan slepen. Maar vanaf dat moment schoot DSC vier keer op rij raak. Net zoals tegen Tempo, waar Dalto heel de wedstrijd had voorgestaan, ging de overwinning toch naar de tegenstander. Een bizarre conclusie na een geweldig slot. (Uitslag: 25-26)