Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 8

Hoofdklasse

We zijn op het veld weer begonnen aan de Hoofdklasse B. De kersverse Korfbal League-ploeg DeetosSnel won ietwat moeizaam van DOS (W), TOP (A) verloor verrassend thuis van Tweemaal Zes en Sporting Delta en Rohda deelden in Dordrecht de punten. Daarnaast boekte Oranje Wit een goede overwinning tegen OVVO. DeetosSnel heeft nu een voorsprong van zes punten op TOP, iets wat voor de Zeeuwen niet meer in te halen lijkt.

Oranje Wit – OVVO/De Kroon
Nummer laatst Oranje Wit nam het zaterdag in Dordrecht op tegen nummer drie OVVO/De Kroon. Na een tumultueus eerste helft van het veldseizoen eindigde de ploeg uit Dordrecht in overgangsklasse in de zaal in de middenmoot. OVVO eindigde in de overgangsklasse als tweede, waar het eerst nog bovenaan stond. Na het wegsturen van trainer Kees-Jan Oppe ging het bergafwaarts. Voor beide ploegen is het veld dus een mooie nieuwe start. Oranje Wit startte de wedstrijd met een 2-0, 3-1 en een 5-3 voorsprong. OVVO nam het daarna over van Oranje Wit, waardoor er met 9-11 werd gerust. Na rust pakte Oranje Wit de controle terug en kwamen de ploegen bij 13-13 op gelijke hoogte. OVVO kwam nog één keer op voorsprong (13-14), maar daarna was het Oranje Wit wat kon uitlopen naar 16-14. Vanaf dat moment kwam OVVO niet dichterbij dan drie punten, met een 22-18 einduitslag als gevolg. Een mooie opsteker voor Wouter Blok en zijn ploeg: zij voegen twee punten toe aan hun puntentotaal. Handhaving lijkt er niet in te zitten voor Oranje Wit, maar een mooi slot van het seizoen zou voor de Dordtenaren al een heel mooie opsteker zijn. OVVO blijft derde, maar ziet Sporting Delta wel in punten gelijk komen. (Uitslag: 22-18)

TOP (A) – Tweemaal Zes
Tweemaal Zes kwam dit weekend op bezoek in Zeeland. TOP, de huidige nummer twee van de Hoofdklasse B, was op voorhand de favoriet. Tweemaal Zes stond op dat moment namelijk op de zesde plek. TOP nam in het begin van de wedstrijd het initiatief en kwam op een 8-4 en 11-7 voorsprong. Vervolgens stokte de productie en kwam Tweemaal Zes in de wedstrijd. Daarna bleven de ploegen lang in evenwicht. Beide ploegen wisten niet op een écht ruimte voorsprong te komen. Met nog een paar minuten te spelen stond TOP nog op een voorsprong, maar die werd door Tweemaal Zes omgezet in een voorsprong voor de bezoekers. Jeanine Marijs trok met twee doelpunten de stand vlak voor tijd nog gelijk, maar met nog één minuut te spelen scoorde ‘TZ’ de winnende treffer via Randy Bruijntjes. Een nederlaag dus voor TOP. DeetosSnel staat nu zes punten voor op de ploeg uit Zeeland. Tweemaal Zes neemt door de overwinning voorlopig afstand van de onderste twee ploegen. TOP-trainer Arco Goedkoop vond de overwinning van Tweemaal Zes terecht: “Het is terecht omdat het geroutineerde TZ beter omging met arbitraire ruimte en functioneler korfbalde.” (Uitslag 23-24)