Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 8

Hoofdklasse

Het eerste gedeelte van de Hoofdklasse B zit erop. En in die laatste speelronde werden aparte uitslagen neergezet. Bij zowel SDO - Rohda als bij Avanti - DSC werd het 12-12. Verder won Fiks van Tweemaal Zes en won TOP (A) bij Sporting Delta. De ploeg uit Arnemuiden is nu gedeeld koploper met Rohda. Fiks volgt op een punt.

SDO/Blijwerkt - Rohda
SDO wilde dit weekend eindelijk van de hatelijke nul af komen, Rohda had een resultaat nodig om bovenin de Hoofdklasse B te blijven. In de beginfase leek dat voor de Amsterdammers niet te gaan lukken. SDO nam een verrassende 6-2 voorsprong, maar daarna scoorde de ploeg uit Kamerik lang niet. Rohda deed dat wel en deed dat zelfs vijf keer op rij: 6-7. Dat was ook meteen de ruststand. In de tweede helft bleven beide ploegen weinig scoren. Als er wel gescoord werd, gebeurde dat om en om. Zo stond er op een gegeven moment een 10-10 stand op het bord. SDO kwam op 11-10, maar zag het daarna wel snel 11-11 worden. SDO nam daarna wéér de voorsprong en kreeg zelfs de kansen om op 13-11 te komen. Dat lukte niet en Rohda scoorde de gelijkmaker. Daarna kreeg Rohda de kans om via een strafworp de punten nog binnen te slepen. Maar die ging er niet in. Daardoor pakt SDO zijn eerste punt en blijft Rohda bovenin meedraaien. Rohda-trainer Taco Poelstra vond het een matige vertoning zaterdag. “Het was heel matig. We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten. Op 12-12 missen we nog een strafworp, maar twee punten was ook te veel geweest.” (Uitslag: 12-12)

Fiks - Tweemaal Zes
Verrassing Fiks is bezig aan een heerlijk seizoen. De ploeg staat in de subtop en zal bij een misstap van de bovenste ploegen zich kunnen nestelen in de top van de Hoofdklasse. Voor Tweemaal Zes was het zaterdag zaak dat er weer punten gepakt zouden worden. Tot nu toe werden er namelijk pas drie bij elkaar gesprokkeld. Tweemaal Zes begon de wedstrijd goed, na een paar minuten werd een 0-2 voorsprong gepakt. Die voorsprong counterde Fiks, weer gevolgd door een voorsprong van Tweemaal Zes. Daarna nam FIks het wel écht over. Met een 9-4 tussenstand nam het afstand van ´TZ´. De ploeg van Arjen van Ginkel kwam voor rust wel terug tot 10-8. Na de hervatting kwamen de bezoekers uit Maartensdijk zelfs op gelijke hoogte (14-14). Fiks wist daarna wel weer een aantal scores op rij te maken, maar Tweemaal Zes knokte zich terug tot 17-16. Toch was het Fiks dat de wedstrijd overnam en de wedstrijd in het slot schoot. Een schot van Ilse Hazekamp en twee van Kevin Vreeken, zorgden voor de beslissing. Tweemaal Zes trainer Arjen van Ginkel was ondanks de nederlaag wel tevreden. “Het was van beide kanten een heerlijke laatste veldwedstrijd, waarin we lang mee gedaan hebben om de punten, maar uiteindelijk toch met lege handen stonden. Uiteindelijk geeft de fysieke kwaliteit in de korfzone de doorslag, daar gaven we de laatste tien minuten wat weg. Goede wedstrijd, we gaan vol vertrouwen naar de zaal.” Fiks-trainer Rick Nell had een dubbel gevoel na afloop. “Het was niet onze beste wedstrijd, maar ook die winnen we gelukkig. Tweemaal Zes ging vlot uit de startblokken. We kwamen langszij en gingen erover halverwege de eerste helft. Daarna is het nog 12-12 geweest, maar daarna namen we de wedstrijd in de tweede helft in handen. We misten wel een aantal vrije doorloopballen (Roy Vreeken), waardoor de uitslag hoger had kunnen uitvallen. Maar twaalf punten uit acht wedstrijden en plek drie is heel mooi.” (Uitslag: 21-18)