Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 1

Hoofdklasse

Ook in de Hoofdklasse is de competitie weer van start. In poule A begon promovendus Mid-Fryslân met een duel tegen KCC terwijl OVVO sterk startte in Wageningen. Groen Geel mocht het Puttense De Meeuwen ontvangen en SCO liet de spierballen rollen tegen Oost-Arnhem.

KCC/SO natural – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
In Capelle aan de IJssel was KCC de favoriet. De Ereklassedegradant nam het immers op tegen Mid-Fryslân, dat vers uit de Overgangsklasse kwam. De Friezen slaagden er echter in behoorlijk dwars te liggen bij de Capellenaren. De doelpunten waren schaars in de beginfase. Pas na 10 minuten viel het derde doelpunt door de korf, de 1-2 van Friese makelij. Dit achterstandje was welllicht precies wat KCC nodig had, aangezien de ploeg na de 1-2 het heft in handen nam. De thuisploeg passeerde haar tegenstander en wist - mede dankzij fouten van Mid-Fryslân - op een ruime 8-3 voorsprong te komen. De bezoekers counterden echter nog voor rust en wisten de ruststand op 10-8 te krijgen. De tweede helft werd weer gedomineerd door KCC. Na een gat te hebben geslagen liet de thuisploeg Mid-Fryslân nog terugkomen tot 14-11, maar de Friezen konden geen aanspraak op de punten maken. Coach Erik Wolsink vierde zijn verjaardag met een ruime overwinning met zijn nieuwe ploeg. (Uitslag: 22-13)

Wageningen – OVVO/De Kroon
OVVO en Wageningen zetten een enorm spannende wedstrijd neer in speelronde 1. Vanaf de eerste minuut leken de ploegen gelijkwaardig. Wageningen nam tijdens het gros van de eerste helft het voortouw, maar OVVO liet nooit een gat vallen en kwam af en toe ook op voorsprong. Bij 9-8 gingen de ploegen de kleedkamers in. Toen de spelers nog maar net terug op het veld stonden legde Bas Noordermeer de gelijkmaker al in de korf, maar na dat doelpunt stokte de Maarssense aanval. Wageningen speelde sterk en liep langzaam maar zeker uit tot een voorsprong van 14-9, met nog 13 minuten te spelen. Toen keerde OVVO de rollen om. Goal voor goal kropen de bezoekers terug naar Wageningen, dat aanvallend niet kon blijven scoren. Rianne de Bie bracht OVVO eindelijk weer op gelijke hoogte, waarna een bloedstollende eindfase begon. Het was uiteindelijk Bas Noordermeer die als laatste de trekker overhaalde en de punten naar Maarssen bracht. (Uitslag: 14-15)