Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 1

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 1

Hoofdklasse

Ook in de Hoofdklasse is de competitie weer van start. In poule A begon promovendus Mid-Fryslân met een duel tegen KCC terwijl OVVO sterk startte in Wageningen. Groen Geel mocht het Puttense De Meeuwen ontvangen en SCO liet de spierballen rollen tegen Oost-Arnhem.

KCC/SO natural – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
In Capelle aan de IJssel was KCC de favoriet. De Ereklassedegradant nam het immers op tegen Mid-Fryslân, dat vers uit de Overgangsklasse kwam. De Friezen slaagden er echter in behoorlijk dwars te liggen bij de Capellenaren. De doelpunten waren schaars in de beginfase. Pas na 10 minuten viel het derde doelpunt door de korf, de 1-2 van Friese makelij. Dit achterstandje was welllicht precies wat KCC nodig had, aangezien de ploeg na de 1-2 het heft in handen nam. De thuisploeg passeerde haar tegenstander en wist - mede dankzij fouten van Mid-Fryslân - op een ruime 8-3 voorsprong te komen. De bezoekers counterden echter nog voor rust en wisten de ruststand op 10-8 te krijgen. De tweede helft werd weer gedomineerd door KCC. Na een gat te hebben geslagen liet de thuisploeg Mid-Fryslân nog terugkomen tot 14-11, maar de Friezen konden geen aanspraak op de punten maken. Coach Erik Wolsink vierde zijn verjaardag met een ruime overwinning met zijn nieuwe ploeg. (Uitslag: 22-13)

Wageningen – OVVO/De Kroon
OVVO en Wageningen zetten een enorm spannende wedstrijd neer in speelronde 1. Vanaf de eerste minuut leken de ploegen gelijkwaardig. Wageningen nam tijdens het gros van de eerste helft het voortouw, maar OVVO liet nooit een gat vallen en kwam af en toe ook op voorsprong. Bij 9-8 gingen de ploegen de kleedkamers in. Toen de spelers nog maar net terug op het veld stonden legde Bas Noordermeer de gelijkmaker al in de korf, maar na dat doelpunt stokte de Maarssense aanval. Wageningen speelde sterk en liep langzaam maar zeker uit tot een voorsprong van 14-9, met nog 13 minuten te spelen. Toen keerde OVVO de rollen om. Goal voor goal kropen de bezoekers terug naar Wageningen, dat aanvallend niet kon blijven scoren. Rianne de Bie bracht OVVO eindelijk weer op gelijke hoogte, waarna een bloedstollende eindfase begon. Het was uiteindelijk Bas Noordermeer die als laatste de trekker overhaalde en de punten naar Maarssen bracht. (Uitslag: 14-15)

Groen Geel – De Meeuwen
Ook in Wormer vielen er niet bijzonder veel doelpunten, maar De Meeuwen wist het Groen Geel behoorlijk moeilijk te maken. De ploegen hielden elkaar kort in de eerste helft, maar verrassend genoeg was het De Meeuwen dat tijdens de thee de voorsprong had. In de tweede helft hielden Groen Geel en De Meeuwen het spannend, maar uiteindelijk bleek de langere adem van Groen Geel de doorslag te geven. Vanaf de 11-11 wist de ploeg uit Putten nog maar éénmaal te scoren, terwijl de thuisploeg de uitslag op 16-12 bracht door vijf keer de korf te vinden. Groen Geel vond meer tegenstand dan wellicht verwacht in De Meeuwen, maar houdt dankzij een sterkere eindfase de twee punten in Wormer. (Uitslag 16-12)

SCO – Oost-Arnhem
Bij de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse A was er minder van spanning te spreken. Om zeven uur ’s avonds begonnen SCO en Oost-Arnhem aan hun duel in Oldeholtpade. Oost-Arnhem nam het eerste initiatief en kwam op een voorsprong van 4-7. Kersvers SCO-coach Riko Kruit wist het tij echter te keren met een time out. Al snel stonden de Friezen in het blauw op een voorsprong van 10-7, waarna een ernstige knieblessure van Emiel Broenink al helemaal roet in het Arnhemse eten gooide. Oost-Arnhem moest verder zonder de belangrijke speler, die naar de kant moest worden gedragen. SCO wist de voorsprong vast te houden en mee te nemen naar de tweede helft. Na de ruststand van 15-10 liepen de Friezen alleen nog maar verder uit. Oost-Arnhem kon het ritme niet meer vinden, terwijl de thuisploeg rustig doorging met scoren. De uitslag was uiteindelijk groot genoeg om SCO op doelsaldo de eerste plek te bezorgen. Oost-Arnhem zal haar eerste punten in speelronde twee tegen KCC moeten proberen te pakken. (Uitslag: 29-16)

Stand Hoofdklasse A:

  W P
1. SCO 1 2
2. KCC 1 2
3. Groen Geel 1 2
4. OVVO 1 2
5. Wageningen 1 0
6. De Meeuwen 1 0
7. Mid-Fryslân 1 0
8. Oost-Arnhem 1 0

 

Programma    
De Meeuwen - Wageningen
Oost Arnhem - KCC/SO natural
OVVO/De Kroon - Groen Geel
     
Mid-Fryslân/Jansma Burdaard - SCO

 

Datum: 10 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl