Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 12

Hoofdklasse

Verrassing na verrassing in Hoofdklasse A. De bijna onverslaanbare koplopers werden verslagen, terwijl Nic. als gedoodverfde degradant de deur naar handhaving op een kier houdt.

Unitas/Perspectief – SCO
Het duel in Harderwijk begon met weinig doelpunten. De ploegen gingen gelijk op tot 5-5, toen Unitas een gat van 10-6 sloeg. Vervolgens greep Aegle Frieswijk in met een time-out en een wissel. Dit werkte, en nog voor rust was de achterstand omgezet in een 11-12 voorsprong. In de tweede helft zette SCO die lijn door, waardoor het gat alleen maar groter werd. Unitas gaf pas weer tegengas bij 13-21, een achterstand die door de Harderwijkers werd verkleind naar 16-22. Weer greep de leiding van SCO in, en weer had een time-out effect. Unitas maakte de rest van de wedstrijd nog wel doelpunten, maar kwam niet meer dicht bij de Friezen. SCO mag zich door deze punten officieel veilig noemen, terwijl Unitas een probleempje op ziet doemen: In elk geval één van de twee ploegen onder zich zouden die dag punten pakken, aangezien Tweemaal Zes en Nic. tegen elkaar speelden. (Uitslag: 20-27)

Tweemaal Zes - Nic.
In Maartensdijk vond een echte degradatiekraker plaats. Hekkensluiter Nic. had alle punten uit de laatste drie wedstrijden nodig om misschien nog in de Hoofdklasse te mogen blijven, terwijl Tweemaal Zes zich ook nog in de degradatiezone bevond, drie punten van handhaving verwijderd. Eenmaal begonnen nam Nic. het eerste initiatief, maar het gaatje van 3 werd al snel weer dichtgemaakt tot een 6-6 gelijke stand. Tegen de rust verloor Tweemaal Zes echter weer grip op de Groningers, wat resulteerde in een ruststand van 10-15. In de tweede helft kroop de thuisploeg langzaam weer terug naar Nic., en er stond nog maar weinig tijd op de klok toen de Maartensdijkers weer gelijk maakten. Maar, zoals al een aantal keer eerder, lieten de bezoekers uit Groningen Tweemaal Zes niet passeren. Nic. liep weer uit, waardoor de laatste doelpunten van Tweemaal Zes voor de statistieken waren. Tweemaal Zes verliest punten die ze wel heel graag had willen hebben, terwijl Nic. de droom van handhaving nog even in leven houdt. Die droom zal in het komende duel tegen Wageningen behoorlijk in gevaar komen. (Uitslag: 24-25)