Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 12

Hoofdklasse

Het was een ronde met veel spannende wedstrijden in Hoofdklasse A. Wageningen kwam bij koploper Tempo op bezoek, Avanti/Flexcom moest winnen bij Oost-Arnhem om Tempo bij te blijven. Ondertussen kon Groen Geel proberen een stapje dichter bij de top drie te komen door te winnen van SCO. Onderin de competitie is het do or die voor Nic. en HKV/Ons Eibernest; de verliezer van het onderlinge duel zal degraderen.

Oost-Arnhem – Avanti/Flexcom
In Arnhem werd een wedstrijd gespeeld waar genoeg op het spel stond. Voor Avanti/Flexcom natuurlijk de race naar de titel, maar ook Oost-Arnhem kon de punten goed gebruiken. De thuisploeg wist dat directe concurrent Groen Geel een lastige wedstrijd had tegen SCO, dus een overwinning zou wel weer eens de vierde plek kunnen betekenen. In de eerste helft nam Avanti het initiatief. Met alweer een messcherpe Jordi van Zuidam, die alleen al in de eerste helft verantwoordelijk was voor 6 doelpunten van de kant van Avanti, wist Avanti Oost-Arnhem achter zich te houden. Toch kon de thuisploeg goed bijblijven, mede dankzij Emiel en Bas Broenink, verantwoordelijk voor respectievelijk 5 en 4 doelpunten in de eerste helft. De teams gingen de kleedkamers in bij een stand van 14-17. In de tweede helft zette het hoge tempo van de doelpunten niet door. Jordi van Zuidam wist Emiel Broenink bijna volledig af te stoppen, maar kwam zelf ook iets minder aan scoren toe. Meteen na rust liep Avanti uit naar 14-18 en 15-19, maar Oost-Arnhem, dat speelde met Emiel, Bas én de vers ingevallen Thijs Broenink, wist al snel weer terug te komen naar 19-19. De 19-20 kwam van Rick van den Blink, die koud in het veld stond na de eerste helft op de bank te hebben doorgebracht. Vervolgens scoorden de ploegen om en om, tot diezelfde Rick van den Blink de 23-24 en 23-25 wist te maken. Jordi van Zuidam bracht het verschil op drie, waardoor het Arnhemse doelpunt in de laatste minuut voor de statistieken was. (Uitslag: 24-26)

SCO – Groen Geel
In Oldeholtpade begonnen de teams een stuk trager met scoren dan hun concurrenten in Arnhem. Het was Menno de Vries die de score opende namens de Friezen, en hij wist ook de 2-0 te maken. Na een aantal aanvallen kwam Groen Geel weer langszij, maar weer wist Menno de Vries tweemaal de korf te vinden. SCO bleef leiden in de eerste helft, terwijl Groen Geel met zichzelf leek te worstelen. Bij een stand van 7-3 riep Dico Dik zijn team naar de kant voor een time-out. Groen Geel kon iets terugdoen, maar kwam niet verder dan 8-5, om vervolgens bij de 10-5 van Julian Frieswijk weer gedubbeld te worden. Vanaf de stip wist Groen Geel de ruststand nog op 10-6 te brengen. Na de rust leek SCO door te gaan met waar het gebleven was. De Friezen liepen snel uit naar 13-6, maar Groen Geel begon aan een comeback. De Wormernezen zetten de verdediging dicht en lieten zelf eindelijk weer effectieve aanvallen zien. 13-6 werd 14-12, maar de bezoekers konden niet voorbij SCO komen. De thuisploeg wist het verschil zelfs weer op vier te brengen bij 16-12. Dat verschil bleek niet meer te overbruggen. Groen Geel kwam als eindschot nog op 18-16, maar wist geen impact meer te maken op de uitslag. SCO verzekert zichzelf van de derde plek door te winnen van concurrent Groen Geel, terwijl die ploeg nu de vierde plek zal moeten verdedigen tegen Oost-Arnhem. (Uitslag: 18-16)