Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A, speelronde 13

Hoofdklasse

De laatste seconden. In die periode moest je deze speelronde in de Hoofdklasse A scherp zijn. Maarten Groothulze was scherp namens Dalto, dat in de kraker Wageningen versloeg en zich zéér waarschijnlijk in de play-offs gaat melden. Jelmer Beijeman was namens SDO scherp tegen Unitas en pakte met zijn ploeg de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie. Job Ammerlaan was scherp en bezorgde Rohda een laat punt tegen SCO. Alleen in Groningen waren ze niet meer zo scherp in de laatste tellen. Daar had Nic. het verschil - weliswaar met moeite - al gemaakt tegen OVVO, dat daardoor definitief degradeert.

Wageningen – Dalto/BNApp.nl
Hij wees al op zijn borst bij de vakwissel. Ik. Maarten Groot Hulze gaat het doen. Zojuist had hij nog de kapitale 26-28 tegengekregen, een treffer luttele seconden voor het einde gemaakt door Jasper Broenink, uit een wanhoopspoging. Het vak van de Wageningse captain had het moeilijk in de eindfase, waardoor Wageningen na de 24-24 telkens achterstond. Alleen Steven Landman scoorde van ver echt gemakkelijk. Door de treffer van Broenink had Wageningen nog een kansje op het bereiken van de play-offs. Maar toen was daar Groot Hulze. Al wijzend zag hij hoe de bal werd ingespeeld, hij de bal ontving en hij de bal raak schoot: 26-29. Daarmee komt het onderling resultaat van Dalto op gelijke hoogte met Wageningen. Maar door de voorsprong van twee punten en een veel beter doelsaldo van Dalto hebben de Wajo’s echt alleen in theorie nog kans op de play-offs. Wageningen mocht de bal overigens nog uitnemen na Groot Hulze's goal en Landman was van ver nog akelig dichtbij een goal die Wageningen een sprankeltje hoop zou geven. Hij viel niet. Wageningen heeft het eerder in de competitie tegen de kleintjes laten liggen. Dalto in feite ook, maar op het moment suprême sloegen ze wél toe. Maarten Groot Hulze. (Uitslag: 26-29)

Nic./Alfa-college – OVVO/De Kroon
Twee doelpunten van Martijn Roos gaven OVVO voor even het gevoel dat de houdini-act die nodig was om handhaving nog te bewerkstelligen inderdaad nog mogelijk was. Nic. had namelijk de nodige moeite met de bezoekers uit Maassen, die zich kranig verweerden. Nic., die plaatsing voor de play-offs mede heeft behaald door heel degelijk en stabiel te korfballen, bleef echter ook ditmaal overeind in eigen huis. Hoewel de play-offs nog niet zijn begonnen, moeten de Groningers alleen wellicht wel groeien naar de vorm die ze eerder ruime zeges op Dalto en Wageningen bracht. Dit om ook in de verlenging van het seizoen hoge ogen te gooien. Dat moet het overigens wel doen zonder Femke de Jong; zij is geblesseerd geraakt aan haar knie. Maar allereerst wacht nog het directe duel om de eerste plaats in de Hoofdklasse A. Gezien het hele seizoen heeft Nic. de beste papieren, maar dan mag het niet verliezen in Driebergen komende speelronde. “We treffen in de play-offs een ploeg uit het westen. Een eventuele derde wedstrijd is dan doordeweeks bij ons. Dat kan een voordeeltje zijn", wist Nic.-coach Henk Jan Mulder. “De play-offs zijn de kroon op ons stabiele en goede seizoen, maar we hebben nog niets.” (Uitslag: 22-17)