Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 13

Hoofdklasse

Het is de één na laatste ronde in de Hoofdklasse A, en het is tijd dat er beslissingen vallen. Onderaan vecht Nic. voor een laatste kans op handhaving. SCO kan de deur naar het kampioenschap misschien nog op een kleine kier zetten door te winnen van Oost-Arnhem, terwijl Groen Geel moet proberen de Arnhemmers voor te blijven op de ranglijst. Het belangrijkste duel gaat echter tussen de nummers 1 en 2: Tempo gaat op bezoek bij Avanti/Flexcom, en de winnaar gaat er hoogstwaarschijnlijk met de eerste plaats en de promotie vandoor.

Nic. – Wageningen
De laatste wedstrijd in de Hoofdklasse A werd gespeeld in Groningen. Nic. had nog een minieme kans om degradatie te voorkomen, maar daarvoor moest eerst Wageningen worden verslagen, en daarna Tempo in de laatste speelronde. Voor Wageningen was de wedstrijd op zondag juist een kans om zich te verzekeren van handhaving in de Hoofdklasse. Tijdens de eerste helft liep Wageningen volledig over Nic. heen. Pas na zo’n 15 minuten wisten de Groningers eindelijk tot scoren te komen, maar toen was er al veel schade gedaan. Tegen de tijd dat de scheidsrechter de rust inluidde zat Wageningen op een comfortabele 4-14 voorsprong. In de tweede helft was een heel ander Nic. te zien. Als de ploeg aan de wedstrijd was begonnen zoals in de tweede helft gescoord werd, had het spelbeeld er heel anders uitgezien. Dat was echter niet het geval, en nu moesten de Groningers in de achtervolging. Wageningen zag Nic. ineens in rap tempo dichterbij komen. De wit-blauwen gingen scherper verdedigen, en wist de comeback van Nic. in de kiem te smoren. Uiteindelijk won Wageningen het duel met overtuiging, speelt zichzelf veilig en verdoemt het Nic. tot degradatie. (Uitslag: 20-25)

SCO – Oost-Arnhem
De zon scheen fel over het Friese sportcomplex, dat een temperatuur van 28 graden had bereikt toen de wedstrijd begon. In de eerste paar minuten vielen er maar weinig doelpunten. Oost-Arnhem had de voorsprong, maar SCO zat de bezoekers op de hielen. Melvin Frieswijk bracht zijn ploeg nog wel op een 5-4 voorsprong, maar met het rustsignaal lag het voordeel weer bij Oost-Arnhem. De tweede helft begon bij een stand van 9-10, waarna het spelbeeld van de eerste helft doorzette. Na de 13-13 kon Oost-Arnhem echter een gaatje slaan. De 14-13 werd 14-17, stapje voor stapje wisten de bezoekers het gaatje op 4 te brengen bij 16-20. Daarmee was het verzet van SCO gebroken, en kon de wedstrijd worden uitgespeeld. Oost-Arnhem behoudt plek 3, SCO maakt officieel geen kans meer op het kampioenschap. (Uitslag: 19-23)