Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 14

Hoofdklasse

Het is tijd voor de laatste ronde in de Hoofdklasse A, maar spannend is het niet meer. Nic. en HKV/Ons Eibernest komen niet meer onder degradatie uit, het kampioenschap en de promotie gaan naar Tempo. Toch waren er nog enkele spannende duels te zien. SCO en Avanti/Flexcom moesten de tweede en derde plek nog verdelen, Oost-Arnhem kon in een onderling duel Groen Geel nog passeren en ook de definitieve hekkensluiter was nog niet bekend.

Wageningen – Avanti/Flexcom
In Wageningen was het Avanti dat het eerste initiatief nam. Na het verlies van het kampioenschap in de vorige speelronde zal de ploeg uit Pijnacker het seizoen graag met een overwinning hebben willen afsluiten. De bezoekers liepen uit tot 0-3, breidden uit tot 2-6 en wisten de stand zelfs op 3-10 te brengen. Voor rust begon Wageningen echter een weerwoord te geven, en tegen de tijd dat het fluitsignaal klonk was het verschil geslonken tot 7-10. In de tweede helft kon Wageningen dat verschil nog verder terugdringen, tot de thuisploeg op gelijke hoogte kwam bij 11-11. Wageningen bleef doorzetten, terwijl Avanti niet genoeg kon geven om haar tegenstander op achterstand te houden. Wageningen pakt de punten, al kan de ploeg er helaas niets meer mee. Voor Avanti/Flexcom eindigt het seizoen in mineur. (Uitslag: 16-14)

Tempo – Nic.
In Alphen aan den Rijn was het kampioenschap al gevierd en mocht de laatste wedstrijd om des keizers baard gespeeld worden. Voor Nic. kon een overwinning nog een zevende plek verzekeren, maar dat kon niets meer veranderen aan het lot van Nic.. In de eerste minuten liep Tempo vlug uit naar een verschil van vier. Vervolgens wisten de Groningers iets terug te doen, waarna de ploegen gelijkop naar een ruststand van 12-10 korfbalden. Ook na de rust bleven de ploegen bij elkaar in de buurt. Het verschil bleef rond de twee doelpunten liggen, tot de kampioen tegen het einde van de wedstrijd kon doorzetten. Tempo verslaat elke tegenstander in de tweede veldhelft en sluit daarmee het seizoen als waardige kampioen af, Nic. mag het volgend jaar in de Overgangsklasse proberen. (Uitslag: 27-21)