Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 2

Hoofdklasse

Week 2 was een geweldige speelronde voor de promovendi van speelronde 2. Zowel De Meeuwen als Mid-Fryslân zette een goede wedstrijd neer tegen doorgewinterde Hoofdklassers. Ondertussen werd KCC in Arnhem ontvangen en had OVVO weinig in te brengen tegen Groen Geel.

Oost-Arnhem – KCC/SO natural
Het duurde even voordat Oost-Arnhem en KCC op gang kwamen op het Arnhemse kunstgras. Pas na 5 minuten gespeeld te hebben viel de eerste treffer aan de kant van KCC, waarna de bezoekers al snel een gaatje van 1-3 creëerden. Dat gaatje werd weer dichtgemetseld, maar na de 4-4 kwam de ploeg uit Capelle aan den IJssel los. Oost-Arnhem liet een gat vallen en na verloop van tijd stond er een stand 6-11 op het scorebord. Het gat van 5 wist KCC mee te nemen naar de kleedkamers. Nadat de bezoekers even op zich lieten wachten ging de tweede helft van start met een scherp Oost-Arnhem. De thuisploeg kwam terug tot 10-13, maar liet de Capellenaren toch weer uitlopen tot 10-15. Vanaf dat moment liep de thuisploeg min of meer achter de feiten – en KCC – aan. Bij 18-20 kwam Oost-Arnhem nog op twee verschil, maar het eindsignaal klonk te vroeg voor de Arnhemmers. (Uitslag: 18-20)

De Meeuwen – Wageningen
KV Wageningen mocht op bezoek komen bij de promovendus uit Putten. De Meeuwen verloren in de eerste speelronde met 16-12 van Groen Geel terwijl Wageningen net geen punten wist te pakken tegen OVVO, dus Wageningen was gewaarschuwd. Het was dan ook De Meeuwen dat het eerste initiatief nam. De Puttenaren knokten zich in een sterke eerste helft tot een ruime 12-6 ruststand. Wageningen toonde echter veerkracht door zich doelpunt voor doelpunt terug te knokken. Jeffrey van Huenen blonk uit met uiteindelijk 8 doelpunten, maar Wageningen wist zich net niet naast De Meeuwen te zetten. Na de 13-12 en 14-13 breidde de thuisploeg een einde aan de comeback van Wageningen. De marge werd nog iets vergroot voor het eindsignaal, waardoor de promovendus De Meeuwen de eerste punten in de Hoofdklasse kon pakken. Wageningen beleeft een zware seizoenstart en is nog altijd zoekende naar punten. (Uitslag: 18-14)