Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 2

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 2

Hoofdklasse

Week 2 was een geweldige speelronde voor de promovendi van speelronde 2. Zowel De Meeuwen als Mid-Fryslân zette een goede wedstrijd neer tegen doorgewinterde Hoofdklassers. Ondertussen werd KCC in Arnhem ontvangen en had OVVO weinig in te brengen tegen Groen Geel.

Oost-Arnhem – KCC/SO natural
Het duurde even voordat Oost-Arnhem en KCC op gang kwamen op het Arnhemse kunstgras. Pas na 5 minuten gespeeld te hebben viel de eerste treffer aan de kant van KCC, waarna de bezoekers al snel een gaatje van 1-3 creëerden. Dat gaatje werd weer dichtgemetseld, maar na de 4-4 kwam de ploeg uit Capelle aan den IJssel los. Oost-Arnhem liet een gat vallen en na verloop van tijd stond er een stand 6-11 op het scorebord. Het gat van 5 wist KCC mee te nemen naar de kleedkamers. Nadat de bezoekers even op zich lieten wachten ging de tweede helft van start met een scherp Oost-Arnhem. De thuisploeg kwam terug tot 10-13, maar liet de Capellenaren toch weer uitlopen tot 10-15. Vanaf dat moment liep de thuisploeg min of meer achter de feiten – en KCC – aan. Bij 18-20 kwam Oost-Arnhem nog op twee verschil, maar het eindsignaal klonk te vroeg voor de Arnhemmers. (Uitslag: 18-20)

De Meeuwen – Wageningen
KV Wageningen mocht op bezoek komen bij de promovendus uit Putten. De Meeuwen verloren in de eerste speelronde met 16-12 van Groen Geel terwijl Wageningen net geen punten wist te pakken tegen OVVO, dus Wageningen was gewaarschuwd. Het was dan ook De Meeuwen dat het eerste initiatief nam. De Puttenaren knokten zich in een sterke eerste helft tot een ruime 12-6 ruststand. Wageningen toonde echter veerkracht door zich doelpunt voor doelpunt terug te knokken. Jeffrey van Huenen blonk uit met uiteindelijk 8 doelpunten, maar Wageningen wist zich net niet naast De Meeuwen te zetten. Na de 13-12 en 14-13 breidde de thuisploeg een einde aan de comeback van Wageningen. De marge werd nog iets vergroot voor het eindsignaal, waardoor de promovendus De Meeuwen de eerste punten in de Hoofdklasse kon pakken. Wageningen beleeft een zware seizoenstart en is nog altijd zoekende naar punten. (Uitslag: 18-14)

OVVO/De Kroon – Groen Geel
In Maarssen ontving OVVO het Wormerse Groen Geel. OVVO had in speelronde 1 de eerste punten al uit het vuur gesleept, net als Groen Geel dat De Meeuwen versloeg. Deze week wist de thuisploeg er echter minder aan te pas te komen. Groen Geel domineerde de eerste fase en kwam al snel op een 0-5 voorsprong. Toen pas werd de ploeg uit Maarssen ook wakker. De bezoekers bleven scoren, maar nu kon OVVO meekomen – zij het op gepaste afstand. Bij 5-10 klonk het rustsignaal. In de tweede helft ging de ploeg van Dico Dik door waar het de eerste helft gebleven was en trok het gat groter. Ondertussen bleef de thuisploeg hangen op de helft van de doelpunten van Groen Geel. Tegen het einde van de wedstrijd was het verzet van OVVO al lang en breed gebroken. Groen Geel won overtuigend en nam een koppositie op de ranglijst in, OVVO verslikte zich behoorlijk en zal in speelronde 3 de andere koploper KCC treffen. (Uitslag: 9-22)

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – SCO
Aan sfeer was geen gebrek in Reduzum. De Friese fans hadden zich bewapend met fakkels en spandoeken voor de nieuwe “Fryske derby”. Zodra de letterlijke rook was opgetrokken kon het kon het korfballen beginnen. Meteen nam Mid-Fryslan het initiatief. De thuisploeg was feller en scherper, en wist al snel een gat van 3-0 te slaan. SCO gaf antwoord, maar werd al snel weer door haar zwart-rode provinciegenoot overrompeld. Een time-out van coach Riko Kruit leek SCO weer even op de been te krijgen, maar tegen de tijd dat het rustsignaal klonk stond de score toch weer op 11-6. In de tweede helft wist SCO zich wel weer terug te knokken, maar na de 14-12 was het Peter Tolsma die namens Mid-Fryslân het spel liet stilleggen. De thuisploeg liet het blauw uit Oldeholtpade niet meer op gelijke hoogte komen en wist het verschil voor het eindsignaal nog op drie te brengen. SCO beleefde een behoorlijke domper, Mid-Fryslân verraste in de Friese derby en mag genieten van een comfortabele derde plek. (Uitslag: 17-14)

Stand Hoofdklasse A:

  W P
1. Groen Geel 2 4
2. KCC 2 4
3. Mid-Fryslân 2 2
4. De Meeuwen 2 2
5. OVVO 2 2
6. SCO 2 2
7. Wageningen 2 0
8. Oost-Arnhem 2 0

 

Programma:    
KCC - OVVO
Groen Geel - Oost-Arnhem
SCO - De Meeuwen
     
Wageningen - Mid-Fryslân

 

Datum: 17 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl