Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 3

Hoofdklasse

Speelronde 3 van de Hoofdklasse A zorgde voor verschillende gradaties van spanning. KCC wist OVVO bij vlagen te domineren, met spanning daar tussenin. De Meeuwen moesten achter SCO aan, terwijl Groen Geel en Oost-Arnhem elkaar zo lang mogelijk in het vizier hielden. Op zondag kwam de spanning in Wageningen van de schaarste aan doelpunten van zowel de thuisploeg als van Mid-Fryslân.

KCC/SO natural – OVVO/De Kroon
Er stond OVVO een zware wedstrijd te wachten in Capelle aan den IJssel. De ploeg uit Maarssen had netjes van Wageningen gewonnen, maar wist de dubbele cijfers niet eens te halen tegen Groen Geel. Voor KCC was het duel tegen OVVO er een dat gewonnen behoorde te worden. In de eerste helft konden de bezoekers goed meekomen, tot KCC bij 8-6 de remmen los gooide. De thuisploeg legde rap achter elkaar zeven doelpunten, waardoor het verschil op negen kwam. Vervolgens kon OVVO aan een inhaalslag beginnen. De spelers in het blauw hadden al een beetje vooruitgang geboekt bij het rustsignaal. Na de rust maakte de ploeg echter het leeuwendeel van de achterstand goed, met name in het verdedigingsvak. KCC kwam maar niet tot scoren, waardoor OVVO doelpunt voor doelpunt dichterbij kon sluipen. Pas na een kwartier zonder Capelse doelpunten en bij een stand van 18-16 brak Mark Behrens de ban. In de eindfase pakte de thuisploeg nog even uit, waardoor het gat nog behoorlijk werd. KCC blijft ongeslagen, OVVO verliest vooral door op twee momenten overrompeld te worden. (Uitslag: 25-17)

Groen Geel – Oost Arnhem
Oost-Arnhem zit in de problemen. De ploeg van Ron Steenbergen verloor tweemaal in de eerste speelronden en verloor in de wedstrijd tegen SCO bovendien Emiel Broenink aan een gescheurde kruisband. Het trof in speelronde 3 het talentvolle Groen Geel, dat nog niet verloor. Het was dan ook de thuisploeg die het eerste initiatief nam. Groen Geel bracht het gat op drie bij 5-2, maar Oost-Arnhem liet zien dat het niet voor spek en bonen naar Wormer was afgereisd. Van de dertiende minuut tot een kwartier voor het eindsignaal ontliepen de ploegen elkaar nooit meer dan één doelpunt, met ook een ruststand van 10-9. Oost-Arnhem begon te wankelen toen het de thuisploeg op 17-14 liet komen. Dat verschil werd nog verkleind tot één doelpunt, maar in de laatste tien minuten scoorden de Arnhemmers niet meer. Groen Geel deed dat wel, tot drie keer toe. De punten bleven dan ook in Wormer, waardoor beide ploegen – of ze daar nu blij mee zijn of niet – hun serie doorzetten. (Uitslag: 21-16)