Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 3

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 3

Hoofdklasse

Speelronde 3 van de Hoofdklasse A zorgde voor verschillende gradaties van spanning. KCC wist OVVO bij vlagen te domineren, met spanning daar tussenin. De Meeuwen moesten achter SCO aan, terwijl Groen Geel en Oost-Arnhem elkaar zo lang mogelijk in het vizier hielden. Op zondag kwam de spanning in Wageningen van de schaarste aan doelpunten van zowel de thuisploeg als van Mid-Fryslân.

KCC/SO natural – OVVO/De Kroon
Er stond OVVO een zware wedstrijd te wachten in Capelle aan den IJssel. De ploeg uit Maarssen had netjes van Wageningen gewonnen, maar wist de dubbele cijfers niet eens te halen tegen Groen Geel. Voor KCC was het duel tegen OVVO er een dat gewonnen behoorde te worden. In de eerste helft konden de bezoekers goed meekomen, tot KCC bij 8-6 de remmen los gooide. De thuisploeg legde rap achter elkaar zeven doelpunten, waardoor het verschil op negen kwam. Vervolgens kon OVVO aan een inhaalslag beginnen. De spelers in het blauw hadden al een beetje vooruitgang geboekt bij het rustsignaal. Na de rust maakte de ploeg echter het leeuwendeel van de achterstand goed, met name in het verdedigingsvak. KCC kwam maar niet tot scoren, waardoor OVVO doelpunt voor doelpunt dichterbij kon sluipen. Pas na een kwartier zonder Capelse doelpunten en bij een stand van 18-16 brak Mark Behrens de ban. In de eindfase pakte de thuisploeg nog even uit, waardoor het gat nog behoorlijk werd. KCC blijft ongeslagen, OVVO verliest vooral door op twee momenten overrompeld te worden. (Uitslag: 25-17)

Groen Geel – Oost Arnhem
Oost-Arnhem zit in de problemen. De ploeg van Ron Steenbergen verloor tweemaal in de eerste speelronden en verloor in de wedstrijd tegen SCO bovendien Emiel Broenink aan een gescheurde kruisband. Het trof in speelronde 3 het talentvolle Groen Geel, dat nog niet verloor. Het was dan ook de thuisploeg die het eerste initiatief nam. Groen Geel bracht het gat op drie bij 5-2, maar Oost-Arnhem liet zien dat het niet voor spek en bonen naar Wormer was afgereisd. Van de dertiende minuut tot een kwartier voor het eindsignaal ontliepen de ploegen elkaar nooit meer dan één doelpunt, met ook een ruststand van 10-9. Oost-Arnhem begon te wankelen toen het de thuisploeg op 17-14 liet komen. Dat verschil werd nog verkleind tot één doelpunt, maar in de laatste tien minuten scoorden de Arnhemmers niet meer. Groen Geel deed dat wel, tot drie keer toe. De punten bleven dan ook in Wormer, waardoor beide ploegen – of ze daar nu blij mee zijn of niet – hun serie doorzetten. (Uitslag: 21-16)

SCO – De Meeuwen
Na de domper in de Friese derby kreeg SCO de kans zich weer te herstellen tegen De Meeuwen. De bezoekers uit Putten pakten in speelronde 2 de eerste punten in de Ereklasse. Het was ook De Meeuwen dat als eerste de korf wist te vinden in Oldeholtpade. SCO nam echter al snel de regie over en kwam, met name dankzij een vlammende Britt Rottink, op een voorsprong van 4-2. De bezoekers kwamen nog terug tot 5-5, maar na een sterke fase wisten de Friezen een voorsprong van vier doelpunten te nemen. Dat verschil werd nog iets teruggebracht voordat bij een stand van 10-8 het rustsignaal klonk. Na de pauze lag de bal weer bij SCO, dat de voorsprong herstelde. Even leek SCO al vroeg een soort slot op de wedstrijd te kunnen gooien, maar Melvin Frieswijk miste vanaf de strafworpstip de kans om het verschil op vijf te brengen. Hierdoor konden de Meeuwen even later op 16-14 komen en dus het verschil op twee brengen. Het mocht echter niet baten voor de ploeg uit Putten. SCO speelde de wedstrijd professioneel uit en eindigde de wedstrijd met twee punten. Volgende week mogen beide ploegen zich opmaken voor een wedstrijd tegen een van de koplopers. (Uitslag: 18-15)

Wageningen – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
KV Wageningen ontving in de stromende regen Mid-Fryslân. De Friezen pakten een week eerder de eerste overwinning in de Hoofdklasse tegen provinciegenoot SCO en had dit goede resultaat ongetwijfeld een vervolg willen geven. Daarvoor was Wageningen wellicht een goede kandidaat als opponent. De thuisploeg kwam tweemaal in de buurt van een overwinning, maar was nog altijd puntloos. Daarnaast moest de ploeg het doen zonder een geblesseerde Steven Landman, al keerde Jasper Broenink wel weer terug. Hoewel het water met bakken uit de lucht kwam vallen, was voor doelpunten niet hetzelfde te zeggen. Beide teams zijn al verdedigend sterke ploegen die niet bijzonder veel doelpunten maken, en het weer hielp niet bepaald mee om het doelpuntentotaal omhoog te krijgen. Tegen de tijd dat het rustsignaal klonk stond er slechts een stand van 5-6 op het scorebord. De tweede helft was niet veel beter. Het was uiteindelijk Mid-Fryslân dat de punten binnensleepte, mede dankzij aanvoerder Wessel Bergsma, die een goede wedstrijd neerzette, en matchwinner Jakko de Nekker. Promovendus Mid-Fryslân belandde op een zeer comfortabele derde plek, terwijl Wageningen steeds dieper in de problemen zakt. (Uitslag: 10-12)

Stand Hoofdklasse A:

  W P
1. Groen Geel 3 6
2. KCC 3 6
3. Mid-Fryslân 3 4
4. SCO 3 4
5. De Meeuwen 3 2
6. OVVO 3 2
7. Wageningen 3 0
8. Oost-Arnhem 3 0

 

Programma    
Oost-Arnhem - Wageningen
Mid-Fryslân - OVVO
KCC - De Meeuwen
SCO - Groen Geel

 

Datum: 24 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl