Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 4

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 4

Hoofdklasse

Een nieuwe ronde in de Hoofdklasse A, waarin AW.DTV voor het eerst dit seizoen averij opliep en met ruime cijfers verloor van Wageningen. Hierdoor is Groen Geel nog de enige koploper, de Wormers wonnen wel, ditmaal bij Unitas/Perspectief. De wedstrijd tussen Rohda en Tweemaal Zes eindigde in een remise. Nic. wist ook dit weekend niet te winnen, SCO bleek sterker.

Unitas/Perspectief – Groen Geel
Koploper Groen Geel ging op bezoek bij de nummer drie Unitas. De thuisploeg ontving de ploeg die dit seizoen nog het minst gepasseerd was. Daar lieten de Harderwijkers zich echter niet door van de wijs brengen en binnen een tijdsbestek van twintig minuten pronkte er al een 13-9 voorsprong op het scorebord. Een doelpuntloze periode van de thuisploeg zorgde er echter voor dat het Groen Geel was dat met een 13-14 voorsprong ging rusten. De volgende doelpuntloze periode, vroeg in de tweede helft, had niets met het schotpercentage van beide ploegen te maken. Een haperende schotklok zorgde er namelijk voor dat het spel lange tijd stil lag. Na deze onderbreking liep Groen Geel vervolgens uit naar 15-19, waarna het nooit meer in de problemen kwam. (Uitslag: 24-30)

Rohda – Tweemaal Zes
Rohda tegen Tweemaal Zes was vooraf gezien een interessante wedstrijd. Beide ploegen strijden tegen degradatie en stonden met twee punten op de zevende plaats. De winnaar van dit duel zou dan ook goede zaken doen. De wedstrijd ging in de beginfase op en neer, maar na een 5-5 tussenstand liep Tweemaal Zes uit naar een ruime 6-13 voorsprong. Maar door enkele personele wijzigingen bij Rohda, kwam de ploeg uit Amsterdam knap terug. Tweemaal Zes had hier geen antwoord op. De uitploeg liet met name in de verdediging steken vallen en daar profiteerde Rohda van. Na een achterstand van zeven doelpunten, was de marge bij rust teruggebracht naar twee: 13-15. Na de pauze nam de ploeg van Iwan Hazendonk weer het voortouw. De voorsprong werd weer uitgebreid, dit keer naar 14-19. Toch bleef Rohda mee scoren en daarmee bleven de Amsterdammers in de wedstrijd. De ploeg van Taco Poelstra wist de marge steeds verder te verkleinen. Twee minuten voor tijd leek zelfs een overwinning in het vat te zitten: 25-24. Maar in de absolute slotfase wist Tweemaal Zes de stand toch weer gelijk te trekken, waardoor beide teams genoegen moesten nemen met één punt. (Uitslag: 25-25)

Wageningen – AW.DTV
Koploper AW.DTV ging op bezoek bij Wageningen. Wageningen stond voor een lastige klus, want AW.DTV was nog ongeslagen. De ploeg van Erik van Brenk won vorige week met verrassend ruime cijfers bij SCO en lijkt haar vorm gevonden te hebben. De Amsterdammers namen direct het initiatief en wisten onder andere via een doorloopbal van Joy de Groot binnen drie minuten op een 1-3 voorsprong te komen. En waar AW.DTV normaal gesproken bekend staat om haar vele doelpunten, daar haperde de machine in Wageningen. In tien minuten tijd nam Wageningen het volledig over, waardoor het terecht met 12-9 ging rusten. Direct na de theepauze leken de bezoekers zich echter weer in de wedstrijd te knokken, op jacht om haar ongeslagen status te behouden, het kwam tot 12-11 en 15-13. Maar daarna haperde de ooit zo goed geoliede machine. Wageningen scoorde makkelijk, daar waar AW.DTV opgelegde kansen bleef missen. Wageningen won overtuigend en krijgt volgende week de kans om zich volledig terug te knokken in het promotiespel. Het tot nu toe oppermachtige Groen Geel is de tegenstander. Gaat Wageningen opnieuw een koploper beroven van haar ongeslagen status? (Uitslag: 28-18)

Nic. - SCO
Nic. ging thuis tegen SCO opnieuw op jacht naar de eerste punten van het seizoen. Om dat te bewerkstelligen moest het afrekenen met het kwakkelende SCO. De Friese rivaal verloor haar laatste twee wedstrijden en wilde in Groningen een rumoerige tijd achter zich laten. Hoewel SCO uit de startblokken schoot, was het Nic. dat op 4-3 een voorsprong pakte. Die voorsprong schudde de bezoekers weer wakker, waarna een marge van twee tot aan de rust behouden bleef: 10-12. Na rust wist de uitploeg de voorsprong uit te breiden naar 10-14. De Groningers begonnen aan een inhaalrace en brachten de marge weer terug naar twee: 14-16. SCO had hier echter weer een antwoord op en sloeg terug en bracht het verschil zelfs op vijf doelpunten: 14-19. Nic. probeerde als laatste redmiddel wat te wisselen in de formatie maar dat redmiddel kon geen potten breken. In de strijdlustige wedstrijd bleek SCO echter de beste te zijn. Het niveau van de wedstrijd lag niet heel hoog, maar door strijd en hard werken kon uiteindelijk SCO aan het langste eind trekken. (Uitslag: 23-27)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. Groen Geel 4 8
2. AW.DTV 4 6
3. Unitas 4 4
3. KV Wageningen 4 4
3. SCO 4 4
6. Tweemaal Zes 4 3
6. Rohda 4 3
8. Nic. 4 0


Programma:
Groen Geel - Wageningen
SCO - Unitas
Nic. - Tweemaal Zes
Rohda - AW.DTV

Datum: 4 december 2017 - 19:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl