Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 4

Hoofdklasse

Een nieuwe ronde in de Hoofdklasse A, waarin AW.DTV voor het eerst dit seizoen averij opliep en met ruime cijfers verloor van Wageningen. Hierdoor is Groen Geel nog de enige koploper, de Wormers wonnen wel, ditmaal bij Unitas/Perspectief. De wedstrijd tussen Rohda en Tweemaal Zes eindigde in een remise. Nic. wist ook dit weekend niet te winnen, SCO bleek sterker.

Unitas/Perspectief – Groen Geel
Koploper Groen Geel ging op bezoek bij de nummer drie Unitas. De thuisploeg ontving de ploeg die dit seizoen nog het minst gepasseerd was. Daar lieten de Harderwijkers zich echter niet door van de wijs brengen en binnen een tijdsbestek van twintig minuten pronkte er al een 13-9 voorsprong op het scorebord. Een doelpuntloze periode van de thuisploeg zorgde er echter voor dat het Groen Geel was dat met een 13-14 voorsprong ging rusten. De volgende doelpuntloze periode, vroeg in de tweede helft, had niets met het schotpercentage van beide ploegen te maken. Een haperende schotklok zorgde er namelijk voor dat het spel lange tijd stil lag. Na deze onderbreking liep Groen Geel vervolgens uit naar 15-19, waarna het nooit meer in de problemen kwam. (Uitslag: 24-30)

Rohda – Tweemaal Zes
Rohda tegen Tweemaal Zes was vooraf gezien een interessante wedstrijd. Beide ploegen strijden tegen degradatie en stonden met twee punten op de zevende plaats. De winnaar van dit duel zou dan ook goede zaken doen. De wedstrijd ging in de beginfase op en neer, maar na een 5-5 tussenstand liep Tweemaal Zes uit naar een ruime 6-13 voorsprong. Maar door enkele personele wijzigingen bij Rohda, kwam de ploeg uit Amsterdam knap terug. Tweemaal Zes had hier geen antwoord op. De uitploeg liet met name in de verdediging steken vallen en daar profiteerde Rohda van. Na een achterstand van zeven doelpunten, was de marge bij rust teruggebracht naar twee: 13-15. Na de pauze nam de ploeg van Iwan Hazendonk weer het voortouw. De voorsprong werd weer uitgebreid, dit keer naar 14-19. Toch bleef Rohda mee scoren en daarmee bleven de Amsterdammers in de wedstrijd. De ploeg van Taco Poelstra wist de marge steeds verder te verkleinen. Twee minuten voor tijd leek zelfs een overwinning in het vat te zitten: 25-24. Maar in de absolute slotfase wist Tweemaal Zes de stand toch weer gelijk te trekken, waardoor beide teams genoegen moesten nemen met één punt. (Uitslag: 25-25)