Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 4

Hoofdklasse

Speelronde 4 van de Hoofdklasse A was er één van verschillende beslissingen. Oost-Arnhem en Wageningen, beide puntloos, troffen elkaar om te zien wie van de twee het puntenaantal op nul zou houden en de laatste plek in beslag zou nemen. In Friesland troffen SCO en Mid-Fryslân respectievelijk Groen Geel en OVVO. KCC maakte korte metten met De Meeuwen.

Oost-Arnhem – KV Wageningen
Voor zowel Wageningen als Oost-Arnhem stond er al behoorlijk veel op het spel in speelronde 4. Beide ploegen eindigden vorig jaar zonder al te veel problemen ruim boven de degradatiestreep van de Hoofdklasse A, maar hadden nu nog geen punten kunnen pakken. In Arnhem stond daar verandering in te komen. De ploegen startten vrijwel gelijkwaardig. Bij 2-4 sloeg Wageningen het eerste gaatje, al werd dat al snel weer gedicht. Zodra de 4-4 binnenviel vuurden de bezoekers echter een doelpuntensalvo af door vier opeenvolgende aanvallen te scoren, met slechts één Arnhems doelpunt daar tussenin. Vervolgens verbeterde de verdediging van de thuisploeg zich, waardoor het verschil rond de vijf doelpunten bleef hangen. Bij een stand van 9-14 klonk het rustsignaal. De tweede helft gaf geen echte veranderingen meer aan de uitslag. Oost-Arnhem liet Wageningen niet verder uitlopen, maar wist het gat dat in de eerste helft geslagen was niet meer te dichten. Wageningen pakte eindelijk de eerste punten, terwijl bij Oost-Arnhem van een puntencrisis te spreken is. (Uitslag: 20-25)

KCC/SO natural – De Meeuwen
De verhoudingen waren vooraf al duidelijk in Capelle aan den IJssel. Ongeslagen koploper en Ereklasse-degradant KCC nam het daar op tegen promovendus De Meeuwen. Dat verschil liet zich vanaf de eerste minuut ook op het veld zien. De thuisploeg liep in rap tempo uit tot 4-0. Na een time-out van Meeuwen-coach Tom Stoffelsen kwam het eerste Puttense doelpunt van de strafworpstip, waarna KCC weer twee achtereenvolgende schoten door de korf liet ploffen. Na een doelpuntloze periode leek De Meeuwen even het heft in handen te nemen, maar bij rust stond er toch weer een score van 11-5 op het scorebord. De tweede helft liet geen ander spelbeeld zien. De Meeuwen liet zo nu en dan prima aanvallen zien, maar KCC domineerde. KCC pakte zakelijk de punten in een duel dat geen moment spannend was. De Meeuwen gingen puntloos terug naar Putten. (Uitslag: 24-12)