Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 5

Hoofdklasse

In speelronde 5 ontving De Meeuwen Oost-Arnhem en kwam KCC op bezoek bij Wageningen. In Maarssen gaf kwam SCO een sterk OVVO tegen, terwijl Mid-Fryslân verraste in Wormer.

De Meeuwen – Oost-Arnhem
Oost-Arnhem zat in de problemen. De ploeg stond ondertussen de eerste vier speelronden droog, waarbij in de vierde ronde nog van directe concurrent Wageningen werd verloren. Wellicht had de ploeg echter nog een kans tegen promovendus De Meeuwen. De ploeg uit Putten wist Wageningen wel te verslaan, maar had het verder lastig in de Hoofdklasse. Oost-Arnhem begon de wedstrijd als scherpste. Na 10 minuten was de stand 3-6. De Meeuwen werkte zich terug, maar slaagde er niet in om erop en erover te gaan bij de bezoekers. In plaats daarvan pakten de Arnhemmers uit door van een stand van 7-8 de ruststand op 9-16 te brengen. In de tweede helft probeerde De Meeuwen nog een comeback te bewerkstelligen, maar het gat bleek te groot. Oost-Arnhem zegevierde voor het eerst dit seizoen en kwam op gelijke hoogte met Wageningen en De Meeuwen. De Meeuwen werden afgetroefd en bleven op twee punten staan. (Uitslag: 18-24)

Wageningen – KCC/SO natural
Voor KCC gaven de resultaten een heel ander beeld. De ploeg uit Capelle aan den IJssel verloor nog niet en kwam alleen in Arnhem in gevaar voor puntverlies. In speelronde 5 kwam KCC op bezoek in Wageningen. Daar wist de ploeg al snel een gaatje van 3 te slaan. Wageningen sloot dat gaatje weer toen de ploeg de 2-5 achterstand terug naar 5-5 bracht en zelfs naar een 6-5 voorsprong omzette, maar KCC wist zich al snel te herstellen. Toen het rustsignaal klonk stond er alweer een stand van 9-12 op het bord. De tweede helft liet een soortgelijk spelverloop zien. De bezoekers breidden het gat uit naar 9-14, waarna de thuisploeg drie doelpunten goedmaakte. Nu werd het gat echter meteen weer opengetrokken door KCC, dat uitliep tot 12-19. Het slot van de wedstrijd was voor Wageningen, maar het verschil was al te groot. Wageningen verloor van een controlerend KCC, dat de ongeslagen status behield. (Uitslag: 15-20)