Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 5

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 5

Hoofdklasse

In speelronde 5 ontving De Meeuwen Oost-Arnhem en kwam KCC op bezoek bij Wageningen. In Maarssen gaf kwam SCO een sterk OVVO tegen, terwijl Mid-Fryslân verraste in Wormer.

De Meeuwen – Oost-Arnhem
Oost-Arnhem zat in de problemen. De ploeg stond ondertussen de eerste vier speelronden droog, waarbij in de vierde ronde nog van directe concurrent Wageningen werd verloren. Wellicht had de ploeg echter nog een kans tegen promovendus De Meeuwen. De ploeg uit Putten wist Wageningen wel te verslaan, maar had het verder lastig in de Hoofdklasse. Oost-Arnhem begon de wedstrijd als scherpste. Na 10 minuten was de stand 3-6. De Meeuwen werkte zich terug, maar slaagde er niet in om erop en erover te gaan bij de bezoekers. In plaats daarvan pakten de Arnhemmers uit door van een stand van 7-8 de ruststand op 9-16 te brengen. In de tweede helft probeerde De Meeuwen nog een comeback te bewerkstelligen, maar het gat bleek te groot. Oost-Arnhem zegevierde voor het eerst dit seizoen en kwam op gelijke hoogte met Wageningen en De Meeuwen. De Meeuwen werden afgetroefd en bleven op twee punten staan. (Uitslag: 18-24)

Wageningen – KCC/SO natural
Voor KCC gaven de resultaten een heel ander beeld. De ploeg uit Capelle aan den IJssel verloor nog niet en kwam alleen in Arnhem in gevaar voor puntverlies. In speelronde 5 kwam KCC op bezoek in Wageningen. Daar wist de ploeg al snel een gaatje van 3 te slaan. Wageningen sloot dat gaatje weer toen de ploeg de 2-5 achterstand terug naar 5-5 bracht en zelfs naar een 6-5 voorsprong omzette, maar KCC wist zich al snel te herstellen. Toen het rustsignaal klonk stond er alweer een stand van 9-12 op het bord. De tweede helft liet een soortgelijk spelverloop zien. De bezoekers breidden het gat uit naar 9-14, waarna de thuisploeg drie doelpunten goedmaakte. Nu werd het gat echter meteen weer opengetrokken door KCC, dat uitliep tot 12-19. Het slot van de wedstrijd was voor Wageningen, maar het verschil was al te groot. Wageningen verloor van een controlerend KCC, dat de ongeslagen status behield. (Uitslag: 15-20)

OVVO/De Kroon – SCO
Het gaat bij SCO nog niet zo soepel als de Friezen gehoopt hadden. De ploeg, die vorig jaar nog ongeslagen de Hoofdklasse A aanvoerde na de eerste veldhelft, wist nu slechts twee keer te winnen in de eerste vier duels. In Maarssen moesten wel punten worden gepakt. Daar trof SCO OVVO. OVVO had punten gesprokkeld bij Mid-Fryslân en Wageningen en stond slechts een puntje onder SCO. Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg van plan was een fysieke wedstrijd te spelen, toen SCO-captain Britt Rottink even bleef liggen na een botsing met OVVO-aanvoerder Henk Fokker. De tactiek werkte, want het was OVVO die de score bepaalde in Maarssen. De stand was al snel 6-2. De rest van de wedstrijd bleef het verschil rond de drie doelpunten in het voordeel van OVVO. De speelstijl kostte OVVO nog een gele kaart, maar was wel twee punten waard. De bezoekers lieten zich aftroeven door OVVO, dat SCO voorbij gaat op de ranglijst. (Uitslag: 20-17)

Groen Geel – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
Naast KCC had ook Groen Geel nog geen puntverlies geleden. De ploeg uit Wormer domineerde elke wedstrijd in de eerste vier speelronden. Promovendus Mid-Fryslân overtrof tot noch toe verwachtingen door alleen van KCC te verliezen. Bij de Friezen ontbrak de geblesseerde Joss Abbingh, die plaats maakte voor Jakko de Nekker. Ook had Mid-Fryslân besloten deels achter te verdedigen. Hierdoor wisten de bezoekers Groen Geel compleet te verrassen. De thuisploeg liet over zich heenlopen, en tegen de tijd dat Groen Geel-coach Dico Dik de Friezen een halt toeriep door een time-out aan te vragen stond het scorebord op een ruime 5-0. De timeout had echter meteen effect. Groen Geel gooide de verdediging op slot en kwam sterk terug tot 6-5. Groen Geel legde nog voor rust een voorsprong van drie punten aan, maar die werd nog vlak voor rust teruggebracht tot 10-8. In de tweede helft waren de doelpunten schaars. Groen Geel wist de voorsprong vast te houden tot 14-12, waarna captain Wessel Bergsma zijn ploeg op gelijke hoogte wist te brengen. In de bloedstollende eindfase wisten de ploegen vlak na elkaar de korf te vinden. Met nog twee minuten stond de stand op 15-15, maar de beslissende treffer wilde maar niet vallen. Na een passfout van Groen Geel viel Mid-Fryslân voor het laatst aan. Met nog een paar seconden te gaan mocht Lotte Schrijver aanleggen. Deze keer viel de bal wel door de korf. Promovendus Mid-Fryslân verraste vriend en vijand door in Wormer Groen Geel te verslaan, dat het eerste puntverlies van de competitie lijdt. (Uitslag: 15-16)

Stand Hoofdklasse A:

  W P
1. KCC 5 10
2. Groen Geel 5 8
3. Mid-Fryslân 5 7
4. OVVO 5 5
5. SCO 5 4
6. Oost-Arnhem 5 2
7. Wageningen 5 2
8. De Meeuwen 5 2

 

Programma    
Mid-Fryslân - Oost-Arnhem
Groen Geel - Wageningen
OVVO - De Meeuwen
SCO - KCC

 

Datum: 8 oktober 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl