Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 6

Hoofdklasse

Koploper Wageningen liep zondagmiddag tegen het eerste puntverlies van de competitie aan. Na een spannende wedstrijd werden de punten gedeeld met SCO. Achtervolger AW.DTV profiteerde niet; zij verloren in eigen huis van HKV/Ons Eibernest. Verder pakte Unitas/Perspectief de eerste punten van het seizoen door knap te winnen bij Tweemaal Zes en had Nic./Alfa-college het op bezoek bij KVA slechts één helft lastig.

KV Wageningen – SCO
Tot vorige week had Wageningen de perfecte score met tien punten uit vijf duels en zelfs van medekoploper AW.DTV werd vorige week zonder problemen gewonnen. Dus kon SCO daar in eigen huis ook nog wel bij, toch? Maar de formatie van Aegle Frieswijk moet je nooit onderschatten. Vorig jaar op het veld speelden ze gelijk tegen DOS’46, dit jaar wonnen ze bij AW.DTV. Op het veld, maar ook in de zaal, reiken de Friezen soms tot grote hoogte. Ook tegen Wageningen was het gewoon weer goed. Niet hoogstaand van beide kanten, maar de koploper had veel moeite met het Friese geweld. Veel wissels bracht de thuisploeg wel aan de goede kant van de score, maar het telkens bleef dicht bij elkaar. Door een vrije bal van Melvin Frieswijk hielden beide teams een punt over aan het duel, iets dat een terechte uitkomst was. “Vooraf teken je zeker voor een punt”, vertelde Aegle Frieswijk. “Ik vond ons misschien nog wel iets sterker over de hele wedstrijd, maar in de laatste aanval krijgen zij nog zes schoten, dus dan kun je hem ook zomaar nog verliezen. Dit is een mooie bevestiging dat we goed bezig zijn en er gewoon lekker inzitten.” Voor Wageningen is er weinig aan de hand, al wacht voor de zaal nog de lastige uitwedstrijd bij HKV/Ons Eibernest, waar ze vorig jaar óók in speelronde 7 verloren. (Uitslag: 18-18)

AW.DTV – HKV/Ons Eibernest
Na het verlies in eigen huis tegen Tweemaal Zes ging HKV/Ons Eibernest vol revanche gevoelens op weg naar Amsterdam. Daar troffen ze Eibers Jan Bongers en Arthur Carolus, die ze andere jaren vaak tegenkwamen in de hoedanigheid als trainer van KCC/SO natural. Tegen de beide mannen speelden de Hagenaren een stuk beter dan een week eerder, want ondanks de druk die de Amsterdammers gaven bleven de gasten het hele duel bij en stonden ze vaak aan de goede kant van de score. In het slot van de wedstrijd was het echter AW.DTV dat de klok sloeg, maar ook zij kwamen door de goede druk van HKV/Ons Eibernest nooit lekker in de wedstrijd. In de slotfase kwam Arno van Meerbeek bij de Eibers in de ploeg. Met zijn reboundkracht werd eerst Bas Kortleven in stelling gebracht, die de winnende maakte, en vervolgens het duel rustig uitgespeeld. Voor AW.DTV is het de tweede nederlaag op rij en wacht ook nog eens de lastige uitwedstrijd in Oldeholtpade, terwijl HKV/Ons Eibernest revanche op vorige week nam. “Als je naar de stand kijkt dan lijkt het een gestolen zege, maar dat is het niet”, vond Van Meerbeek. “Beide ploegen gaven veel druk, maar wij zaten vaak aan de goede kant van de score. Doordat onze coach goed en veel wisselde konden we uiteindelijk de zege over de streep trekken.” Met zijn reboundkracht was de man die vorig seizoen nog captain was enorm belangrijk bij zijn invalbeurt. “Ik ben nog herstellende van een enkelblessure, dan is het gewoon lekker om weer wat wedstrijdminuten te maken.” (Uitslag: 18-19)