Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 6

Hoofdklasse

SCO gaat nog altijd zonder puntverlies aan kop van de Hoofdklasse A. De Friezen hadden het op bezoek bij Oost-Arnhem bijzonder lastig, maar kwamen uiteindelijk toch bovendrijven. Bovendien zagen zij dat concurrenten Tempo en Avanti de punten deelden. Onderin deed Wageningen uitstekende zaken door Nic. te verslaan en won Groen Geel uiteindelijk relatief simpel van HKV/Ons Eibernest.

Oost-Arnhem - SCO
Als de koploper van de competitie op bezoek komt en de weersomstandigheden zijn slecht, dan is het zeer aanlokkelijk om alle registers uit de kast te halen. Dat is wat Ron Steenbergen deed met Oost-Arnhem tegen SCO. Achterverdedigend wilde de Arnhemmers de koploper uit het spel halen. Met succes, want de Stellingwervers hadden het enorm moeilijk. Oost-Arnhem greep de leiding op 10-8, maar op dat moment bleek dat de bank van SCO uitstekend is. Met Wessel Mulder bracht trainer Aegle Frieswijk fysiek in en met Frank van der Veen een supersub met scorend vermogen. In de breedte bleek SCO zeker sterker dan de thuisploeg, die na de rust (10-10) steeds meer moeite kregen om aan te haken. Het kwam steeds vaker op achterstand en na een tijdje werd het verschil twee. Dat gaatje kon Oost-Arnhem uiteindelijk niet meer dichten. Ze haalden alles uit de kast, maar punten leverden het niet op. Daardoor is SCO herbstmeister van de Hoofdklasse A. "We hebben onszelf tekort gedaan", vond trainer Ron Steenbergen in De Gelderlander. "We hadden in de rust vier goals voor moeten. Echt, we hebben kansen genoeg gehad." (Uitslag: 17-18)

Tempo - Avanti
De snelle 4-0 voorsprong die Tempo tegen Avanti greep, maakte de intenties van de formatie van de broers Steenbeek duidelijk. Ze waren niet bang voor concurrent Avanti. Integendeel zelfs. Maar zoals vaker aangetoond raakt de ploeg uit Pijnacker zelden in paniek. Ook ditmaal werd de achterstand namelijk gedurende de eerste helft weggewerkt. Het was aan Jelle Steenbeek te danken dat Tempo in de rust nog met één goal voorstond, maar het tij was al gekeerd. Avanti, met een sterk spelende Stefan Hogervorst en Jordi van Zuidam, kwam na de rust dan ook op voorsprong. Maar als de Korfbal Leagueclub dacht er al te zijn, hadden ze buiten Jelle Steenbeek gerekend. Hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Tempo de wedstrijd leek te winnen: met nog enkele minuten op de klok schoot hij zijn ploeg op een voorsprong van twee treffers. Maar Avanti zou Avanti niet zijn als het ook in deze penibele situatie rustig bleef. Nikki van Trigt schoot vlak voor het einde de gelijkmaker binnen. Beide ploegen hadden nog kansen op de winnende, maar die viel uiteindelijk niet. "Al met al kun je wel zeggen dat een gelijkspel terecht is", vond Rick van den Blink, die zag dat concurrent SCO uitliep naar drie punten. "Natuurlijk is het veld ook voorbereiding op de Korfbal League. Maar we hebben uitgesproken op het veld te willen promoveren. Dan is de achterstand vervelend. SCO doet het erg goed, maar zij moeten na de zaal nog uitduels spelen tegen Tempo en ons. Dus ik zit er nog niet over in." (Uitslag: 18-18)