Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 7

Hoofdklasse

In de zevende competitieronde en de eerste speelronde van 2018 van de Hoofdklasse A wist runner-up AW.DTV de korfballers van Groen Geel van de troon af te stoten. Nummer acht Nic. begon het nieuwe jaar uitstekend door thuis tegen Unitas/Perspectief de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. De wedstrijd om de middenmoot tussen SCO en Tweemaal Zes eindigde met duidelijke cijfers in het voordeel van de Friezen. Wageningen deed goede zaken op jacht naar de play-offs door te winnen op bezoek bij Rohda.

Groen Geel – AW.DTV
Het nieuwe jaar begon gelijk met een kraker. Runner-up AW.DTV ging met twee punten verschil op bezoek bij koploper Groen Geel. Winst voor de Amsterdammers, betekende op basis van onderling resultaat de koppositie, maar Groen Geel ging uiteraard voor uitbreiding van haar voorsprong. De openingstreffer was voor de ploeg uit Wormer, maar een gaatje werd er nooit echt geslagen. Beide ploegen scoorden over en weer. De voorsprong bedroeg steeds niet meer dan een doelpunt verschil. Het team van Edwin Bouman pakte desondanks een iets ruimere voorsprong in 6-8, 7-9, 10-12. Toch kwam het team van Dico Dik elke keer langszij en dat zorgde voor een 12-12 ruststand. Na de pauze gingen de Amsterdammers meteen weer goed van start. Toch bleef de marge lang weer een doelpunt. Beide teams scoorden over en weer tot 19-19. Het was opnieuw AW.DTV dat ditmaal wist uit te lopen naar 19-21 en deze voorsprong gaven ze dan ook niet meer weg. Groen Geel wist nog iets terug te doen maar AW.DTV deed wat het doen moest om de voorsprong te behouden en scoorde via een afstandsschot de veilige 20-22 binnen. Einde wedstrijd en op basis van onderling resultaat is AW.DTV de nieuwe koploper in de Hoofdklasse A.  (Uitslag: 20-22)

SCO – Tweemaal Zes
Nummer vier SCO trad thuis aan tegen nummer vijf Tweemaal Zes. Een mooi affiche in de middenmoot. Het verschil was dan ook maar één punt. De winnaar van dit duel kon voorzichtig omhoog kijken. De gasten pakten de eerste voorsprong, maar in de beginfase ging het duel vooral gelijk op, getuige de 8-8 tussenstand. De strategie en de tactiek was goed aan de kant van de korfballers uit Friesland. Zij liepen dan ook uit naar een 14-9 voorsprong. De teams gingen uiteindelijk met een 15-10 ruststand naar de kleedkamers. Na rust kon de ploeg van Aegle Frieswijk flink aan het doelsaldo werken: 20-13. Het team van Iwan Hazendonk probeerde na deze tussenstand nog het tij te keren via een time-out, maar ook dit mocht niet meer baten. De thuisploeg denderde maar door en dat zorgde voor een tussenstand van 24-15 in het nadeel van de ploeg uit Maartensdijk. Tweemaal Zes liet het koppie hangen en kon niet meer terugkomen in de wedstrijd. SCO kon de wedstrijd gemakkelijk en zonder problemen uitspelen. De score had hoger kunnen uitvallen, maar doordat het wat rommeliger werd aan de kant van SCO bleef een thuisscore boven de dertig uit. Mooie acties waren er wel, maar dat resulteerde niet altijd met een succesvolle score tot gevolg. De scheidsrechter floot de wedstrijd af bij een stand van 29-18. (Uitslag: 29-18)