Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 8

Hoofdklasse

Op het veld is de kop er weer af voor de Hoofdklasse A. Op zaterdag konden Groen Geel en Oost-Arnhem weer stappen zetten naar een topklassering in duels tegen respectievelijk Avanti/Flexcom en Tempo. Op zondag vond in Oldeholtpade het noordelijke duel tussen SCO en Nic. plaats, terwijl Wageningen op bezoek kwam bij HKV/Ons Eibernest.

Oost-Arnhem – Tempo
In het eerste veldduel van 2018 ging Tempo op bezoek in Arnhem. Voor Oost-Arnhem een goede kans in te lopen op de hoger geklasseerde ploegen, terwijl Tempo punten nodig had om in het spoor van SCO te blijven. Even leek het een doelpuntrijke wedstrijd te worden toen de eerste twee doelpunten bliksemsnel vielen, maar na de 1-1 vertraagde de doelpuntenproductie behoorlijk. Pas toen Jelle Steenbeek na een minuut of vijf mocht aanleggen vanaf de strafworpstip viel er weer een bal door de korf, waarna de ploegen beide weer aan scoren toe kwamen. Tempo wist aanvankelijk een kleine voorsprong te houden, maar nadat Nienke Lokhorst Oost-Arnhem op een voorsprong van 5-4 bracht lieten de bezoekers wat machtsvertoon zien. De achterstand werd omgezet in een gat van vier in het voordeel van Tempo. Thijs Broenink bracht Oost-Arnhem weer op twee verschil, maar in de laatste minuten lag het initiatief weer bij Tempo. Zodra het rustsignaal klonk stond het scorebord op 7-13. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld weinig. Beide teams kwamen vroeg in de eerste helft tot scoren maar na een doelpuntloze fase van 8 minuten liep de thuisploeg iets in op de bezoekers uit Alphen a/d Rijn. Het mocht uiteindelijk echter niet meer baten. Oost-Arnhem kwam nog in de buurt, maar wist niet meer op gelijke hoogte met Tempo te komen. (Uitslag: 15-17)

Groen Geel – Avanti/Flexcom
Het andere duel op zaterdag ging tussen Groen Geel en Avanti/Flexcom. De wedstrijd die in Wormer was te zien was een stuk rijker aan doelpunten. Na een eerste helft waarin beide ploegen gelijk op gingen stond het scorebord op 14-15. In de tweede helft bleef Avanti aanvankelijk de bovenliggende partij. De bezoekers konden net voor Groen Geel blijven en het verschil af en toe op 2 brengen, maar zodra de thuisploeg op 24-24 de gelijkmaker maakte kwam Avanti in de problemen. Groen Geel passeerde de ploeg uit Pijnacker, maar die wist in de buurt te blijven. Pas in de laatste twee minuten konden de Wormernezen het verzet van Avanti breken. Na de 27-26 kwam Avanti niet meer aan scoren toe waardoor Groen Geel de punten binnen kon slepen. Avanti/Flexcom verliest hierdoor grond op Tempo, dat nu de tweede plek claimt. Groen Geel passeert Oost-Arnhem en komt pal achter Avanti terecht. (Uitslag: 29-26)