Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 8

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 8

Hoofdklasse

Op het veld is de kop er weer af voor de Hoofdklasse A. Op zaterdag konden Groen Geel en Oost-Arnhem weer stappen zetten naar een topklassering in duels tegen respectievelijk Avanti/Flexcom en Tempo. Op zondag vond in Oldeholtpade het noordelijke duel tussen SCO en Nic. plaats, terwijl Wageningen op bezoek kwam bij HKV/Ons Eibernest.

Oost-Arnhem – Tempo
In het eerste veldduel van 2018 ging Tempo op bezoek in Arnhem. Voor Oost-Arnhem een goede kans in te lopen op de hoger geklasseerde ploegen, terwijl Tempo punten nodig had om in het spoor van SCO te blijven. Even leek het een doelpuntrijke wedstrijd te worden toen de eerste twee doelpunten bliksemsnel vielen, maar na de 1-1 vertraagde de doelpuntenproductie behoorlijk. Pas toen Jelle Steenbeek na een minuut of vijf mocht aanleggen vanaf de strafworpstip viel er weer een bal door de korf, waarna de ploegen beide weer aan scoren toe kwamen. Tempo wist aanvankelijk een kleine voorsprong te houden, maar nadat Nienke Lokhorst Oost-Arnhem op een voorsprong van 5-4 bracht lieten de bezoekers wat machtsvertoon zien. De achterstand werd omgezet in een gat van vier in het voordeel van Tempo. Thijs Broenink bracht Oost-Arnhem weer op twee verschil, maar in de laatste minuten lag het initiatief weer bij Tempo. Zodra het rustsignaal klonk stond het scorebord op 7-13. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld weinig. Beide teams kwamen vroeg in de eerste helft tot scoren maar na een doelpuntloze fase van 8 minuten liep de thuisploeg iets in op de bezoekers uit Alphen a/d Rijn. Het mocht uiteindelijk echter niet meer baten. Oost-Arnhem kwam nog in de buurt, maar wist niet meer op gelijke hoogte met Tempo te komen. (Uitslag: 15-17)

Groen Geel – Avanti/Flexcom
Het andere duel op zaterdag ging tussen Groen Geel en Avanti/Flexcom. De wedstrijd die in Wormer was te zien was een stuk rijker aan doelpunten. Na een eerste helft waarin beide ploegen gelijk op gingen stond het scorebord op 14-15. In de tweede helft bleef Avanti aanvankelijk de bovenliggende partij. De bezoekers konden net voor Groen Geel blijven en het verschil af en toe op 2 brengen, maar zodra de thuisploeg op 24-24 de gelijkmaker maakte kwam Avanti in de problemen. Groen Geel passeerde de ploeg uit Pijnacker, maar die wist in de buurt te blijven. Pas in de laatste twee minuten konden de Wormernezen het verzet van Avanti breken. Na de 27-26 kwam Avanti niet meer aan scoren toe waardoor Groen Geel de punten binnen kon slepen. Avanti/Flexcom verliest hierdoor grond op Tempo, dat nu de tweede plek claimt. Groen Geel passeert Oost-Arnhem en komt pal achter Avanti terecht. (Uitslag: 29-26)

HKV/Ons Eibernest – Wageningen
KV Wageningen zal vol vertrouwen zijn afgereisd naar Den Haag. Waar de ploeg zich laag in de middenmoot bevindt, neemt HKV/Ons Eibernest de laatste plek in beslag. Daarnaast eindigde het duel tussen de ploegen in Wageningen eerder het seizoen tot een overwinning van 30-18 voor de thuisploeg. In de eerste helft was een ander beeld te zien. Wageningen had moeite met de druk van de hekkensluiter en kon moeilijk tot scoren komen. Hierdoor wisten de Eibers gedurende de eerste helft bij de bezoekers in de buurt te blijven, al vielen er maar weinig doelpunten. Na de rust bij een stand van 8-8 was er echter een andere wedstrijd te zien. Wageningen domineerde en liet HKV/Ons Eibernest nog minder scoren dan in de eerste helft. Aan de andere kant vielen de bezoekers veel dynamischer aan, wat leidde tot een overvloed aan doelpunten. Na een matige eerste helft verslaat Wageningen HKV/Ons Eibernest in Den Haag, waardoor de ploeg nu nog maar één puntje verwijderd is van de vijfde plek. Voor HKV/Ons Eibernest is het een kwestie van doorgaan en volgende week proberen punten te pakken in Pijnacker. (Uitslag: 15-26)

SCO – Nic.
In het hoge noorden werd Nic., dat op het moment de voorlaatste plek in beslag neemt, door de ongeslagen koploper SCO ontvangen. Het duel leek al vroeg beslist te worden. SCO, dat speelde zonder de geblesseerde Julian Frieswijk, domineerde de eerste helft. De gasten uit Groningen konden slechts bijblijven tot de 2-2, waarna de Friezen afstand namen. Ondertussen kon Nic. in de aanval weinig tot stand brengen. Zodra het rustsignaal klonk was de stand 11-4 en leek de wedstrijd wel ongeveer gespeeld. De tweede helft bracht echter een ander wedstrijdbeeld. Jan Jouke Flokstra had in de eerste helft al een wissel gebracht en bracht nu nog meer aanpassingen aan in de opstelling van Nic. waardoor de ploeg grip kreeg op de wedstrijd. De Groningers leken zelfs dichterbij te komen, maar daar wist SCO al snel een stokje voor te steken. Nic. speelde een betere tweede helft, maar kon geen impact maken op de uitslag van de wedstrijd. Nic. verliest en komt op achterstand ten opzichte van Wageningen. SCO blijft ongeslagen en kan volgende week het verschil met de rest van de competitie op een enorme 5 punten brengen door te winnen van de huidige runner-up Tempo. (Uitslag: 21-14)
 

Stand in de Hoofdklasse A:

 

W

P

1. SCO

8

16

2. Tempo

8

13

3. Avanti/Flexcom

8 11

4. Groen Geel

8 8

5. Oost-Arnhem

8 7

6. Wageningen

8 6

7. Nic.

8 2

8. HKV/Ons Eibernest

8 1

Programma
Avanti/Flexcom - HKV/Ons Eibernest
Tempo - SCO
Nic. - Groen Geel
Wageningen - Oost-Arnhem

Datum: 16 april 2018 - 19:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl