Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: speelronde 8

Hoofdklasse

De laatste veldronde van 2018 in Hoofdklasse A was een belangrijke. Onderin is het nog altijd bloedstollend spannend, met vijf ploegen die elkaar nauwelijks iets ontlopen. Ondertussen werd in Reduzum het duel tussen de nummers één en twee uitgevochten: het verrassende Mid-Fryslân ontving het ongeslagen KCC.

Oost-Arnhem – SCO
In Arnhem werd directe concurrent SCO ontvangen. De thuisploeg stond beter geklasseerd dan de bezoekers, maar het verschil tussen de twee was slechts een punt. Gezien hoe dicht de onderste helft van de Hoofdklasse A op elkaar staat, zou een overwinning voor beide ploegen enorm profitabel zijn. De doelpunten waren echter zeldzaam in Arnhem. Met name de afronding liet voor beide ploegen te wensen over. In het langzame tempo was het toch Oost-Arnhem dat het voortouw nam. Bij 3-1 sloeg de thuisploeg het eerste gaatje. Toen SCO terugkwam tot 4-4 liepen de Arnhemmers weer uit naar 8-4. De Friezen wisten echter nog de 8-5 in de korf te leggen voor het rustsignaal klonk. In de tweede helft was de aanval van Oost-Arnhem nergens meer te bekennen. Stapje voor stapje kwam de Friese formatie terug. Pas toen de aansluiting al gevonden was viel het eerste Arnhemse doelpunt van de tweede helft. De 9-7 gaf echter niet genoeg marge, want Menno de Vries zorgde voor de gelijkmaker bij 9-9. Oost-Arnhem wist nog één keer de korf te vinden, waarna SCO eindelijk de thuisploeg kon passeren. De overwinning was verre van mooi, maar de bezoekers zullen niet geklaagd hebben. SCO passeerde Oost-Arnhem op de ranglijst en klimt tot de vijfde plek, al is de laatste plek nog altijd ernstig dichtbij. (Uitslag: 10-12)

De Meeuwen – Groen Geel
Groen Geel had een belangrijke wedstrijd op het programma staan. De ploeg uit Wormer deelde de tweede plek op punten met Mid-Fryslân/Jansma Burdaard, maar dat ontving de ongeslagen koploper KCC. Dat betekende dat er kansen lagen om de tweede plek in te nemen of om in te lopen op KCC. De Meeuwen kon de punten echter ook wel gebruiken. De onderste vijf ploegen stonden dicht op elkaar, en de ploeg uit Putten stond aan de bovenkant. Punten tegen Groen Geel zou een ontsnapping kunnen betekenen. Dat gebeurde echter niet. De thuisploeg gaf de volledige inzet, maar het mocht niet baten. Groen Geel wist, wederom zonder Kevin Dik, in een tumultueuze slotfase de punten veilig te stellen. In die slotfase ontvingen zowel Noah Bijsterbosch als aanvoerder Thom aan ’t Goor van de Meeuwen een gele kaart. Vooral voor die tweede was dat een dure kaart, aangezien die speler eerder in het seizoen bij het duel tegen Wageningen ook al een gele kaart moest incasseren. Groen Geel deed wat het moest doen in Putten en nam de punten mee naar Wormer. De Meeuwen gaan toch vlak boven de degradatiestreep de zaal in. (Uitslag: 18-20)