Wat staat er te gebeuren in de Junioren Hoofdklasse A?

Hoofdklasse A-jeugd

De maand augustus is weer voorbij, wat betekent dat het korfbalseizoen weer op het punt van beginnen staat. De junioren staan weer te trappelen om te beginnen, maar wat kunnen ze van dit veldseizoen verwachten?

Natuurlijk hoopt de verliezend finalist in de Ziggo Dome afgelopen jaar, Dalto/Klaverblad Verzekeringen, op weer zo’n geweldig jaar. Ze zullen de verwachtingen echter wel wat moeten temperen, omdat de ploeg niet meer beschikt over bijvoorbeeld aanvoerder Joost Wattel, Jeremie Westerhoff en Joran Sadon. Vanuit de B1 (dat vorig jaar eveneens in de zaalfinale stond) stromen er wel nieuwe herentalenten door: Kris Boere, Twan van Huisstede en Justin Straatman moeten die ‘herenleegte’ opvullen. Kortom, er staat weer een goed team bij Dalto, dat gedurende het seizoen toch wel zal mikken op een plekje bij de bovenste twee.

De nummer twee op het veld van vorig jaar, DOS’46, zal met niets anders genoegen nemen dan de kruisfinales. De ploeg heeft genoeg kwaliteit in huis. Zo maakt Bonne Bus zich op voor alweer zijn derde jaar in de junioren bij DOS’46 en weten de jeugdinternationals Wendy Kampijon en Mart Vrielink ook wat er van hen gevraagd wordt op het hoogste niveau. Wordt dit dan weer eens het jaar van de Nijeveners?

TOP/SolarCompleet is na een teleurstellend jaar nu eigenlijk wel verplicht zijn om ook bovenin mee te doen. De kern van vorig seizoen staat er nog, aangevuld met Blessdy Blom. De publieksspeler kwam deze zomer over van HKV/Ons Eibernest. Voor de eerste wedstrijd staat echter nog wel een vraagteken achter zijn naam, vanwege een enkelblessure. Het eerste duel is wel direct een mooie test, het ‘ervaren TOP’ tegen een talentvol DVO.

Als een ploeg vorig jaar een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt, dan is het DVO/Accountor wel. Toch lijkt het team nu weer opnieuw te moeten beginnen. Ze missen belangrijke krachten als Roos Scherrenburg en Jules Verweij, waardoor er nu weer een jong team staat. De ogen zullen dit jaar dan vooral gericht zijn op Krijn van het Kaar. Hij was een van de beste heren in de B-Hoofdklassen, maar kan hij DVO A1 ook direct bij de hand nemen?

Groen Geel is misschien ook wel een dark horse in deze competitie. Aanvoerder en topscorer Jasper de Leeuw is over naar de senioren, net als Armel en Emar Boes. Andere sterkhouders – en jeugdinternationals – als Scott de Decker en Romy Knuppe willen wel weer een jaar spelen om de prijzen. De potentie is er ook wel, maar de concurrentie is groot.

Streekgenoot KZ/Thermo4U is weer van de partij in de junioren Hoofdklasse na twee jaar afwezigheid. Als promovendus is het team zeker niet kansloos. In de Overgangsklasse won het niet voor niets alle wedstrijden op het veld. Niet gek met jeugdinternational Delano Braumuller in de gelederen, aangevuld met bijvoorbeeld Onno Bakker en Sanne Maaike Nieuwenhuizen. Dit Koog Zaandijk kan misschien wel de verrassing van het seizoen worden.

Unitas/Perspectief liet vorig jaar leuke dingen zien, maar toen Mike van Boven en Nene Ellermeijer werden overgeheveld naar de senioren, moest het team echt vechten voor de punten. Ook dit jaar zal het niet gemakkelijk gaan, daarom heeft het team zich versterkt met drie spelers van buitenaf. Zolang er een eenheid staat, zullen de punten wel bij elkaar gesprokkeld worden.

Ieder jaar stond er een hecht team bij AVO, het leidde in 2017 zelfs tot de play-offs in de zaal. Dit jaar zal er weer zo’n hecht collectief moeten staan, in dit geval om te handhaven zo lijkt het. Er staat een goed, vast groepje, maar in deze competitie moet er hard gevochten worden om de punten te pakken.

Datum: 5 september 2018 - 02:00 uur
Door: Redactie Korfbal.