Wat staat er te gebeuren in de Junioren Hoofdklasse B?

Wat staat er te gebeuren in de Junioren Hoofdklasse B?

Hoofdklasse A-jeugd

De maand augustus is weer voorbij, wat betekent dat het korfbalseizoen weer op het punt van beginnen staat. De junioren staan weer te trappelen om te beginnen, maar wat kunnen ze van dit veldseizoen verwachten?

Wat valt er na al die successen eigenlijk nog te verwachten bij Fortuna/Delta Logistiek? Jaar in jaar uit streed men om de prijzen, afgelopen seizoen zelfs resulterend in de dubbel. Dit jaar verandert er weinig, ook nu speelt de ploeg weer om de bovenste plekken. Met de nieuwe trainers (Joost Preuninger en Cindy van Eijk) zal het even wennen zijn, maar het team bulkt weer van de kwaliteit een heeft in jeugdinternational Jimmy Swikker een aangename versterking.

Oranje Wit gaat een compleet ander jaar tegemoet ten opzichte van vorig seizoen. Toen liep de ploeg op het nippertje de veldtitel mis, wat de bekroning had moeten zijn van een driejarig proces. Nu moeten de Dordtenaren helemaal opnieuw beginnen, natuurlijk zonder de heren Bo Oppe en Jop Brouwer. Is dit het begin van een nieuw proces of wordt het strijden om handhaving?

Misschien wordt DSC dit seizoen wel het nieuwe Oranje Wit. In Eindhoven werken ze nu ook al twee jaar aan een topploeg die de kruisfinales en/of de play-offs moet gaan halen, net als eerder met die goede lichting van 2014. Dit is dus het seizoen van de waarheid voor Daan van Montfort en co, dit jaar moet de laatste stap worden gezet richting de top twee.

Een andere outsider voor de kruisfinales is KCC/SO natural. De ploeg is nagenoeg gelijk gebleven in vergelijking met het afgelopen jaar. Sterker nog, ze kregen er jeugdinternational Sydney Schol (komt over van DeetosSnel) bij. Vorig jaar kwam het er alleen net niet helemaal uit en handhaafde de ploeg ternauwernood. Wel waren ze telkens dichtbij een stunt tegen ‘de grote ploegen’, maar kunnen zij zich dit seizoen zelf ontpoppen tot zo’n grote ploeg?

PKC/SWKGroep was altijd zo’n grote ploeg, maar het is eigenlijk een klein wonder dat ze vertegenwoordigd zijn in deze Hoofdklasse. Vorig jaar eindigden ze onder de degradatiestreep, maar vanwege het kampioenschap van de A2 in de Overgangsklasse, bleef de A1 toch in de Hoofdklasse. Dat het beter moet dan een jaar eerder, is een feit. Het is niet meer de topploeg van weleer, maar wellicht kan het team ook presteren zonder grote smaakmakers.

Ook DeetosSnel speelt normaliter om de kruisfinales, maar de Dordtenaren zullen zich dit jaar focussen op de ontwikkeling. Het team beschikt niet meer over namen als Jordi van Elburg, Martijn van de Beld, Jitte Janssen en Marit de Bruijn, dit seizoen zullen er anderen op moeten staan om de punten te pakken.

Ze hielden ZKV en LDODK onder zich en daardoor is Nieuwerkerk er dit jaar weer bij in de Hoofdklasse. Het zal wederom een lastig jaar worden, de ploeg gaat voor handhaving. Met Bart Huijser en Melissa van der Velde is er wel genoeg ervaring, zij zullen hun team op sleeptouw moeten nemen.

Nieuwerkerks grootste concurrent lijkt voornamelijk HKV/Ons Eibernest. De aderlating in Den Haag is groot, omdat zij hun beste spelers Blessdy Blom en Jimmy Swikker zagen vertrekken naar respectievelijk TOP/SolarCompleet en Fortuna. Anderen zullen die scores nu moeten oppakken, dan volgen de punten ook vanzelf.

Datum: 5 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.