Wat staat er te gebeuren in de Junioren Hoofdklasse B?

Hoofdklasse A-jeugd

De zomervakantie is voorbij en het is tijd om het korfbal weer op te pakken. Na een lange periode van rust zijn de ploegen van de A-Hoofdklassen weer terug op het korfbalveld. De trainingen zijn weer begonnen en het eerste deel van het veldseizoen gaat zaterdag dan eindelijk van start. Welke ploegen treffen elkaar in de Junioren Hoofdklasse B?

De Junioren Hoofdklasse B-poule ziet er gevaarlijk uit. DVO - de winnaar van de veldfinale - én TOP – de winnaar van de zaalcompetitie – zitten samengevoegd in één poule. Ook de runner-up van vorig veldseizoen uit Hoofdklasse B; KCC is toegevoegd aan deze indeling. Dat de ploegen het lastig gaan krijgen ligt erg voor de hand. Welk team zal hier het beste tot uiting komen?

Allereerst veldkampioen DVO/Accountor A1. Na een succesvol seizoen zal de ploeg zich weer klaarstomen voor de komende wedstrijden. Trainersduo Roy Rutenfrans en Jos Albers is dit jaar opgevolgd door Lars Pieper, die eerder nog De Meeuwen B1 coachte. Binnen het team is de helft overgegaan naar de senioren en de andere helft gebleven. Zo zijn Krijn van het Kaar en Linda van der Wal - twee basisspelers van de finale afgelopen seizoen - in het team gebleven.

Ook bij Fortuna/Delta Logistiek A1 zijn er aantal veranderingen binnen het team. Victor Entken, die afgelopen seizoen nog in de A-junioren speelde is door gegaan naar de selectie. Verder zijn er ook spelers vertrokken naar andere ploegen, maar de ploeg is aangevuld met Sven Golz en Resy Weijts, die zijn overgekomen van DeetosSnel. Voor de rest behoud de ploeg haar team. Afgelopen jaar eindigden de Delftenaren in de middenmoot van het klassement. Zullen zij nu een stap kunnen maken naar de finaleplaatsen?

TOP/SolarCompleet A1 heeft een goed jaar achter de rug. Op het veld werd de ploeg derde en miste zij net de play-offs, maar het team was wel finalist tijdens de zaalcompetitie. TOP mocht in de Ziggo Dome strijden tegen DVO en won deze finale. Of de ploeg uit Sassenheim het afgelopen zaalseizoen gaat evenaren op het veld is nog de vraag.

Vorig jaar mocht KCC/SO natural A1 de play-offs spelen, maar behaalde net niet de veldfinale. Dit jaar zal het team weer opnieuw moeten bouwen aan een ploeg. Uit de opstelling van vorig jaar is namelijk alleen Floor Dorsman overgebleven in de A1 van KCC. De rest van de spelers is doorgegaan naar de senioren selectie. Werk aan de winkel dus in Capelle aan den IJssel.

Bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 heeft het team maar weinig veranderingen ten opzichte van vorig jaar. De lege plekken door overgang van spelers is opgevuld vanuit de A2 en spelers uit de B1, die af en toe al mochten invallen bij de A-junioren. De club uit Driebergen speelde wisselvallig vorig jaar en eindigde daardoor in de middenmoot. Ze had geen kans op de play-offs, maar hoefde ook niet te vrezen voor degradatie.

KZ/Thermo4U A1 zat - net als Dalto - vorig veldseizoen in de middenmoot. Slechts één punt verschil zat er tussen de ploegen, in het voordeel van KZ. Veel bekende namen coachen de A1 van Koog Zaandijk. Onder anderen Esther Cordus en Tim Bakker. De opstelling van de ploeg is echter nauwelijks veranderd. Wel heeft er een transfer plaatsgevonden: Kiko Weenink - afkomstig van Groen Geel/IJskoud de Beste - is aan de ploeg toegevoegd.

Sporting Delta A1 is samen met Tempo gepromoveerd naar de Hoofdklasse. De ploeg zal tegen veel voor hen nieuwe teams komen te staan. Afgelopen zaalseizoen kwam Sporting Delta namelijk ook maar weinig uit deze poule tegen. Zal het team onder leiding van Michael Dissel en Steven Raffe zich staande kunnen houden in de Hoofdklasse?

Ook KV Tempo A1 zal dit seizoen nieuwe gezichten tegenkomen. De ploeg uit Alphen aan den Rijn zal aankloppen op het hoogste niveau van de junioren. Gecoacht door Marcel Haagsman en Lars Cerdijn zal het team proberen er een goed seizoen van te maken en wie weet met kans op handhaving in de Junioren Hoofdklasse.

Datum: 6 september 2019 - 15:00 uur
Door: Redactie Korfbal.