Wattel (Dalto A1): ‘Teleurgesteld, maar wel trots’

Hoofdklasse A-jeugd Korfbal Leaguefinale 2018

Ondanks een voorsprong die Dalto/Klaverblad Verzekeringen vroeg opbouwde en lang vasthield, trok de ploeg toch aan het kortste eind. Na vijf minuten verlenging besliste Victor Entken de wedstrijd middels een strafworp. Joost Wattel, aanvoerder van de ploeg uit Driebergen, kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd.

“Vlak na de wedstrijd is het gevoel zuur”, aldus de aanvoerder, vlak nadat hij met zijn ploeg is gehuldigd als tweede van Nederland. “We hadden absoluut het gevoel dat we hem konden pakken, maar uiteindelijk verliezen we hem toch. Maar dat gevoel van teleurstelling heeft inmiddels wel plaatst gemaakt voor trots, we zijn toch maar mooi tweede geworden.”

Daarbij noemt Wattel de rol van de D-side, volgens hem cruciaal in het presteren van Dalto. “Je staat hier voor een gruwelijk aantal mensen. Als je dan steeds aan de leiding gaat, heb je ook het gevoel dat je de leidende ploeg moet blijven. De manier waarop de D-side er echter achter stond, wat de stand ook was, dat was gewoon geweldig. Ik vind de D-side de beste supporters van Nederland, ze staan er altijd en zorgen er altijd voor dat je een flinke energieboost krijgt. En dat een hele wedstrijd lang, dat is gewoon klasse.”

Terugkijkend op de wedstrijd zelf is het voor Wattel duidelijk waar het mis ging. “De eerste helft speelden we goed. We hielden ons eigen spel aan, en dat betaalde zich uit. Dan zit je met de rust in de kleedkamer, vier goals voor, en dan komt er nog een stukje extra druk op. In de tweede helft wilden we uiteraard doorgaan, maar op een gegeven moment schoten we niet goed genoeg meer en konden we ook niet genoeg herhalen. En als zij er dan naast komen, wordt het alleen maar moeilijker. Zij zitten dan in de flow.”

Echter is Wattel ook reëel. “Na de wedstrijd tegen De Meeuwen dachten we niet meer aan de play-offs, er werden al andere plannen gemaakt. Maar doordat we de laatste vier wedstrijden, vier finales als het ware, wisten te winnen stonden we er toch. Op dat moment ging er wel een knop om, en hadden we wel het idee dat het kon. Zeker doordat we zo overtuigend van DOS’46 wisten te winnen. Dan speel je een fantastisch drieluik tegen Oranje Wit, haal je de finale en vervolgens groeit die overtuiging alleen maar meer. We hebben geen ervaring met het spelen voor zo’n gigantisch publiek, maar het was een waanzinnige ervaring en we kunnen trots zijn op elkaar en op Dalto.”

Datum: 7 april 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.