'We hadden de wijziging prominenter moeten brengen'

Arbitrage

De eerste speelronde van het nieuwe seizoen leverde her en der wat verwarring op over de mogelijkheid om acht keer te wisselen in het topkorfbal (Ere- en Hoofdklasse). Henry van Meerten, sinds juli samen met Kees Rodenburg in de directie van het KNKV, realiseert zich dat de bond de wijziging iets prominenter had moeten presenteren, ondanks dat de verenigingen over alle wijzigingen op de gebruikelijke wijze geïnformeerd waren.

"Wat een grote rol heeft gespeeld in de situatie die bijvoorbeeld bij KZ/Hiltex - PKC/SWKGroep ontstond, is dat de nieuwe regelgeving voor dit seizoen pas laat duidelijk was. Naar aanleiding van de bondsraad en bestuursvergadering veranderen er dingen, maar er is ook regulier 'onderhoud' aan de reglementen en bestuursbesluiten, bijvoorbeeld als gevolg van het invoeren van het digitale wedstrijdformulier. Daarna moeten alle zaken nog naar de reglementscommissie, een groep knappe koppen met expertise op diverse terreinen.

Het streven om dat hele proces af te ronden is altijd de eerste week van augustus. Dat is dit keer niet gelukt, omdat een aantal onderdelen pas laat klaar was. Om de verenigingen niet om de dag een publicatie te bezorgen, hanteren we al enige jaren de procedure om alles in één keer te doen. Daardoor ging de mailing pas afgelopen dinsdag de deur uit. Dat was echter, blijkt nu, te kort dag om overal alles goed te laten landen. Dat is een les voor een volgende keer, die we zeker hebben geleerd.

Bovendien waren ook alle oefenwedstrijden al gespeeld. Normaal is dat de periode dat spelers, coaches en arbiters al wennen aan de regelwijzigingen. Nu was de eerste competitiewedstrijd de vuurdoop. Het KNKV heeft wel besloten om er deze week nogmaals over te communiceren zodat voor de komende periode wel bij iedereen helder is hoe het zit. Verder kan iedereen uiteraard de KNKV website raadplegen voor de volledige informatie."

Meer weten? Lees het bestuursbesluit Wisselregeling topkorfbal (4.26).

Datum: 7 september 2016 uur