Wederom enthousiaste clinics in Heeze

TeamNL Korfbal

Oranje is gisteren aangekomen in Heeze bij korfbalvereniging Eymerick, de derde vereniging waar de nationale selectie op bezoek is in aanloop naar het EK. In Eymerick werden er niet alleen clinics gegeven en een wedstrijd gespeeld, maar er werd ook op de jeu-de-boules banen een balletje gegooid.

Rond het middaguur werden de internationals, met een stralende zon, ontvangen in Heeze. Na een kort welkomstwoordje is er een competitie jeu de boules geweest met enkele leden van de Katholeike Bond van Ouderen. De fanatieke internationals wisten op meerdere banen de overwinning binnen te halen.

Na de lunch zijn de internationals in 4 groepen richting de basisscholen gegaan voor een actieve training aan zo'n 600 kinderen. Met enthousiaste kinderen werd er een half uurtje fanatiek gekorfbald.

Na de lessen bij de scholen is Oranje ontvangen door Burgermeester en Wethouders van gemeente Heeze-Leende. Alle 4 hebben samen met Oranje een balletje gegooid en hebben weten te scoren! Als dank voor de ontvangst ontving B&W een foto van Oranje. Na een ontspannen drankje bij de Zwaan en een lekkere pasta, is de voorbereiding van de onderlinge wedstrijd in de sporthal de Pompenmaker gestart.

De Kangaroes en jongste spelers van Eymerick lopen mee op en de wedstrijd gaat van start. Snel is duidelijk dat Oranje vol gas gaat in deze onderlinge wedstrijd. Wat een enorm tempo en vele precieze schoten zijn er te zien. Het publiek geniet en de spelers gaan vol voor de overwinning van hun deel van het team. KV Eymerick heeft genoten van de prettige samenwerking met spelers en staf van het beste Korfbalteam van Nederland en de staf eromheen.

Bekijk een aantal foto's van gisteren terug op onze Facebookpagina

Datum: 7 september 2016 uur