Weekend vol internationaal korfbal

Weekend vol internationaal korfbal

Beachkorfbal TeamNL Korfbal

Komend weekend staat bol van de internationale korfbalactiviteiten. In Frankrijk en Hongarije doen Nederlandse teams mee aan Europese (beach)kampioenschappen en drie van onze vier nationale teams zijn in het buitenland voor een trainingsstage.

IKF Beach Korfball World Cup (Europe) 2019
Het Franse Bonson is zaterdag en zondag gastheer van de IKF Beach Korfball World Cup (Europe). Nederland treedt hier aan met de nationale teams, met daarin spelers van de Nederlandse kampioenen van 2018: Politieteam Korfbal (senioren) en Dalto/Klaverblad Verzekeringen (U19). Meer informatie over het toernooi is hier te vinden.

U15 European Korfball Championship
In het Hongaarse Dunakeszi start vrijdag de derde editie van het U15 European Korfball Championship. Namens Nederland is RTC Friesland U15 – winnaar van de Talenten Challenge 2018 - afgevaardigd.

Tijdens dit U15-evenement (4Korfball) vindt er zowel een indoorcompetitie als een beachtoernooi plaats. Naast Nederland doen mee: Duitsland, Engeland, Hongarije, Portugal, Slowakije en Tsjechië.  Vorig jaar was KV Drachten gastheer van dit vierdaagse evenement. Meer informatie: hier.

Trainingsstages nationale teams
TeamNL Korfbal vertrekt vandaag naar Barcelona voor een vierdaagse trainingsstage. De selectie van bondscoach Wim Scholtmeijer bereidt zich voor op het IKF World Korfbal Championship 2019 in Durban (1-10 augustus). TeamNL Korfbal volg je via Instagram.

Talent TeamNL Korfbal (U21) stapt zondag in het vliegtuig voor een tweeweekse trainingsstage in China. In Zhengzhou spelen de mannen en vrouwen van bondscoach Kees Vlietstra tegen de nationale teams van China en Chinees Taipei, die zich net als TeamNL Korfbal voorbereiden op het WK. Talent TeamNL Korfbal speelt in oktober het EK in Tsjechië.

U19 is donderdag naar het Duitse Castrop-Rauxel afgereisd. Verdeeld over twee teams speelt de kersverse wereldkampioen daar een driekamp tegen Duitsland (1&2) en Tsjechië (1&2). Ook die landen zijn in voorbereiding op het WK.

U21 en U19 volg je via het Instagram-account jongoranjekorfbal.

Datum: 4 juli 2019 uur
Door: Redactie korfbal.nl