Weer groeiend deelnemersaantal voor NK Beachkorfbal

Weer groeiend deelnemersaantal voor NK Beachkorfbal

Beachkorfbal

Zaterdag staat weer het NK Beachkorfbal op het programma, met een iets andere opzet dan voorheen. Op 12 augustus doen alleen ploegen van minimaal eerste-klasse niveau mee, andere teams komen een week later tijdens het Open EK Beachkorfbal in actie. Het bewijst de groei van de sport.

Dat beachkorfbal leeft, ziet ook Barry Schep. “Je ziet de hele zomer door veel toernooien, veel vereningen die een veld aanleggen of zelf iets organiseren. Dat toont aan dat de sport positief ontvangen wordt.” Dat is ook terug te zien in het aantal deelnemers. “Bij het NK doen dus de teams mee die strijden om de nationale titel, tijdens het Open EK zien we de breedtesport in actie. Vorig jaar hadden we 800 deelnemers, dit jaar komen we ruim boven de 1000 uit.”

Daar ligt volgens Schep echter nog niet het plafond van de sport. “Het kan nog veel groter”, klinkt het stellig. “Zeker als het toernooi weer op één dag wordt georganiseerd en in de week valt waarin nu het Open EK is. Ik heb het idee gehad om het grootste beach event van Nederland te organiseren, en dat is met beachkorfbal mogelijk. Beachvolleybal heeft momenteel het record, volgens mij rond de 2000 deelnemers op één toernooi, maar als wij 40 velden neerleggen komen wij ook aan dat aantal.”

Zeker als de sport zich zo blijft ontwikkelen als nu het geval is. “Beachkorfbal is gewoon een hele mooie vorm, eentje waarbij saamhorigheid en gezelligheid gepaard gaan met ontspanning. Tegelijkertijd is het ook wel heel stoer en behoorlijk zwaar, de sport heeft dus wel flink wat charmes.”

Behalve de korfballers focust Schep zich met het beachkorfbal nu ook op de niet-korfballers. Zo zijn er het afgelopen jaar verschillende scholen benaderd met de vraag of ze zin hadden in een clinic. “Daarbij wordt dan een tof filmpje vertoond zodat de scholen zien waar ze aan beginnen. Daar is veel positieve respons op gekomen, die kinderen vonden het helemaal geweldig. Zo komt het dan ook weer bij andere scholen terecht. Het triggert mensen, bovendien geeft het sporten in het zand toch een andere beleving.” Het weer is daarbij misschien nog wel het grootste obstakel. “Dat is een nadeel ja. Maar ja, zelfs in de regen vermaken die kinderen zich nog steeds onwijs. Muziekje erbij, een beetje een stoere sfeer creëren; dat maakt zo'n evenement helemaal top.”

Wil jij niks missen rondom het NK Beachkorfbal op 12 augustus en het EK Beachkorfbal op 19 en 20 augustus? Klik hier. Of wil je zelf meedoen? Dan vind je hier meer informatie.

Datum: 11 augustus 2017 - 12:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl