WK-loting: TeamNL Korfbal treft Tsjechië, Catalonië en Nieuw- Zeeland

TeamNL Korfbal

In sportcentrum Kalverdijkje (Leeuwarden) werd vanmiddag geloot voor het IKF World Korfball Championship 2019, dat van 1 tot en met 10 augustus in Durban (Zuid-Afrika) plaatsvindt. TeamNL Korfbal, negenvoudig wereldkampioen, is groepshoofd van poule A en ingedeeld bij Tsjechië, Catalonië en Nieuw-Zeeland.

Tsjechië is de nummer 7 van de wereldranglijst, Catalonië de nummer 12 en Nieuw-Zeeland de nummer 16.

Het WK wordt voor de elfde keer georganiseerd en telt voor het eerst twintig deelnemers.

De loting werd gedaan op de tweede dag van het IKF U19 World Korfball Championship 2019. De finale van dit toernooi is zondag om 15.45 uur. Nederland U19 speelt zaterdagmiddag de halve finale tegen Duitsland U19.

Poules WK 2019 in Durban
Poule A: Nederland, Tsjechië, Catalonië, Nieuw-Zeeland
Poule B: Chinees Taipei, Australië, Polen, Ierland
Poule C: België, Engeland, Hong Kong China, Slowakije
Poule D: China, Hongarije, Suriname, Macau China
Poule E: Duitsland, Portugal, Zuid-Afrika, Japan

Met het toevoegen van Marjolijn Schenk en Alwin Out heeft bondscoach Wim Scholtmeijer deze week zijn voorlopige WK-selectie op volle sterkte gebracht. TeamNL Korfbal traint vanaf eind april elke maandag, dinsdag en woensdag op Papendal. De overige trainingen - en wedstrijden – werken de spelers en speelsters bij hun clubs af. Begin juni speelt TeamNL Korfbal een voorbereidingstoernooi in China en in juli werkt de selectie een trainingsstage in Barcelona af.

Datum: 20 april 2019 - 14:16 uur