WK U21 in Boedapest gaat van start

WK U21 in Boedapest gaat van start

Talent TeamNL Korfbal

Vandaag start in het Hongaarse Boedapest het eerste WK U21. Talent TeamNL Korfbal komt zondag voor het eerst in actie en treedt dan aan tegen België U21. Dit duel begint om 16.00 uur. De finale wordt gespeeld op zaterdag 14 juli.
 

 

Bondscoach Kees Vlietstra reisde donderdag met zijn selectie af naar Boedapest, nadat het team vorige week een week in Portugal verbleef. “Daar hebben we elke dag getraind met Portugal U21 of wedstrijden gespeeld, onder andere tegen Benfica. Het was een goede week in een prachtige omgeving. We zijn nog meer een team geworden en hebben echt toe kunnen werken naar dit WK.”

Vlietstra vervolgt: “We zijn nu twee dagen in Hongarije en hebben gisteren voor het eerst getraind in de hal, die werkelijk waar fantastisch mooi is. We staan er goed op en hebben er zin in.”

Elf landen
Aan dit eerste officiële WK U21 doen elf landen mee, nadat onlangs Dominicaanse Republiek zich heeft teruggetrokken. Talent TeamNL Korfbal zit in poule A met België, Engeland, Tsjechië en Hongkong. Poule B: Chinees Taipei, Duitsland, China, Portugal, Hongarije en Turkije.

Meer informatie over het toernooi vind je op de website van de Internationale Korfbal Federatie.  Livestreams van de duels vind je hier.

Selectie en Instagram
De selectie en staf van Talent TeamNL Korfbal vind je hier. Het team volgen tijdens het WK U21? Check het Instagram-account dat U21 samen met U19 en U17 beheert!
 

Datum: 7 juli 2018 - 09:01 uur
Door: Redactie Korfbal.nl