Wolsink: 'Nederlaag tegen PKC was onze eerste overwinnning'

Korfbal League

De trotse nummer twee van de Korfbal League is op dit moment LDODK/Rinsma Fashion. De Friezen verloren pas één van hun eerste zes wedstrijden, op bezoek bij PKC/SWKGroep en toen was het verschil nihil. Na een kleine onderbreking tussen Kerst en nieuwjaar is komend weekend speelronde 7 van de Korfbal League, met LDODK in actie tegen DVO/Accountor.

“Ja, we hebben lekker even de koppies leeg gemaakt en ons met andere dingen beziggehouden dan met korfbal”, beaamt trainer Erik Wolsink van de Friezen. “Voor Kerst hebben we gekookt met de selectie en een kerstdiner gemaakt, dat was erg geslaagd, en ook de volgende dag hebben we nog een activiteit gehad met z’n allen. Een aantal spelers (Femke Faber, Marjolijn Kroon, Friso Boode, Erwin Zwart, red.) heeft daarna nog meegedaan aan de Korfbal Challenge en de rest heeft even kunnen ontspannen.”

Wolsink betreurt de timing wel enigszins. “Na de overwinning op bezoek bij TOP/Quoratio vind ik het wel jammer dat we even een break hadden, al was het een geplande break. Het was natuurlijk lekkerder om door te gaan.”

Daarmee doelt Wolsink op de tweede plaats die LDODK inmiddels heeft bemachtigd, twee punten achter PKC en twee punten voor TOP en Blauw-Wit. “Ik had zeker getekend voor plaats twee op dit punt in de competitie. Er bestaat natuurlijk geen twijfel over de kwaliteit van deze selectie, maar bijvoorbeeld door het EK hebben we maar een korte voorbereiding met iedereen erbij gehad. Gelukkig valt het allemaal vlot in elkaar.”

Zo won LDODK zoals gezegd van TOP en was de ploeg heel dicht bij een stunt tegen PKC. “Achteraf heb ik gezegd: ‘jongens, dit is onze eerste overwinning van het seizoen ondanks dat we geen punten hebben’. En achteraf vind ik het ook niet eens erg dat we daar geen punten hebben gepakt. Het bewustzijn is gegroeid na die wedstrijd, na de wedstrijd tegen TOP nog meer, maar we zijn het er met elkaar over eens dat de onderlinge verschillen in de Korfbal League maar klein zijn.”

“Wat mij betreft geldt dat ook voor DVO/Accountor”, aldus Wolsink over de opponent van komend weekend. “Het is een goede ploeg, een aantal spelers heeft een goede kop erop zitten, maar wij zijn favoriet en moeten gewoon winnen. Daar ren ik niet voor weg, maar het is wel zo dat je er iedere wedstrijd vol voor moet gaan in deze competitie. Anders ga je gewoon onderuit.”

Daar is volgens de trainer ook het verschil te zien tussen LDODK en bijvoorbeeld PKC of TOP. “Wij kunnen één goede helft en één mindere helft op de mat leggen, al zijn we geen enkele keer nog een hele wedstrijd slecht geweest. Het is voor ons echter nog geen automatisme dat we een heel lang op de toppen van ons kunnen presteren. Bij een TOP of een PKC kijken ze elkaar even aan, geven ze elkaar een knipoog en dan gaat het gas erop. PKC wint hun wedstrijden wel met vier à vijf goals verschil, maar dat is omdat ze de gashendel nog verder open kunnen draaien. Wij zijn dat nog niet gewend, al werken we er hard voor om de ondergrens steeds verder omhoog te tillen en de lijn bovenin steeds breder te maken. Wij moeten uiteindelijk gewoon bij de top-4 zitten, punt. En als dat niet lukt, dan gaat m’n kop eraf. Lijkt me ook vrij reëel”, sluit Wolsink lachend af.

Datum: 6 januari 2017 - 10:00 uur