World Team doet haar naam eer aan tijdens Open EK Beachkorfbal

World Team doet haar naam eer aan tijdens Open EK Beachkorfbal

Beachkorfbal EK Beachkorfbal

Bij afwezigheid van Turkije op het Open EK Beachkorfbal stelde organisator Barry Schep een geïmproviseerd World Team samen. Zij speelden zaterdag weliswaar buiten mededinging mee, maar lieten desondanks hele mooie dingen zien.

Een geïmproviseerd team dus, op de plaats van de Turken, die bij de grens hoorden dat zij het land niet uitmochten. Blauw-Witters Mandy Koelman en Mark van der Laan, Zachary van Thijs (Sporting Delta), Kiani de Bruyn (België) en Beata Lament (Polen) vormden gezamenlijk een team, dat in de zware poule A met Nederland en Suriname - ook al gevormd door Nederlandse korfballers - terechtkwam. 

Het eerste duel tegen Nederland 1 was voor Van der Laan en Koelman een bijzondere wedstrijd, tegen hun oude teammaatjes van Blauw-Wit. Helaas konden ze het niet van ze winnen, maar de 5-9 uitslag is een prima resultaat. Zeker omdat ze voor het eerst samenspeelden op het zand. 

Niet veel later won het World Team wél knap van Suriname, tot grote frustratie van het nieuwe IKF-lid. Gelukkig voor hen telde het resultaat niet mee - het werd namelijk omgezet in een 5-0 zege voor de Surinamers. Anders had Servië in de laatste poulewedstrijd zich bij een zege als nummer twee geplaatst ten koste van Suriname.

Zo ver kwam het niet, want het World Team won ook haar laatste pouleduel, inderdaad van Servië. Met 6-9 werd er voor de tweedemaal gewonnen door het World Team. Normaliter zouden zij als nummer twee doorgaan in poule A, maar omdat ze buiten mededinging spelen, mochten ze het in de kwartfinales voor nummers drie en vier opnemen tegen België 2. De nummer drie uit poule B.  

Ook tegen onze Zuiderburen deed het samengestelde team haar naam eer aan. Met veertien treffers veegden ze letterlijk het zand aan met de opponent. Qua korfbalnamen is het World Team misschien niet vergelijkbaar met een World XL team zoals je dat in de voetbalgame FIFA tegenkomt, maar qua prestaties doen ze het uitstekend. Al is het slechts een hele schrale troost voor Turkije.

Datum: 19 augustus 2017 - 21:00 uur
Door: Redactie Korfbal.