Zesde speelronde dameskorfbal

Dameskorfbal

In de zesde speelronde ging het bij Prinses Irene en Be Quick lange tijd gelijk op, waar Be Quick het laatste kwartier te sterk was voor Prinses Irene. Voor Rosolo en DDW stond er een spannende wedstrijd op het programma. Beide teams scoorden mooie doelpunten, maar DDW had in de tweede helft moeite met het goed verdedigende Rosolo. Bij Swift en De Korfrakkers was De Korfrakkers goed op schot. Swift kon hier niet tegenop. De dames van Spes en ODC maakte het erg spannend, met nog twee minuten op de klok stond het gelijk! Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

Prinses Irene – Be Quick, 16-22
Prinses Irene begon sterk aan de wedstrijd en beloonde zichzelf direct door een mooi afstandsschot te scoren in de eerste minuut. Hierna kwam Be Quick in actie met drie mooie doelpunten achter elkaar. Vanaf dit moment scoorden beide teams om en om. Dit zorgde voor een ruststand van 9-12. De wedstrijd was dus nog niet beslist. Met twee doelpunten vlak na rust kwam Prinses Irene dichterbij, maar ze kon dit niet doortrekken. Be Quick kon hierdoor een gat slaan van acht doelpunten. Be Quick ging er met de winst vandoor. Het werd 16-22 voor Be Quick. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene.

Rosolo – DDW, 16-12
Beide teams draaien mee in de top drie van de ranglijst dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Er was veel publiek en de wedstrijd ging met een hoog tempo van start. DDW kon door goed uitgespeelde kansen al snel uitlopen naar een 2-4 voorsprong. Rosolo antwoordde daarop met drie mooie afstandsschoten. Tot aan rust ging het gelijk op maar net voor het rustsignaal maakte DDW een doelpunt en DDW ging hierdoor met een voorsprong de rust in. Na rust liep DDW uit naar drie doelpunten verschil maar deze voorsprong was maar van korte duur. Rosolo kwam razendsnel terug tot 12-10. DDW verloor de grip op de wedstrijd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 16-12 winst voor Rosolo.

Swift – De Korfrakkers, 13-20
De Korfrakkers startte sterk en stond na vijf minuten al op 0-3 voorsprong. Swift gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam dichterbij. De Korfrakkers zette goede aanvallen neer en bouwde haar voorsprong verder uit. Swift gaf gas bij waardoor de ruststand 7-9 werd. Na rust schoot De Korfrakkers al snel vijf keer raak en kreeg Swift moeite met het vinden van de korf. Op het einde van de wedstrijd zakte de concentratie van De Korfrakkers iets weg, maar het verschil was te groot om de winst nog uit handen te geven. Met een uitslag van 13-20 nam De Korfrakkers de punten mee naar huis.

Spes – ODC, 15-14
ODC begon sterk aan de wedstrijd en stond binnen een kwartier al op een 2-6 voorsprong. Al snel vroegen de coaches van Spes een time-out aan en dit had resultaat. Tien minuten na de time-out had Spes de stand weer gelijk getrokken. Net voor rust kwam Spes zelfs op een 8-7 voorsprong. Ook na rust wist Spes al snel weer te scoren. Het ontbrak beide ploegen aan ritme en dat leverde af en toe slordig korfbal op. Spes bleef ook na rust op voorsprong maar ODC bleef goed bij. Met nog twee minuten op de klok scoorde ODC zelfs de 13-13. Spes wist in die laatste minuten twee keer te scoren en won de wedstrijd met 15-14.

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Datum: 14 januari 2019 - 15:30 uur