Zuijdwegt, Kunst en Jonker bij TeamNL Korfbal

Zuijdwegt, Kunst en Jonker bij TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Bondscoach Wim Scholtmeijer heeft de selectie van TeamNL Korfbal compleet gemaakt met Brett Zuijdwegt (PKC/SWKGroep), Richard Kunst (PKC/SWKGroep) en Jelmer Jonker (DOS’46).

Kunst en Jonker speelden beiden al eerder voor TeamNL Korfbal. Voor Zuijdwegt, die afgelopen zomer de overstap maakte van DeetosSnel naar PKC, is het haar eerste selectie in de hoofdmacht.

Richard Kunst (26)
Twee jaar geleden stopte Kunst als international om zich te richten op zijn maatschappelijke carrière. Tijdens het afgelopen WK in Zuid-Afrika heeft de speler van PKC aan bondscoach Wim Scholtmeijer laten weten weer beschikbaar te zijn voor TeamNL Korfbal. Scholtmeijer: ”Richard is een speler van dusdanige kwaliteit waar je graag mee wilt werken. In de gesprekken die wij na de zomer samen hadden blijkt dat hij weer volledig gemotiveerd is voor een leven als international. Dat maakt het geen lastige keuze om hem weer bij het team te halen”.

Jelmer Jonker (26)
In het voorbereidingstraject naar het EK van 2018 viel Jonker af voor de selectie van TeamNL Korfbal. Scholtmeijer over het besluit hem weer op te nemen in de selectie: “Vanaf het moment dat we afscheid namen van Jelmer bij TeamNL Korfbal speelde hij heel dominant. Wij zijn van mening dat Jelmer bij de beste negen mannen van Nederland hoort”.

Brett Zuijdwegt (20)
De jonge talentvolle speelster maakte al deel uit van Talent TeamNL Korfbal. Deze zomer verruilde ze het Dordtse DeetosSnel voor PKC. Volgens de bondscoach is Zuijdwegt een geweldig talent: “Brett staat al een tijdje bij ons op de radar. Ze heeft veel doorgroeimogelijkheden en kan nog veel bereiken. Bij Talent TeamNL Korfbal heeft ze laten zien tot de beste vrouwen te horen. We vinden haar nu goed genoeg om in te stromen in TeamNL Korfbal.” Zuijdwegt is op dit moment met Talent TeamNL Korfbal bezig met de voorbereiding op het IKF U21 European Korfball Championship dat van 15 tot en met 19 oktober 2019 plaatsvindt in Tsjechië. Daarna zal ze instromen in het programma van TeamNL Korfbal.

EK Korfbal 2020
Met het toevoegen van Zuijdwegt, Kunst en Jonker aan TeamNL Korfbal heeft Wim Scholtmeijer zijn selectie compleet. “Met deze negen mannen en vrouwen starten we de nieuwe cyclus richting het EK korfbal dat volgend jaar november gespeeld wordt in België. Een tussentijds selectiemoment hiervoor zal na de Korfbal Leaguefinale zijn. Zoals altijd wordt van de internationals verwacht dat ze tot de beste spelers van de Korfbal League behoren. Tevens vinden wij het belangrijk dat ze een uithangbord zijn voor onze sport en de motivatie tonen om zich altijd te willen blijven ontwikkelen.” Het EK Korfbal is het eerstvolgende grote toernooi voor TeamNL Korfbal. In voorbereiding hierop maakt TeamNL Korfbal in mei 2020 een trip naar China voor deelname aan de ZZU cup.

Datum: 20 september 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl