Zwart en Pasma uit selectie TeamNL Korfbal

Zwart en Pasma uit selectie TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Erwin Zwart (LDODK/Rinsma Modeplein)en Jordi Pasma (KZ/Thermo4U) behoren niet meer tot de selectie van TeamNL Korfbal. Dit is woensdag op Papendal bekendgemaakt.

Beide spelers maakten afgelopen zomer deel uit van de WK-selectie die in het Zuid-Afrikaanse Durban goud won. TeamNL Korfbal heeft, na een korte vakantie, woensdag de trainingen weer hervat.

Voor de KZ-speler was dit zijn tweede jaar bij TeamNL Korfbal. Bij het EK van 2018 dat in Nederland plaatsvond was Pasma onderdeel van de toernooiselectie. Pasma: “Het is gek en voor mij onverwacht dat ik niet meer bij de selectie hoor, een keuze die ik niet heb aan zien komen. Jammer want ik had dit avontuur nog lang niet willen afsluiten. Ik ben blij met de kans die ik gekregen heb om onderdeel te zijn van TeamNL Korfbal. Het zijn mooie tijden geweest waarin de band die we als team met elkaar hebben opgebouwd voor mij heel waardevol is.”

Punt achter carrière
Zwart heeft zelf aangegeven een punt achter zijn internationale topkorfbalcarrière bij TeamNL Korfbal te willen zetten. “Ik heb ruim zeven jaar voor TeamNL Korfbal mogen spelen en ik heb supermooie jaren als topsporter beleefd. Ik merk dat ik toe ben aan iets anders en ga daarom op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het is wel jammer dat het nu zo abrupt eindigt, vlak na het WK. Zelf had ik graag afscheid genomen met het toernooi op de Korfbal Challenge.” De schutter van LDODK is een echte routinier en is de afgelopen zeven jaar een vaste waarde voor TeamNL Korfbal geweest. Hij heeft drie EK’s (2014, 2016, 2018), twee WK’s (2015, 2019) en de World Games van 2017 op zijn naam staan.

Scholtmeijer over het vertrek van Zwart en Pasma: “Beslissingen en keuzes als deze zijn altijd enorm vervelend, met zowel Erwin als met Jordi hebben we een prachtige tijd gehad. Daar willen we ze voor bedanken.”

Aansluiten
Jet Hendriks (TOP/SolarCompleet) en Alwin Out (KZ/Thermo4U) sluiten weer aan bij TeamNL Korfbal. Hendriks en Out namen niet deel aan het WK in Zuid-Afrika. Met het wegvallen van Zwart en Pasma en de terugkeer van Hendriks en Out bestaat de selectie van TeamNL Korfbal uit zeven mannen en negen vrouwen. Op korte termijn worden hier nieuwe mensen aan toegevoegd.

Het eerstvolgende grote toernooi voor TeamNL Korfbal is het IKF European Korfball Championship gehouden in november 2020 in België. In voorbereiding hierop maakt TeamNL Korfbal in mei 2020 een trip naar China voor deelname aan de ZZU cup.

Datum: 11 september 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl