Skip to the main content

NK 1 tegen 1 keert terug bij ONDO

Evenementen Topkorfbal

Na drie jaar afwezigheid keert het Schouten Accountants / NK 1 tegen 1 korfbal terug bij ONDO in ‘s-Gravenzande. Met wederom een ijzersterk deelnemersveld belooft het een prachtige 22e editie te worden van dit spectaculaire evenement.

Eén tegen één korfbal is een speciale variant die aan het eind van de vorige eeuw is bedacht door een aantal leden van ONDO en inmiddels een vaste plek heeft gevonden op de korfbalkalender. Het staat garant voor veel actie, mooie goals en met professionele speakers en DJ’s trekt dit jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezoekers, die gratis toegang hebben.

De laatste editie werd gewonnen door topschutter Momo Stavenuiter. Nu zijn op papier internationals Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom), Koen van Roekel (DVO/Accountor) en Ran Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) de grootste kanshebbers, evenals Bo Oppe (KCC/CK Kozijnen). Ook het toernooi bij de junioren is ijzersterk bezet met maar liefst negen jeugdinternationals.

“Het kost ieder jaar veel tijd, maar als je zo’n deelnemersveld kan presenteren ben ik daar op voorhand al trots op”, vertelt organisator en zesvoudig winnaar Barry Schep. Drie jaar geleden kwamen de topspelers aan per helikopter. “En ook nu hebben we weer een spectaculaire opkomst”, vertelt de oud-international.

Het succes van het NK 1-1 korfbal is volgens Schep goed te verklaren. “Dit is een prachtig onderdeel van korfbal. In een onderling duel 45 seconden knallen, doorloopballen, blocks en vanuit beweging is het nooit verdedigd. Publiek dat bovenop de cirkel zit, harde muziek, opzwepende speakers. Het kan niet mooier.”

Het NK 1-1 is al jarenlang op Eerste Pinksterdag, aanstaande zondag 5 juni dus. De junioren beginnen om 11.30 uur, de senioren om 14.00 uur. Entree is gratis.

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal