Skip to the main content

NK 1 tegen 1 keert terug bij ONDO

Evenementen Topkorfbal

Na drie jaar afwezigheid keert het Schouten Accountants / NK 1 tegen 1 korfbal terug bij ONDO in ‘s-Gravenzande. Met wederom een ijzersterk deelnemersveld belooft het een prachtige 22e editie te worden van dit spectaculaire evenement.

Eén tegen één korfbal is een speciale variant die aan het eind van de vorige eeuw is bedacht door een aantal leden van ONDO en inmiddels een vaste plek heeft gevonden op de korfbalkalender. Het staat garant voor veel actie, mooie goals en met professionele speakers en DJ’s trekt dit jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezoekers, die gratis toegang hebben.

De laatste editie werd gewonnen door topschutter Momo Stavenuiter. Nu zijn op papier internationals Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom), Koen van Roekel (DVO/Accountor) en Ran Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) de grootste kanshebbers, evenals Bo Oppe (KCC/CK Kozijnen). Ook het toernooi bij de junioren is ijzersterk bezet met maar liefst negen jeugdinternationals.

“Het kost ieder jaar veel tijd, maar als je zo’n deelnemersveld kan presenteren ben ik daar op voorhand al trots op”, vertelt organisator en zesvoudig winnaar Barry Schep. Drie jaar geleden kwamen de topspelers aan per helikopter. “En ook nu hebben we weer een spectaculaire opkomst”, vertelt de oud-international.

Het succes van het NK 1-1 korfbal is volgens Schep goed te verklaren. “Dit is een prachtig onderdeel van korfbal. In een onderling duel 45 seconden knallen, doorloopballen, blocks en vanuit beweging is het nooit verdedigd. Publiek dat bovenop de cirkel zit, harde muziek, opzwepende speakers. Het kan niet mooier.”

Het NK 1-1 is al jarenlang op Eerste Pinksterdag, aanstaande zondag 5 juni dus. De junioren beginnen om 11.30 uur, de senioren om 14.00 uur. Entree is gratis.

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League