Skip to the main content

NK 1 tegen 1 keert terug bij ONDO

Evenementen Topkorfbal

Na drie jaar afwezigheid keert het Schouten Accountants / NK 1 tegen 1 korfbal terug bij ONDO in ‘s-Gravenzande. Met wederom een ijzersterk deelnemersveld belooft het een prachtige 22e editie te worden van dit spectaculaire evenement.

Eén tegen één korfbal is een speciale variant die aan het eind van de vorige eeuw is bedacht door een aantal leden van ONDO en inmiddels een vaste plek heeft gevonden op de korfbalkalender. Het staat garant voor veel actie, mooie goals en met professionele speakers en DJ’s trekt dit jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezoekers, die gratis toegang hebben.

De laatste editie werd gewonnen door topschutter Momo Stavenuiter. Nu zijn op papier internationals Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom), Koen van Roekel (DVO/Accountor) en Ran Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) de grootste kanshebbers, evenals Bo Oppe (KCC/CK Kozijnen). Ook het toernooi bij de junioren is ijzersterk bezet met maar liefst negen jeugdinternationals.

“Het kost ieder jaar veel tijd, maar als je zo’n deelnemersveld kan presenteren ben ik daar op voorhand al trots op”, vertelt organisator en zesvoudig winnaar Barry Schep. Drie jaar geleden kwamen de topspelers aan per helikopter. “En ook nu hebben we weer een spectaculaire opkomst”, vertelt de oud-international.

Het succes van het NK 1-1 korfbal is volgens Schep goed te verklaren. “Dit is een prachtig onderdeel van korfbal. In een onderling duel 45 seconden knallen, doorloopballen, blocks en vanuit beweging is het nooit verdedigd. Publiek dat bovenop de cirkel zit, harde muziek, opzwepende speakers. Het kan niet mooier.”

Het NK 1-1 is al jarenlang op Eerste Pinksterdag, aanstaande zondag 5 juni dus. De junioren beginnen om 11.30 uur, de senioren om 14.00 uur. Entree is gratis.

Gerelateerde artikelen

Hoofdklasse Round-Up #1: Unitas verslaat verrassend Nieuwerkerk
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse Round-Up #1: Unitas verslaat verrassend Nieuwerkerk
We mogen weer! Afgelopen weekend barstte de Hoofdklasse weer los. De twee oorspronkelijke poules zijn opgedeeld in vier poules van vier ploegen. De slotfase ziet er iets anders uit dan andere jaren, de uitleg daarover vind je hier.
Lees meer
Oefenprogramma en programma Korfbal League
Korfbal League Topkorfbal
Oefenprogramma en programma Korfbal League
Zaterdag 9 januari spelen de Korfbal Leagueclubs de tweede oefenronde voor de Korfbal League, die 16 januari van start gaat.
Lees meer
Recap #9: KZ, LDODK en DVO plaatsen zich voor play-offs
Korfbal League Topkorfbal
Recap #9: KZ, LDODK en DVO plaatsen zich voor play-offs
De een na laatste speelronde in de Korfbal League. In poule B stond de kraker TOP-Fortuna op het programma, met als inzet de eerste plaats in de poule. In poule A kon Oost-Arnhem niet verrassen bij LDODK, dat zich met deze overwinning plaatste voor de play-offs. Ook KZ stelde een play-off ticket veilig, met een opvallend ruime zege bij Blauw-Wit (A).
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend