Skip to the main content

NK Beachkorfbal Outdoor 2023 Round-Up

Beachkorfbal

Onder fantastische weersomstandigheden werd op zondag 20 augustus het NK Beachkorfbal Outdoor gespeeld in en rondom het The Hague Beachstadium in Scheveningen. Veel zon, veel lachende gezichten en spannende finales zorgden voor weer een geslaagde editie. De grote winnaars van de dag zijn de junioren van Nieuwerkerk en het Politieteam. Zij mogen Nederland vertegenwoordigen op het WK Beachkorfbal in 2024. 

E- t/m B-jeugd

Tijdens het NK Beachkorfbal waren bijna alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd. Bij de E-jeugd ging Heerenveen E1 met de eerste plaats naar huis, door ONDO (G) E1 met 2-1 te verslaan in de finale. De beker voor D-jeugd was voor KCC/CK Kozijnen D1, dat de finale tegen KVS/Groeneveld Keukens D1 overtuigend won met 6-1. Bij de C was het Heerenveen C1 dat het kampioenschap binnensleepte. ONDO (G) C1 werd in de finale met 7-3 verslagen. Bij de B-jeugd mag ONDO (G) B1 zich wél Nederlands Kampioen Beachkorfbal noemen, al ging dat niet vanzelf. De ploeg won in een bloedstollend spannende finale met 5-4 van Unitas/Perspectief B1.

A-jeugd

Het KNKV stuurt dit jaar voor het eerst een juniorenteam naar een beachkorfbal-eindtoernooi van de IKF. De junioren van Dalto/Klaverblad Verzekeringen wonnen vorig jaar het NK Beachkorfbal Outdoor mogen daarom namens Nederland naar de Beach Korfball World Cup (Europe) in Polen aankomende week. Ook dit jaar kwam Dalto weer met een sterke juniorenafvaardiging naar het The Hague Beachstadium. De A1 bleef ongeslagen in de poulefase en plaatste zich daarmee voor de halve finale. Dat gold ook voor zowel Nieuwerkerk A1 als Nieuwerkerk A1, de winnaars en daarmee halvefinalisten van de andere twee juniorenpoules. ONDO (G) A1 was als beste nummer 2 de vierde halvefinalist. In de eerste halve finale delfde ONDO het onderspit tegen Nieuwerkerk A2 (12-8). De tweede halve finale tussen Dalto A1 en Nieuwerkerk A1 was ongelofelijk spannend, maar Nieuwerkerk A1 bleek uiteindelijk met 11-12 de sterkste ploeg. Daardoor werd de finale een onderonsje tussen de Nieuwerkerkers en was al voor de finale gespeeld was duidelijk dat Nieuwerkerk volgend jaar namens Nederland naar het WK Beachkorfbal mag. In de finale was de A1 uiteindelijk met 10-4 te sterk voor de A2.

Senioren

In poule 1 van de senioren was Noordenveld oppermachtig. De ploeg scoorde makkelijk (doelsaldo van +60 uit zes wedstrijden) en bleef dan ook vrij eenvoudig ongeslagen in poulefase. In poule 2 kwam het Politieteam, dat namens Nederland naar Polen gaat komende week, de poulefase eveneens probleemloos door. Met een doelsaldo van +48 uit vijf wedstrijden werd voldoende vertrouwen getankt om zelfverzekerd de finale in te gaan. Die finale was ook meteen de generale repetitie voor de World Cup. In de finale bleek waarom het Politieteam ons land mag vertegenwoordigen. Hoewel het even duurde voor de score werd geopend, was de ploeg na de 0-1 los en halverwege stond er al een 1-7 voorsprong op het scorebord, mede dankzij een aantal mooi ingeschoten tweepunters. In de tweede helft vielen de doelpunten minder makkelijk, maar het Politieteam bleef duidelijk de betere ploeg. Noordenveld kwam maar mondjesmaat tot kansen en was slordig in zowel de passing als de afronding. Het Politieteam maakte daar slim gebruik door eenmaal in balbezit rustig en geduldig op zoek te gaan naar de juiste kansen. Bij een eindstand van 1-9 mag de ploeg zich Nederlands Kampioen Beachkorfbal 2023 noemen. Daarnaast vertegenwoordigt het team ons land ook in 2024 op het WK Beachkorfbal.

Foto: Marco Spelten

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Een doordeweekse (inhaal)wedstrijd op dinsdagavond 20 februari. Het duel tussen PKC/Vertom en DVO/Transus uit ronde 12, dat werd verplaatst vanwege de deelname van PKC aan de IKF Korfball Champions League. En de belangen van dit duel zijn groot, de onderlinge verschillen klein. Een mooi affiche dus!
Lees meer
In de media #13
Korfbal League Korfbal League 2
In de media #13
Veel aandacht voor het korfbal in de (digitale) media na afgelopen weekend. Met natuurlijk het nieuws dat Richard Kunst na dit seizoen vertrekt bij PKC/Vertom en de terugkeer van Max Malestein bij DOS '46/VDK Groep na de zomer. Maar ook aandacht voor de gespeelde wedstrijden, onder andere het duel tussen KZ en Blauw-Wit dat lang spannend bleef.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #13
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #13
Na een week waarin bekend werd dat Max Malestein volgend seizoen terugkeert bij DOS '46 en Richard Kunst na dit seizoen vertrekt bij PKC om zijn carrière af te sluiten bij HKC, maakten we ons op voor de dertiende speelronde van het seizoen. Daarin deed HKC goede zaken met het oog op directe handhaving, was LDODK te sterk voor Fortuna en legde Blauw-Wit opponent KZ het vuur na aan de schenen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League