Skip to the main content

NK Beachkorfbal Outdoor: ‘Heerlijk weer dit’

Beachkorfbal

Een heerlijke dag met lekker weer, gezelligheid, plezier voor alle teams en met een internationaal tintje. Zo was het NK Beachkorfbal Outdoor afgelopen zaterdag in Scheveningen. Bij de vijftig deelnemende teams was ook een seniorenteam uit Armenië aanwezig en binnen het scheidsrechterskorps deden twee Belgische scheidsrechters mee. Organisator Barry Schep: ‘Heerlijk weer dit en mét publiek.’

Het NK Beachkorfbal Outdoor is elk jaar weer een populair toernooi waar alle leeftijden aan meedoen, van de E-jeugd tot en met de senioren. Traditiegetrouw is De Korfrakkers uit Erp met meerdere teams aanwezig. Dit jaar deden negen teams van De Korfrakkers mee. Monique van de Ven, Technische Commissie De Korfrakkers: “We maken er elk jaar weer een verenigingsuitje van, voor het club- en teamgevoel en het is een leuke warming-up voor het seizoen. Iedereen vindt het leuk en gezellig. De combinatie met het strand is voor ons extra leuk, dat hebben we niet in het zuiden.”

Ook voor Nik van Loock, scheidsrechter uit België en lid van korfbalclub KCBJ, was het NK Beachkorfbal leuk om aan deel te nemen. “Beachkorfbal is een spectaculaire tak van de sport, het is wat losser in het spel. Leuk voor de teams en de scheidsrechters. En bij ons in België is de competitie nog niet begonnen. Toen ik hoorde dat er nog scheidsrechters nodig waren heb ik me aangemeld.”

Hoewel pas op het allerlaatste moment duidelijkheid kwam over het wel of niet door mogen gaan, was het NK Beachkorfbal Outdoor weer succesvol. Met prima beachkorfbalweer, een heerlijke beachsfeer en teams en publiek die met elkaar plezier hadden en genoten.

Winnaars
In de verschillende leeftijdscategorieën gingen de volgende ploegen met de beker naar huis:
Senioren: het politieteam
A-junioren: Nic/Hoogkerk
B-aspiranten: Dindoa
C-aspiranten: Die Haghe
D-pupillen: Valto
E-pupillen: KZ

Ook volgend jaar staat het NK Beachkorfbal Outdoor in Scheveningen weer op de planning. Net als het NK Beachkorfbal Indoor in The Beach Aalsmeer in februari. Wil je niks missen? Houd de kanalen van Beachkorfbal.nl in de gaten!

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

NK Beachkorfbal: nog één week om je aan te melden
Beachkorfbal Evenementen
NK Beachkorfbal: nog één week om je aan te melden

Al meer dan vijfhonderd liefhebbers hebben zich ingeschreven voor het NK Beachkorfbal op 28 augustus in The Hague Beach Stadium (Scheveningen). Nog niet aangemeld met je team? Dat kan nog tot en met 18 augustus.

Lees meer
28 augustus NK Beachkorfbal Outdoor
Beachkorfbal
28 augustus NK Beachkorfbal Outdoor

Heb jij je met jouw team al opgegeven? Op zaterdag 28 augustus is het zover: het NK Beachkorfbal Outdoor voor de E-, D-, C-, B-, A-jeugd en senioren in The Hague Beach Stadium in Scheveningen (Den Haag).

Lees meer
Laatste plekken voor NK Beachkorfbal Outdoor
Beachkorfbal
Laatste plekken voor NK Beachkorfbal Outdoor

Voor het NK Beachkorfbal Outdoor op 28 augustus zijn nog een paar plekken vrij voor deelname. Bij de meeste categorieën kunnen nog twee teams geplaatst worden.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Media over EK-finale
Internationaal TeamNL Korfbal
EK: Reacties uit Antwerpen