Clutch-killer Victor Entken maakt in twee finales de winnende

NK Veldkorfbal Hoofdklasse A-jeugd

Glunderend loopt hij naar de kant. Victor Entken was vandaag niet de meest voorkomende naam op het scoreformulier, maar wel de laatste naam. En laat die laatste goal nu net de winnende zijn geweest. In de verlenging. Nadat Fortuna/Delta Logistiek terug kwam van een achterstand van twee punten. “Ongelooflijk.”

Gedurende de hele wedstrijd stonden de Fortunezen voor, maar halverwege de tweede helft liep de aanval spaak. Oranje-Wit kon er niet gelijk overheen komen, want de Dordtenaren hadden ook zo hun problemen in de doelpuntenproductie, maar het werd langzamerhand wel steeds spannender. Onder leiding van sterspelers Bo Oppe en met name Jop Brouwer trok men in de absolute dying seconds van de wedstrijd de stand nog gelijk. “Onze schoten vielen niet meer en verdedigend hielden we het nog lang vol, maar net niet lang genoeg”, analyseert Entken. “Ik denk dat de sfeer rondom het veld ook indruk maakte op een aantal van onze spelers. Het publiek van Oranje-Wit begon er weer in te geloven en dat sloeg helemaal over op de gasten in het veld. Bij ons leverde dat toch verwarring op. In de verlenging hadden we vervolgens moeite met het uitspelen van de juiste personen. De ballen vielen allemaal vervelend, het lukte niet. De 18-20 tussenstand na vijf minuten verlenging was een logisch gevolg.”

Killer Entken
Fortuna gaf echter niet op. Integendeel. Men rechtte volledig terug en knokte zich helemaal terug in de wedstrijd. “Onze coaches bleven ons maximaal steunen en dat gaf ons net het zetje dat we nodig hadden. Het was één grote hectiek. Het maakt dan niet uit of je ervaring hebt met dit soort situaties of niet, je moet gewoon die ballen erin peren.” En dat deed Fortuna. Met minder dan een minuut op de klok schoot Merijn Sevenhuysen zijn ploeg op gelijke hoogte. Het Fortunese publiek ontplofte, maar de kous was nog niet af. “Voor onze laatste aanval hadden we een openingsbal willen spelen. Annick Post zou uit de korf wegtrekken, waarna er een heer tussen zou komen die Annick erdoor trekt. Jop Brouwer nam te veel risico en stond ineens verkeerd toen ik de bal in mijn handen had. Dan gaat het allemaal heel snel. Ik weet niet wat ik gedacht heb, maar ik weet in ieder geval zeker dat de ontlading enorm groot was toen hij erin zat.” Het was de tweede keer dit seizoen dat Entken in de verlenging van de finale de winnende binnen mikte. Er zijn beroerdere dingen om aan herinnerd te worden.

Fortunees feest?
Het verloop van de rest van de dag is voor Entken en de zijne nog onzeker: “We gaan natuurlijk eerst nog even kijken bij het eerste, die spelen de finale tegen PKC/SWKGroep. Daarna kunnen we helaas geen feest vieren in de kantine van Fortuna, want die is verhuurd voor een studentenfeest. Iets minder goed getimed, haha. Het mag de pret echter niet drukken, we gaan we ergens anders een feestje bouwen. Mag er een biertje gedronken worden? Ja, misschien wel een paar”, knipoogt een stralende Entken.

Datum: 16 juni 2018 - 18:30 uur
Door: Redactie Korfbal.