DOS'46 B1 veldkampioen na spannende finale

DOS'46 B1 veldkampioen na spannende finale

Hoofdklasse B-jeugd NK Veldkorfbal

DOS'46 B1 is zaterdag Nederlands Kampioen geworden op het veld. DVO/Accountor ging in De Lier met 17-15 ten onder. Het bleef lang spannend op het complex van Valto: pas in de tweede helft kon er een serieus gat geslagen worden door de verliezend zaalfinalist van dit seizoen. DVO knokte zich nog even terug, maar moest zich toch gewonnen geven.

DOS'46 en DVO lieten elkaar in de eerste minuten niet los. Jorne van der Zee zette de ploeg uit Nijeveen wel op voorsprong. DVO kwam langszij, maar zag Fleur Pruim daarna haar eerste doelpunt namens DOS'46 maken.

Het waren sowieso Jorne van der Zee en Fleur Pruim die op schot waren in de eerste helft. Voor rust maakte Pruim er al vier, Van der Zee drie. Mees Kruit maakte er namens DVO dan weer vier. Het zorgde ervoor dat beide ploegen in evenwicht bleven.

Simeon ten Brinke had met zijn tweede treffer een paar minuten voor rust DVO wel op een 7-8 voorsprong gezet. Pruim en Montagne konden die voorsprong daarna wel van het bord schieten voor de veldkampioen van 2016: 9-8. Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft was het razendsnel weer gelijk. Richard Gerritsen maakte zijn eerste treffer van het duel met een afstandsschot. Het eerste gaatje werd even daarna geslagen. Luuk Montagne en Sam Meijer zetten hun ploeg op 12-10. Dat gat van twee kon DOS'46 lang vasthouden. Thomas Kosten maakte eerst nog wel de aansluitingstreffer, maar het was Lennard Klaren die het verschil via een strafworp weer naar twee kon tillen.

Ondanks dat DOS'46 steeds op het goede moment wist te scoren, was DVO nog niet verslagen. De ploeg gooide er nieuwe energie tegenaan en kon aansluiting krijgen, ondanks dat het verschil ook even drie was. Richard Gerritsen was daarin belangrijk voor de ploeg uit Bennekom. Hij scoorde twee keer en zorgde ervoor dat het verschil nog minimaal was (16-15).

Het ietwat statische spel van DOS' 46 in de tweede helft leverde verder een niet heel leuke wedstrijd op, maar pakte voor Dossie wel uitstekend uit. De beslissing leek namelijk te vallen toen DOS'46 een strafworp kreeg. Ondanks dat er door een time-out veel tijd tussen zat, bleef Klaren heel erg koel: 17-15.

Beide ploegen speelden daarna zenuwachtig en konden geen doelpunten meer forceren: het was aftellen richting het laatste fluitsignaal. Na dat fluitsignaal barstte een groot feest los bij de rood-zwarte spelers en supporters. DOS'46 B1 mag zich een jaar lang landskampioen op het veld noemen.

Foto: Robin Leltz, Korfbalfoto.nl

Datum: 22 juni 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl