DVO A1 op revanche in eindstrijd tegen DSC

Hoofdklasse A-jeugd NK Veldkorfbal

Voor de tweede maal dit jaat staat DVO/Accountor A1 in de finale. Na een verloren eindstrijd in de Ziggo Dome willen de Bennekommers revanche nemen in De Lier tegen DSC.

De ploeg weet wat het is om een finale te spelen, daarom werkt men “relaxed” toe naar de finale volgens Babette Lauber. “Qua voorbereiding verschilt het deze keer niet met die van zo’n twee maanden terug. De trainingen zijn niet heel erg anders dan in andere weken. We proberen ook zo veel mogelijk hetzelfde te doen als normaal. Wel merk je dat iedereen net wat scherper traint en met iets meer inzet dan anders. In de zaal trainden we wel één keer extra, dus dat was wel wat zwaarder. Je merkt dat iedereen nu wat beter weet wat er allemaal gaat gebeuren”, meent het talent.

Toch zal die wedstrijd tegen TOP/SolarCompleet een open wond blijven. DVO had de overwinning voor het grijpen, misschien hadden ze hem zelfs al wel binnen. Maar de Sassemers waren op het eind toch te sterk. “Ik heb de wedstrijd één keer teruggekeken en dat was wel moeilijk om te zien. Je ziet hoe we het uit handen geven. Voor de rest denk ik er nog wel regelmatig aan hoe dichtbij we waren, maar het is ook zeker een hele gave ervaring geweest die ik echt niet had willen missen.”

De teleurstelling was groot, maar de groep herpakte zich goed op het veld. Na een periode van rust moest DVO wel even omschakelen. “Dat was te merken in de wedstrijd tegen Dalto, het werd geen gemakkelijke overwinning. Na die wedstrijd hebben we wel echt de koppen bij elkaar gestoken en uitgesproken dat we weer voor de finale wilden gaan. Vanaf dat moment zijn we ook wel steeds beter gaan spelen voor mijn gevoel.”

Van A2-speelster tot play-off koningin
Momenteel is Lauber een vaste naam in de basis van de Bennekommers. Maar ze kwam van ver; dit jaar begon ze als speelster van de A2. “Af en toe mocht ik reserve staan bij de A1. Aan het begin van het zaalseizoen ben ik een paar keer ingevallen en later mocht ik een keer basis beginnen. In de A2 had ik me goed ontwikkeld en dat gaf me ook vertrouwen als ik bij de A1 mee mocht doen en dat liet ik ook zien. Na mijn basisplaats tegen DOS’46 kreeg ik opeens een telefoontje dat ik aan de A1 was toegevoegd. Dit had ik totaal niet zien aankomen, maar ik was er wel heel erg blij mee. Ik werd ook meteen heel goed opgenomen in het team.”

Ze toont absoluut geen ontzag, want Lauber inmiddels is ze niet meer weg te denken uit de A1 en maakt ze nog altijd grote stappen. “In eerste instantie was verdedigen vooral mijn sterke kant, maar in de hier heb ik me aanvallend ook erg kunnen ontwikkelen.” Sterker nog, in zowel de play-offs tegen Fortuna/Delta Logistiek in de zaal en KCC/SO natural op het veld blonk ze uit als doelpuntenmaker. Is dat pieken op het juiste moment? “Haha, de play-offs zijn denk ik wel de beste wedstrijden van mijn seizoen. Maar, ik zie mezelf altijd meer als een meer dienende speelster die veel assists geeft en afvallende ballen rebound. De laatste tijd ben ik aanvallend ook belangrijker geworden”, denkt ze.

Revanche
Nu is het zaak om het niet alleen in de play-offs te laten zien, maar ook in de finale. Direct rakelen de revanchegevoelens op. “Het is heel gaaf dat het ons gelukt is om twee keer een finale te mogen spelen, maar het zou wel heel zuur zijn om twee keer net geen goud te halen”, spreekt de achttienjarige korfbalster.

Nadat DVO en DSC hun play-offs overtuigend wonnen, kan men zich opmaken voor een spannende finale. Lauber weet waar het verschil gemaakt kan worden. “De heren moeten in ieder geval hard de reboundduels aangaan. We moeten ons er wel op instellen dat zij door veel rebounds af en toe lange aanvallen hebben. Daarom moeten wij gefocust blijven verdedigen en aansluiten, want dat kunnen we heel goed. Verder denk ik dat wij het verschil kunnen maken doordat wij niet alleen over de heren, maar over alle schijven kunnen scoren. Wie de goals bij ons maakt is elke wedstrijd weer anders en dat maakt ons een complete ploeg denk ik.”

Datum: 22 juni 2019 - 09:30 uur