DVO A1 sleept veldtitel binnen: Ten Brinke schiet met scherp

DVO A1 sleept veldtitel binnen: Ten Brinke schiet met scherp

Hoofdklasse A-jeugd NK Veldkorfbal

DVO/Accountor A1 is Nederlands Kampioen veldkorfbal. DSC moest er in De Lier met 16-12 aan geloven. Na een doelpuntarme eerste helft nam DVO in de tweede helft afstand van DSC. De Eindhovenaren kwamen nog wel terug tot twee punten, maar daar bleef het bij. Matthias ten Brinke was de topscorer namens DVO, hij maakte zes treffers. Na de verloren zaalfinale heeft DVO nu toch een titel te pakken.

De sfeervolle opkomst van de spelers beloofde veel. De ideale omstandigheden voor een goede finale leken aanwezig. Een mooie actie van DSC’er Anne van Kemenade onderstreepte die voorspelling daarna meteen. Ze passeerde haar tegenstander op snelheid en rondde knap af: 0-1. Caitlin Keller zette DVO daarna op gelijke hoogte door uit de kluts met één hand te scoren.

Daan van Montfort wist DSC wel weer op voorsprong te schieten. Twee mooie treffers van afstand van Matthias ten Brinke en Krijn van het Kaar zorgden er echter voor dat de voorsprong voor DVO was. De verliezend zaalfinalist kon tot en met de rust sowieso een voorsprong houden. Een eerste helft met veel pogingen en weinig goals leverde een 6-5 ruststand op.

Daan Dijkstra zorgde er na rust met zijn eerste treffer wel voor dat die voorsprong wat groter werd:7-5. De Eindhovenaren bleven dus in de achtervolging. Anne van Kemenade bracht haar ploeg even later op één punt. DVO kon op zijn beurt, via twee treffers van Ten Brinke en één goal van Van het Kaar, op vier punten komen. Nog geen beslissing, maar die leek wel dichtbij.

Het liep anders. Fabio van der Elzen kon voor de Brabanders in volledige vrijheid onder de paal de 10-7 aantekenen. Een stip aan de horizon voor DSC. Het was voor DVO juíst een startsein om weer aan te zetten. De 11-7 en de 12-7 vielen, waardoor de aansluiting ver weg leek. Van Montfort was aan de kant van DSC nog wel scherp. Hij zorgde dat er gewisseld werd met een achterstand van ‘maar’ vier punten.

Door een mooi afstandsschot van Atalante Koolen was de hoop bij de DSC-supporters weer helemaal terug. Ondanks dat DSC vaak het mindere van het spel had, leek het weer mogelijk. Aan die hoop maakte Van het Kaar snel weer een einde. Na een gemiste doorloopbal leverde een mooie combinatie met Bastian van Essen tóch een goal op: 13-9. DSC verloor daarna een aantal keer achter elkaar snel de bal in de aanval. De geest leek uit de fles te zijn bij de ploeg in het rood.

Ondanks dat schoot Van Montfort DSC toch weer op vier punten. De ingevallen Mitch Bogers herhaalde dat recept: 14-11. Er gloorde helemaal weer hoop toen ook de 14-12 viel. DVO kreeg daarna wel een strafworp. Die werd gemist, maar de rebound werd benut door de goed spelende Matthias ten Brinke. Het was voor hem zijn zesde treffer. Een heel belangrijk doelpunt. Linda van der Wal scoorde daarna de allerbelangrijkste goal van de wedstrijd. Ze schoot van afstand haar team naar de veldtitel.

Foto: Robin Leltz, Korfbalfoto.nl

Datum: 22 juni 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.