Ereklasse Vooraf: Finale

Ereklasse NK Veldkorfbal

De aller- allerlaatste van het seizoen 2018-2019, de Ereklassefinale. Zaterdagavond rond 18.00 uur zullen scheidsrechters Rick Voskamp en Alex den Hartog de laatste wedstrijd van het seizoen influiten.

Tegenover elkaar de nummers één en twee van de Ereklasse A, LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46. De ‘Derby van het Noorden’ dus, op het prachtige complex van CKV Valto in De Lier. Een mooi affiche, want het afgelopen zaalseizoen ontliepen beide ploegen elkaar bijzonder weinig en de onderlinge duels in de veldcompetitie bleven beide onbeslist (17-17 en 21-21).Wie er als winnaar uit de bus komt zal naar alle waarschijnlijkheid beslist gaan worden op de details.

LDODK moet het hebben van de ervaring, met internationals Erwin Zwart en Marjolijn Kroon - die ondanks een tussentijdse trip naar China met TeamNL Korfbal prima in orde lijken te zijn - maar ook captain André Zwart en Friso Boode en natuurlijk Femke Faber. Faber sprak eerder vandaag op Korfbal.nl over haar laatste wedstrijd, zij draaide naar eigen zeggen ‘één van de beste seizoenen’ uit haar loopbaan. Kan zij haar carrière afsluiten met een historische eerste nationale titel?

DOS’46 daartegenover, staat bekend om haar strijdlust. Met onder anderen Jelmer Jonker, international Harjan Visscher en Nienke Hintzbergen in de geledingen hielden de Nijeveners PKC/SWKGroep met speels gemak uit de finale. De term ‘talent’ zijn zij allang ontgroeid en na ruim tien jaar wordt het wel weer eens tijd om een titel te pakken. Volgens Hintzbergen zal DOS’46 het de tegenstander ‘zo moeilijk mogelijk maken’ om dan aan het eind van de wedstrijd als winnaar uit de strijd te komen.

Dat het een interessant duel zal worden staat buiten kijf. Beide ploegen zullen er vol voor gaan en nog één keer alles geven om zich, zaterdagavond rond 20.00 uur, tot Nederlands Kampioen Veldkorfbal te mogen laten kronen.

Datum: 21 juni 2019 - 21:00 uur