Fortuna C1 pakt dubbel na knappe comeback tegen Die Haghe C1

NK Veldkorfbal

De absolute top van de Hoofdklasse C-jeugd. Dat zijn Fortuna/Delta Logistiek C1 en Die Haghe C1. Nadat Fortuna in de zaal na strafworpen in een hectische wedstrijd de titel van Die Haghe afsnoepte knalden beide grootheden tijdens de veldfinale opnieuw de koppen tegen elkaar. Die Haghe aaste op revanche, Fortuna op de dubbelslag.

De openingsfase was volledig voor de Hagenaars. Renske Riem nam haar team bij de hand en zorgde voor de 0-1 en 0-2. Fortuna pompte in de openingsfase veel via een aangeef naar binnen en brak ook regelmatig door, maar de afronding bleef uit. Na de rappe openingstreffers van Riem bleef het lang stil, tot Zoë Zoutebier de ban doorbrak en het derde doelpunt van de zwart-gelen liet noteren. Pas in de 18e minuut kwam Fortuna tot scoren, aan de hand van Brad Schravendijk. Kirsten van Koert namens Die Haghe en Milan Boes (onthoud die naam) van Fortuna zorgden voor de 2-4 ruststand. De eerste helft was volledig voor de Haagse formatie.

Die Haghe houdt stand
In de rust greep Fortuna in met twee wissels. Brad Schravendijk maakte plaats voor zijn jongere broer Rick en Chelsea Mooi verliet het veld voor de lange Annemee van Dongen. Na de 2-5 van Anne van de Schilde – Die Haghe zou in deze wedstrijd louter damesgoals maken – liet de jonge Schravendijk zich aanvallend meteen gelden. Verdedigend wisselde Fortuna de bovengenoemde namen weer terug het veld in. Renske Riem was uitblinker aan Haagse zijde, zij zorgde vier minuten na rust met alweer haar derde goal voor de 3-6. Het antwoord van Fortuna bleef uit, maar Die Haghe kon niet doordrukken en dat zou later een belangrijk gegeven blijken te worden. Uiteindelijk gaf Milan Boes het startsein voor de comeback van de Delftenaren: 4-6.

Gebroeders Boes helpen Fortuna langszij
Rick Schravendijk loste zijn oudere broer Brad opnieuw af en Van Dongen kwam ook weer tussen de lijnen voor Mooi. Defensief had Fortuna de regie volledig overgenomen. Die Haghe kwam er niet aan te pas door de vele verdedigende rebounds van de boomlange Merijn Mensink. Aanvallend miste Lucas Boes zijn tweede strafworp in de wedstrijd, maar dat maakte hij niet lang daarna helemaal goed met een fantastische onehander. Deze aansluitingstreffer volgde hij vier minuten later op met de gelijkmaker uit een vrije bal. Bij Die Haghe ontstond ondertussen lichte paniek. De smaakmakers van de eerste helft kwamen er niet meer aan te pas en men had sinds de vierde minuut van de tweede helft niet meer gescoord toen de slotfase aanbrak. Met nog twee minuten op de klok was de wedstrijd onbeslist en de spanning steeg naar het kookpunt. Beide fanatieke supportersgroepen lieten zich horen. Uiteindelijk waren het de Fortunezen die aan het langste eind trokken. Nadat tweelingbroer Lucas het goede voorbeeld had gegeven schoot Milan Boes de wedstrijd in het slot. Die Haghe knakte en de er op volgende – tevens laatste – aanval van Fortuna werd goed uitgespeeld onder leiding van de heerser onder de paal: Mensink.

Een voor Die Haghe dramatische 7-6 eindstand betekende voor Fortuna een knappe dubbelslag die men in Delft ongetwijfeld warm zal ontvangen. Is dit een voorbode van wat er verder verwacht kan worden van de Delftse club, die later vandaag ook met de A1 en het eerste in de finale zal staan?

Datum: 16 juni 2018 - 13:45 uur