Fortuna C1 pakt veldtitel dankzij uitblinkster Hom

NK Veldkorfbal

Fortuna/Delta Logistiek C1 is zaterdag Nederlands Kampioen veldkorfbal geworden. In De Lier werd KCC/SO natural C1 met 9-18 verslagen. In de rust was het verschil nog drie punten (4-7), maar in de tweede helft was Fortuna duidelijk de betere en kon het verder uitlopen op de ploeg uit Capelle aan den IJssel. Roos Hom was de beste van het veld: zij maakte negen treffers.

In de beginfase gingen de ploegen gelijk op. Op het zonnige complex van Valto kwam Fortuna op voorsprong. Ruben van Klaveren was het die de ploeg uit Delft op voorsprong zette. Roos Hom maakte daarna haar eerste treffer, waardoor Fortuna bij de eerste wissel een voorsprong van twee punten nam. Maar door doelpunten van Stijn van den Berg en Isa Kranenburg kwam KCC op gelijke hoogte. Dat was vervolgens ook meteen de laatste keer dat KCC op gelijke hoogte stond.

Twee dames van Fortuna zorgden voor een nieuwe voorsprong van twee punten voor de ploeg van Jessica Lokhorst en Jord Bezemer, Mila Roeleven en Roos Hom scoorden. KCC sloot daarna wel aan via Koen Bückmann: 4-3. Daarna werd het gat voor het eerst echt groter. Fortuna kwam op 3-6, gevolgd door de 4-6 van KCC. Voor rust werd het via Rick Schravendijk nog wel 7-4 in het voordeel van Fortuna. En met die stand gingen de ploegen ook rusten.

KCC kreeg na rust nog wel wat hoop. Het kwam via een knap afstandsschot van Bückmann direct op 7-5 en mocht weer dromen van een goede afloop. Zoals wel vaker in de wedstrijd dompelde Roos Hom vervolgens de tegenstander in rouw. Vanaf de strafworpstip maakte zij haar vierde goal.

In de fase die hierop volgde van Hom sowieso de beste op het veld. Door onder andere drie goals van haar besliste Fortuna voortijdig de wedstrijd. Het kwam op een 12-6 voorsprong en daarmee was het verzet van KCC definitief gebroken. Beide ploegen kwamen daarna nog een aantal keer tot scoren, maar dat veranderde niks meer aan het resultaat: Fortuna C1 pakt terecht de veldtitel.

Foto: Erik Spelten

Datum: 22 juni 2019 - 13:30 uur